Show More

Manastirea Cozia- Trovanti-Horezu-Manastirea Horezu-Culele Maldarestilor - Orsova - Eselnita - Targu - Jiu- Defileul Jiului 

 

Perioada: 02 - 06 august  2020

Tarif standard: 1050 RON

Transport autocar/ 5 zile / 4 cazari + demipensiune

Nu exista posibilitate camera SGL. 

Locuri disponibile - 10 

 

Ziua  1/  02 august 2020 - Cozia – Horezu~ 320  km.

Plecare din Cluj-Napoca ( Sala Sporturilor) – ora 7.00. Se viziteaza: Manastirea Cozia-  unul dintre cele mai cunoscute locuri de rugăciune din România, un complex monahal medieval care se află chiar pe malul Râului Olt, în Oraşul Călimăneşti. Structura este o ctitorie a voievodului Mircea cel Bătrân, aceasta fiind ridicată între anii 1387 – 1391. Un an a durat ca picturile interioare să fie finalizate, între anii 1390 – 1391 s-a lucrat intens la partea artistică, cea care este o adevărată amprentă a Mănăstirii Cozia.Continuarea traseului, si cum ca in apropiere de drumul care leaga Ramnicu Valcea de Targu Jiu, in comuna valceana Costesti, natura a creat unele dintre cele mai surprinzatoare sculpturi de piatra, forme bizare, milimetrice sau de dimensiunea unui om,  care continua sa iasa la iveala pe masura ce oamenii exploateaza nisipul din cariera si cum ca in jurul balatrucilor sau dorobantilor, cum ii mai numesc localnicii, s-a tesut un adevarat folclor: unii spun ca bolovanii ar avea origini supranaturale, altii ca ar fi marturii ale existentei unor civilizatii extraterestre superioare,vom face o scurta pauza pentru a dezlega misterul acestor “pietre vii” sau Trovanti . Mergem mai departe si urmatoarea oprire Mănăstirea Hurezi sau Mănăstirea Horezu, cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu, sinteză a artei românești, a fost construită între anii 1690 și 1693. Mănăstirea, cel mai mare ansamblu monastic din România.

Urmatoarea oprire este in Orasul Horezu, vatra de cultura si civilizatie, se inscrie ca unul dintre punctele turistice importante din tara noastra. Vom poposi pe strada Olarilor pentru a admira expozitiile de ceranica si vom participa la o demonstratie de olarit.

Cazare + cina Horezu – Pensiune

Ziua  2/ 03 august 2020 - Horezu –Orsova- Eselnita ~200 km

Mic dejun ora 8.00. Imbarcarea cu bagajele in autocar. Plecare spre Eselnita. Pe traseu oprire pentru a vizita Culele Duca si Greceanu. Printre atractiile turistice de neratat ale Olteniei se numara si Culele Greceanu si Duca, case boieresti fortificate ce imbina armonios elemente de arhitectura taraneasca olteneasca cu elemente de arhitectura romaneasca. Cula Duca a fost construita intre anii 1812 -1827 de catre familia de boieri Maldarescu si achizitionata la inceputul sec. XX de catre I.Gh. Duca, om politic si fost prim- ministru al Romaniei. Datorita decorului autentic deosebit va veti simti transportati in timp.

Pauza pentru masa de pranz  in zona Orsova.  Vizita Orsova: Manastirea Sf. Ana  si plimbare pe  faleza.

Continuam drumul spre  Clisura Dunarii – localitatea Eselnita, unde vom petrece 3 nopti, intr-un peisaj de vis.

Cazare + cina Eselnita- Pensiune                    Aviz  pescarilor – de pe pontonul pensiunii  se  poate pescui!!!!!!!!!

Ziua 3/  04 august 2020 - Eselnita  

Mic dejun,  servit pe terasa intre orele 8.00 – 10.00. Program liber.

Optional- pranzul  acasa la pescar – meniu pe baza de peste,pregatit de un pescar renunit din zona!

