0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Cetățile Dacice
În căutarea aurului Dacic

Tarif

Grup de 20 de persoane: 150 Lei Transport; ghid montan autorizat
Grup de 20 de persoane: 150 Lei Transport; ghid montan autorizat

             De câte ori ne gândim la strămoșii daci, ne vin în minte aceste locuri fabuloase. Poate din cauza misterului ce le înconjoară, poate din cauza frumuseții sălbatice a Munților Orăștiei. Dar dacă am vrea să înțelegem mai mult din identitatea noastră, să înțelegem mai mult din rădăcinile noastre și din trecutul străbunilor noștri, ar trebui să ne întoarcem privirile către inima României, acolo unde de-a lungul veacurilor rămășitele acestor cetăți au reușit să supraviețuiască în timp. În anul 1999, în urma propunerii Statului Roman, ansamblul cetăților dacice din Munții Orăștiei au fost incluse pe Lista Patrimoniului Mondial, în cadrul celei de-a 23-a sesiuni a World Heritage Committee al UNESCO.

 

Ziua 1 Cluj-Napoca-Grădiștea de Munte (~180km) 

7:00 Îmbarcare la Sala Sporturilor. Pornim în căutarea urmelor lăsate de strămoșii noștri prin păduri dese de fag, printr-un peisaj ce te face să te gândești mai degrabă la templele budiste pierdute în junglă și năpădite de vegetație din Asia, la Cetatea Fețele Albe. Această cetate făcea parte din sistemul defensiv conceput de către daci pentru apărarea centrului de putere Sarmizegetusa Regia. Întregul sistem de apărare va fi complet distrus în 106.d.Chr. ca urmare a anexării regatului Daciei la Imperiul Roman. Existau la vremea aceea șase fortărețe dacice în Munții Orăștiei. Se crede că cetatea era mult mai întinsă ca suprafață, cuprinzând probabil și vârful muntelui sau măcar o zonă ușor de apărat. Alături de construcțiile civile, aici exista și un sanctuar circular, unde, conform legendei, trăiau preotesele zeiței Bendis, adorată ca zeiță a Lunii, a pădurilor, a farmecelor, a nopții și a magiei. O altă legendă spune că aici erau sacrificate fecioare ca jertfă divinităților. 

Continuăm expediția noastră de căutare a comorilor dacilor la Sarmisegetusa Regia. Pe când alte cetăți au rămas simple ruine, învinse de timp și indiferența urmașilor, Sarmizegetusa – vechea capitală a Daciei, pare să respire încă istorie vie și este înconjurată de o aură de mister antic, mărturie a unei civilizații înfloritoare ce atrage turiști de pe întregul continent. După vizita cetății facem o pauză pentru masa de prânz într-un loc unde avem posibilitatea de a mânca ceva rapid, dar este indicat ca fiecare participant să aibă provizii suficiente de apă și mâncare. 

Ultima noastră vizită este la Cetatea Costești. Cetatea a fost reședința unora dintre regii geto-daci. Situată la intrarea în valea apei Grădiștea, centrul de la Costești a constituit principalul avanpost al capitalei dacice de la Grădiștea Muncelului.

Sosire în cursul serii la Cluj-Napoca.

 

*Tariful a fost calculat pentru grup de 20 de plătitori.

*Excursiile de o zi nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță.

Traseu Valea Grădiștea - Cetatea Fețele Albe - Valea Albă

Timp aproximativ: 2:15-2:30h 

Distanță: aprox. 5,30 km

Urcare: 452 m

Coborâre: 268 m 

 

Traseu Sarmisegetusa Regia

Timp aproximativ: 10 minute

Distanță: aprox. 400 m

 

Traseu Cetatea Costești

Timp aproximativ: 30 minute

Distanță: aprox. 1km

 

DIFICULTATE SI ECHIPAMENT:

Este o tură de dificultate mică, ce nu ridică probleme tehnice. Turiștii vor fi răsplătiți cu priveliști de neiutat și vor pleca acasă cu fotografii uluitoare! Totuși, turiștii participanți trebuie să aibă o condiție fizică bună și să aibă o minimă experiență de mers pe munte.

Atentie! Specific munților, ne putem aștepta la o bruscă înrăutățire a vremii!

 

Turiștii trebuie să fie echipați potrivit acestui tip de tură, adică:
-provizii de apă și mâncare

-pantofi potriviți mersului pe jos

-hanorac impermeabil 

-pelerină de ploaie

-pantaloni de munte lungi și (opțional) scurți

-bluză polar

-bocanci 

-rucsac pentru depozitarea alimentelor și a hainelor de rezervă  

-recipient pentru apă

-gustare dulce, sau sărată cu conținut caloric mare (nuci, alune, fructe uscate)

-ochelari de soare

-cremă de protecție solară

-pentru a reduce efortul se recomandă bețe de trekking

-pungi de plastic pentru protejarea lucrurilor din rucsac

 

„Nu muntele îl cucerim, ci pe noi înșine."

- Edmund Hillary

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com