0722.410.178

L-V 9:00-13:00 | 14:00-17:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Muntele Băișorii-Scărița Belioara
Evadare în frumos

               Există multe locuri frumoase în Romania în fața cărora rămâi fascinat de-a dreptul și te simți cel mai mic om de pe pământ când realizezi cat de talentată este mama-natură. Munții Apuseni sunt un astfel de exemplu; o zonă care te întâmpină la fiecare pas cu o cascadă ireală, cu vegetație bogată, lacuri mirifice, flora și fauna pentru care suntem ușor invidiați de alte popoare nu poate fi decât Raiul pe pământ.
Chiar dacă ai auzit și vizitat multe frumuseți naturale la viața ta, te invităm să-ți mai arunci puțin ochii pe harta, în zona Munților Apuseni, pentru a-ți planifica încă o călătorie – de ce nu, chiar vara aceasta!

 

Ziua 1 Cluj-Napoca-Stațiunea Muntele Băișorii 53 km; Poșaga de Sus-Rimeatea-Cluj-Napoca (~100 km)

8:00 – Îmbarcare la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca. Iubitorii de natură, însetații de aer curat și cei care știu că muntele vindecă orice, pot oricând evada din aglomerația urbană. La mică distanță de Cluj-Napoca, se află Stațiunea Muntele Băișorii, un fel de centru existențial pentru toate rătăcirile frumoase de care simțim uneori nevoia. Drumul nu te va dezamăgi, nu a făcut-o niciodată… Odată ajunși în Stațiunea Muntele Băișorii pornim pe traseul nostru care traversează munții pană în Satul Poșaga de Sus. Pe traseu vom trece prin păduri dese de brad, pe platourile specifice Munților Apuseni cu sate pierdute și uitate de lume, vom urca pe Vârful Șesul Craiului Scărița Beliora, terminând traseul în Satul Poșaga de Sus.

Scărița – Belioara este o rezervație geo-botanică din Masivul Muntele Mare, cu vârfuri muntoase pe care să îți așezi relaxat privirea, numeroase peșteri, un platou calcaros aflat la peste 1350m altitudine (Rezervația Șesul Craiului), spectaculoase abrupturi și stânci tăioase, toate într-o armonie și liniște care impresionează călătorul.

Rezervația Scărița Belioara adăpostește numeroase specii de plante rare și protejate, unele chiar unice în Europa: sângele voinicului, argințica, mărtăloaga, căldărușa, gențiana, buzata, crinul pestriț. De asemenea, specifice masivului sunt și endemismele barba mugurului, mălăoaie și strugurii ursului (Arctostaphylos uva-ursi), o relicvă glaciară care a ajuns pe teritoriile acestea din Peninsula Balcanică. După periplul nostru prin frumos mergem la Rimetea, pentru a lua cina admirând Piatra Secuiului

Întoarcere la Cluj-Napoca în cursul serii.

Lasă-ți gândurile și grijile acasă și aventurează-te în lume. O lume minunată aflată la doar doi pași de Cluj te așteaptă să o descoperi!

 

*Tariful a fost calculat pentru grup de 40 de plătitori.

Pentru grup de minim 25 plătitori tariful este de 150 Ron.

Pentru grup de 18 plătitori tariful este de 174 Ron.

Pentru grup de 6 plătitori (regim V.I.P.) tariful este de 270 Ron.

Nu este posibilă deplasarea cu mașină personală deoarece se va traversa muntele; traseul NU este un circuit.

Traseu Stațiunea Muntele Băișorii - Scărița Belioara - Satul Poșaga de Sus

Timp aproximativ: 6-6:30h 

Distanță: aprox. 12 km

Urcare 620 m 

Coborâre 1300 m

Altitudine maximă 1383 m

Dificultate medie

 

DIFICULTATE SI ECHIPAMENT:

Este o tură de dificultate medie, ce nu ridică probleme tehnice. Turiștii vor fi  răsplătiți cu priveliști de neiutat și vor pleca acasă cu fotografii uluitoare! Totuși, turiștii participanți trebuie să aibă o condiție fizică bună și să aibă o minimă experiență de mers pe munte.

Atentie! Specific munților, ne putem aștepta la o bruscă înrăutățire a vremii!

 

Turiștii trebuie să fie echipați potrivit acestui tip de tură, adică:

-provizii de apă și mâncare

-pantofi potriviți mersului pe jos

-hanorac impermeabil 

-pelerină de ploaie

-pantaloni de munte lungi și (opțional) scurți

-bluză polar

-bocanci 

-rucsac pentru depozitarea alimentelor și a hainelor de rezervă  

-recipient pentru apă

-gustare dulce, sau sărată cu conținut caloric mare (nuci, alune, fructe uscate)

-ochelari de soare

-cremă de protecție solară

-pentru a reduce efortul se recomandă bețe de trekking

-pungi de plastic pentru protejarea lucrurilor din rucsac

 

„Nu muntele îl cucerim, ci pe noi înșine."

- Edmund Hillary

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- la inscriere se achită  un avans   de 30% din tarif, iar  diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-inscrierea se face in baza unui document valabil. 
- în momentul   achitarii avansului, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti si conditiile de retragere si penalizari.  

- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numarul locului fiind trecut pe factura.

- preturile la intrarile obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferii modificari in timp, agentia nu este raspunzatoare.

- transportul  se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
 - turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice.

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum   blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente sau pierderi. 

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

Agentia Itar, in calitate de agentie organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate in caz de insolventă prin City Insurance, polita nr.000002182 valabilă până la data de 05.01.2022( polita expusa vizibil la  sediul agentiei). Contact  reprezentant agentie: Flori Pestritu tel. 0722 410 178

Recomandăm  asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, in caz de renuntarea din motive medicale  la pachetul turistic.

 Conditii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri
În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:    

În cazul serviciilor turistice circuite  realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

   a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

   b)  50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44- 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

   c)100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

  e) 100 % din preţul pachetului de servicii, în cazul în care turistul a achiziţionat pachetul de servicii turistice din cadrul programului special (de exemplu, Early Booking etc.), indiferent de data la care turistul solicită renunţarea.

        Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau  e.mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

​       Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terrorist...etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere Agenţia.

      În cazul în care Călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului,fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie- contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al Agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai Organizatorului).

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l – Agenţia de Turism Itar, str. Horea, nr.67 - 73,sc. A, ap.2, Cluj-Napoca,Tel: 0722 410 178;  E-mail: itar_agency@yahoo.com
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com