Dupaamiaza - Optional Craoziera  cu salupele pe Dunare ( 10 pers/ salupa),  cu vizita:

 1. Cazanele Dunării – Cazanele Mici și Cazanele Mari – reprezintă locul unde Dunărea se îngustează cel mai mult de pe teritoriul României, mai exact un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Aflate în Parcul Național Porțile de Fier, au o lungime de doar 9 km și adâncimi de aproximativ 80 m (în funcție de cine vă va plimba cu barca, o să auziți variante diferite cuprinse între 70 – 100 m). Denumirea acestora se datorează vârtejelor care se formează la suprafața apei din cauza debitului mare pe care Dunărea îl are în aceste porțiuni stâncoase și înguste. Aici apa pare învolburată și uneori dă impresia că ar fierbe.

2. Chipul lui Decebal – sculptura în stâncă, care întruchipează chipul regelui dac Decebal, este situată între localitățile Eșelnița și Dubova. A fost construită în decursul a 10 ani, între 1994 și 2004, cu ajutorul a 12 sculptori-alpinisti și are o înălțime de 55 m. Aceasta reprezintă unul dintre cele mai vizitate obiective turistice în Clisura Dunării.

3. Tabula Traiana – reprezintă o placă memorială ridicată de adversarul regelui Decebal, împăratul roman Traian, pentru a celebra victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac în anul 105. Situată pe malul sârbesc, aceasta poate fi văzută cel mai bine printr-o plimbare cu barca. Au fost construite 10 astfel de tabule pe Clisura Dunării, însă aceasta este singura care a fost ridicată cu 30 m pentru a nu fi acoperită în totalitate de apă.

4. Mănăstirea Mraconia – aceasta se află în apropiere de statuia lui Decebal și a fost construită pe locul unui fost punct de observație si dirijare a vaselor de pe Dunăre. Se spune că datorită faptului că defileul se îngustează foarte mult în unele locuri, nu era posibilă trecerea simultană a două vase.

5. Peștera Ponicova – este cea mai mare peșteră de pe întreg Defileul Dunării. Aceasta este compusă dintr-o serie de galerii care comunică între ele și însumează 1660 m. Poate fi vizitată atât de pe uscat, cât și de pe Dunăre cu barca, accesul fiind limitat în cel de-al doilea caz pe o distanță de 15 m.

6. Peștera Veterani – situată tot în Cazanele Mari, mai exact în Masivul Ciucaru Mare, ca și Peștera Ponicova, aceasta poate fi vizitată doar de pe apă. Se spune că dacii au ridicat această peșteră pentru a face diverse jertfe în numele zeului Zamolxe. Fiind un excelent punct de observare, aceasta a fost refortificată prin secolul al XVII-lea de către generalul italian Veterani. De aici și proveniența numelui peșterii.

Cazare Eselnita +cina Eselnita – Pensiune

 

Ziua 4 / 05 august 2020 - Eselnita

Mic dejun, pe terasa intre orele 8.00 – 10.00. Program liber sau optional  1 zi la Herculane. Statiunea Baile Herculane, cunoscuta si ca orasul lui Hercules, este una dintre cele mai vechi statiuni balneare din lume, veche de aproape 1900 de ani. Statiunea este situata pe Valea Cernei facand parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled. In vremea romanilor aceasta statiune era un important loc de atractie pentru aristrocratia Romei antice. Puterea tamaduitoare a apelor i-au impresionat pe romani, care au facut din statiune un adevarat cult balnear inchinat lui Hercules. Dupa vizitarea statiunii ne vom bucura de efectele  ei curative: izvoare termale fierbinti cu sulf, clor, sodiu, calciu, magneziu, oligominerale, ape tonice si puternica ionizare negativa a aerului cu efecte sanatoase asupra  corpului uman. Statiunea Baile Herculane dispune de cincisprezece izvoare cu ape minerale si termale, folosite exclusiv pentru tratarea afectiunilor reumatice, nervoase si nutritionale. Vom poposi  in apropierea statiunii Baile Herculane (aproximativ 7 km) se afla o piscina olimpica cu apa termala, numita Sapte izvoare, situata in inima muntilor, dotata cu un tobogan, unde apa curge continuu din munte.

