0722.410.178

L-V 9:00-13:00 | 14:00-17:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Cetățile Dacice
În căutarea aurului Dacic

             De câte ori ne gândim la strămoșii daci, ne vin în minte aceste locuri fabuloase. Poate din cauza misterului ce le înconjoară, poate din cauza frumuseții sălbatice a Munților Orăștiei. Dar dacă am vrea să înțelegem mai mult din identitatea noastră, să înțelegem mai mult din rădăcinile noastre și din trecutul străbunilor noștri, ar trebui să ne întoarcem privirile către inima României, acolo unde de-a lungul veacurilor rămășitele acestor cetăți au reușit să supraviețuiască în timp. În anul 1999, în urma propunerii Statului Roman, ansamblul cetăților dacice din Munții Orăștiei au fost incluse pe Lista Patrimoniului Mondial, în cadrul celei de-a 23-a sesiuni a World Heritage Committee al UNESCO.

 

Ziua 1 Cluj-Napoca-Grădiștea de Munte (~180km) 

7:00 Îmbarcare la Sala Sporturilor. Pornim în căutarea urmelor lăsate de strămoșii noștri prin păduri dese de fag, printr-un peisaj ce te face să te gândești mai degrabă la templele budiste pierdute în junglă și năpădite de vegetație din Asia, la Cetatea Fețele Albe. Această cetate făcea parte din sistemul defensiv conceput de către daci pentru apărarea centrului de putere Sarmizegetusa Regia. Întregul sistem de apărare va fi complet distrus în 106.d.Chr. ca urmare a anexării regatului Daciei la Imperiul Roman. Existau la vremea aceea șase fortărețe dacice în Munții Orăștiei. Se crede că cetatea era mult mai întinsă ca suprafață, cuprinzând probabil și vârful muntelui sau măcar o zonă ușor de apărat. Alături de construcțiile civile, aici exista și un sanctuar circular, unde, conform legendei, trăiau preotesele zeiței Bendis, adorată ca zeiță a Lunii, a pădurilor, a farmecelor, a nopții și a magiei. O altă legendă spune că aici erau sacrificate fecioare ca jertfă divinităților. 

Continuăm expediția noastră de căutare a comorilor dacilor la Sarmisegetusa Regia. Pe când alte cetăți au rămas simple ruine, învinse de timp și indiferența urmașilor, Sarmizegetusa – vechea capitală a Daciei, pare să respire încă istorie vie și este înconjurată de o aură de mister antic, mărturie a unei civilizații înfloritoare ce atrage turiști de pe întregul continent. După vizita cetății facem o pauză pentru masa de prânz într-un loc unde avem posibilitatea de a mânca ceva rapid, dar este indicat ca fiecare participant să aibă provizii suficiente de apă și mâncare. 

Ultima noastră vizită este la Cetatea Costești. Cetatea a fost reședința unora dintre regii geto-daci. Situată la intrarea în valea apei Grădiștea, centrul de la Costești a constituit principalul avanpost al capitalei dacice de la Grădiștea Muncelului.

Sosire în cursul serii la Cluj-Napoca.

 

*Tariful a fost calculat pentru grup de 40 de plătitori.

Pentru grup de minim 25 plătitori tariful este de 170 Ron.

Pentru grup de 18 plătitori tariful este de 210 Ron.

Pentru grup de 6 plătitori (regim V.I.P.) tariful este de 310 Ron.

Fără transport inclus (deplasare cu mașină personală) tariful este de 110 Ron - grup minim de 10 persoane.

*Excursiile de o zi nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță.

Traseu Valea Grădiștea - Cetatea Fețele Albe - Valea Albă

Timp aproximativ: 2:15-2:30h 

Distanță: aprox. 5,30 km

Urcare: 452 m

Coborâre: 268 m 

 

Traseu Sarmisegetusa Regia

Timp aproximativ: 10 minute

Distanță: aprox. 400 m

 

Traseu Cetatea Costești

Timp aproximativ: 30 minute

Distanță: aprox. 1km

 

DIFICULTATE SI ECHIPAMENT:

Este o tură de dificultate mică, ce nu ridică probleme tehnice. Turiștii vor fi răsplătiți cu priveliști de neiutat și vor pleca acasă cu fotografii uluitoare! Totuși, turiștii participanți trebuie să aibă o condiție fizică bună și să aibă o minimă experiență de mers pe munte.

Atentie! Specific munților, ne putem aștepta la o bruscă înrăutățire a vremii!

 

Turiștii trebuie să fie echipați potrivit acestui tip de tură, adică:
-provizii de apă și mâncare

-pantofi potriviți mersului pe jos

-hanorac impermeabil 

-pelerină de ploaie

-pantaloni de munte lungi și (opțional) scurți

-bluză polar

-bocanci 

-rucsac pentru depozitarea alimentelor și a hainelor de rezervă  

-recipient pentru apă

-gustare dulce, sau sărată cu conținut caloric mare (nuci, alune, fructe uscate)

-ochelari de soare

-cremă de protecție solară

-pentru a reduce efortul se recomandă bețe de trekking

-pungi de plastic pentru protejarea lucrurilor din rucsac

 

„Nu muntele îl cucerim, ci pe noi înșine."

- Edmund Hillary

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- la inscriere se achită  un avans   de 30% din tarif, iar  diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-inscrierea se face in baza unui document valabil. 
- în momentul   achitarii avansului, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti si conditiile de retragere si penalizari.  

- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numarul locului fiind trecut pe factura.

- preturile la intrarile obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferii modificari in timp, agentia nu este raspunzatoare.

- transportul  se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
 - turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice.

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum   blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente sau pierderi. 

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

Agentia Itar, in calitate de agentie organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate in caz de insolventă prin City Insurance, polita nr.000002182 valabilă până la data de 05.01.2022( polita expusa vizibil la  sediul agentiei). Contact  reprezentant agentie: Flori Pestritu tel. 0722 410 178

Recomandăm  asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, in caz de renuntarea din motive medicale  la pachetul turistic.

 Conditii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri
În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:    

În cazul serviciilor turistice circuite  realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

   a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

   b)  50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44- 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

   c)100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

  e) 100 % din preţul pachetului de servicii, în cazul în care turistul a achiziţionat pachetul de servicii turistice din cadrul programului special (de exemplu, Early Booking etc.), indiferent de data la care turistul solicită renunţarea.

        Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau  e.mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

​       Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terrorist...etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere Agenţia.

      În cazul în care Călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului,fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie- contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al Agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai Organizatorului).

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l – Agenţia de Turism Itar, str. Horea, nr.67 - 73,sc. A, ap.2, Cluj-Napoca,Tel: 0722 410 178;  E-mail: itar_agency@yahoo.com
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com