Cazare + cina Eselnita – Pensiune  

 

Ziua 5/  06 august 2020 – Eselnita – Targu Jiu – Cluj- Napoca – 360 km

Mic dejun ora 8.00. Imbarcarea cu bagajele in autocar . Ne indreptam catre Cluj -Npoca, cu oprire la Targu Jiu unde vom vizita  Ansamblul Brancusi  cu  Coloana Infinitului, Poarta Sarutului si Masa Taceri. Pauza pentru masa de pranz la Targu Jiu. Ne continuam traseul  prin Defileul Jiului. Oprire  Simeria pentru a vizita Vila Vinci  - un paradis natural. Sosire Cluj-Napoca in cursul seri.

Informatii:

*Tariful a fost calculat pentru grup minim  25 persoane. Pentru grup mai mic se achita o diferenta de 50 Lei/pers.

*Nu exista posibilitate de camera single.

Tariful include: transport autocar clasificat 3*; grup maxim 25 persoane ( respectarea reglementarilor in vigoare); 1 cazare+ mic dejun si cina  Horezu- Pensiune/ camera dbl; 3 cazari +mic dejun si cina Eselnita Pensiune Steaua Dunarii sau similar/ camera dbl; vizite conform program; ghid insotitor pe tot traseul.

 

Tariful nu include: intrari obiective turistice din program si optionale;  excursii sau servicii optionale; masa de pranz; bauturi alcoolice sau racoritoare la cina; cheltuieli personale; bacsisuri; asigurare storno.

 

Optionale: Croaziera pe Dunare ~40 Lei/ pers;  Pranz acasa la pescar ~ 50 Lei/pers; 1 zi la Herculane ~ 10 lei/ pers.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor                                          
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 20 de zile înainte de data plecării


- în momentul  achitarii avansului, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti si conditiile de retragere si penalizari.  

- preturile la intrarile obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferii modificari in timp.

- transportul  se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
 - turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare

- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numarul locului fiind trecut pe factura.

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în tururile de oras si interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în autocar.  Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora

- excursiile opţionale se efectuează  cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia ITAR. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice.

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum  blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente sau pierderi.

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile.

 

Agentia Itar, in calitate de agentie organizatoare garanteaza rambursarea sumelor achitatate in caz de insolventa prin City Insurance, polita nr.000001401 valabila pana la data de 08.11. 2020( polita expusa vizibil la  sediul agentiei).

Contact  reprezentant agentie: Flori Pestritu tel. 0722 410 178

 

Recomandam  asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate in caz de renuntare  la pachetul turistic.

 

6. Conditii de renuntare, penalități, rambursări și despăgubiri
În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:    

În cazul serviciilor turistice circuite  realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

 

   a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

   b) 40 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44-30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

   c) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 29-16 de zile calendaristice înainte de data plecării;

  d)100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de15 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

  e) 100 % din preţul pachetului de servicii, în cazul în care turistul a achiziţionat pachetul de servicii turistice din cadrul programului special (de exemplu, Early Booking etc.), indiferent de data la care turistul solicită renunţarea.

 

În cazul serviciilor turistice circuite  cu avionul, penalizările sunt de:

  a) 250 euro+10 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data începerii sejurului;

  b) 250 euro+30% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 44-30 zile calendaristice înainte de data începerii sejurului;

 c) 250+50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 29-16 de zile calendaristice înainte de data plecării;

  d)100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de15 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

  e) 100 % din preţul pachetului de servicii turistice, în cazul în care turistul a achiziţionat pachetul de servicii turistice din cadrul programului special (de exemplu, Early Booking etc.), indiferent de data la care turistul solicită renunţarea.

 


 

 

Semnatura turist.................................. Data …...............................................

  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square

© 2020 Agentia Itar. Toate drepturile rezervate.

Danube