0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

O zi pe Valea Arieșului
-rafting-

Tarif

Grup maxim 12 persoane : 285 Lei Transport minibus și Rafting inclus
Grup maxim 12 persoane : 285 Lei Transport minibus și Rafting inclus Grup de 12 persoane: 285 Lei rafting inclus

          Există și un alt mod de a-ți petrece timpul liber, un mod mult mai plăcut și trăit la intensitate maximă!

         Simți că ai intrat într-o rutină și vrei să evadezi măcar pentru câteva zile? Vrei să încerci o nouă experiența, care să-ți ofere ceva mai multă adrenalină, capabilă să te „țină în priză” pentru ceva vreme?

         Am zice că o partidă de rafting este exact ceea ce îți trebuie. Curaj ai, nu ți-e teamă de apă și îți permiți să uiți pentru o zi de toate problemele cotidiene. 

    Dar unde să faci rafting în România? La doi pași de tine! 

             Pe Valea Arieșului!
 

Ziua 1 Cluj-Napoca-Vidolm-Rimetea-Colțești-Cluj-Napoca (~170 km)

8:00 – Îmbarcare la Sala Sporturilor. Ajungem la Vidolm, unde vom face rafting. Raftingul este un sport plin de adrenalină, care câștigă anual tot mai mulți fani. Si nu e deloc de mirare! O zi de rafting pe apele unui rău învolburat, unde faci echipa alături de prieteni sau de străini pe care îi vezi pentru prima dată îți poate potoli setea de aventură. Sigurul lucru de care trebuie să ai grijă este să nu te lași furat de peisajele minunate din jur și să uiți să dai la vâsle! După sesiunea de rafting mergem la Rimetea (Torockó, în maghiară), satul unde soarele răsare de două ori. Este unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania, situat la poalele Munților Trascău, în valea îngustă străjuită de masivul Piatra Secuiului și Vârful Ardașcheia. Zona este locuită din perioada romană. În a doua jumătate a secolului al XIII-lea, în localitate au fost colonizați mineri de origine austriacă (din zona Eisenwurzen, centrul Austriei de azi) care apoi s-au contopit cu populația maghiară. Cultura și tradițiile s-au îmbinat, iar asta se vede cu ochiul liber în arhitectura deosebită a caselor din centrul satului. Nu trebuie sunt niciun chip să ratați Muzeul Etnografic din Rimeatea. Aici veți vedea o parte din frumusețea locurilor și a obiceiurilor secuilor din Rimetea! Pauză de masă (multiple opțiuni de restaurante în sat)

După ce luăm masa într-unul dintre restaurantele din sat mergem în localitatea Colțești, de unde începe traseul spre Cetatea Trascăului, o cetate aflată în ruină astăzi, cu o istorie îndelungată de peste 700 de ani. Ruinele maiestoase de pe colina dealului sunt încărcate de legende, una mai interesantă decât cealaltă. Cetatea a fost construită în jurul anilor 1296 de contele Thoroczkay din Trascău, ca loc de refugiu în acele vremuri tulburi. A fost ridicată pe vârful abrupt al unui deal calcaros, la puțin timp după ce marea invaziei tătară, din anul 1241, răscolise toată Europa răsăriteană și centrală. Cetatea este înscrisă pe Lista Monumentelor Istorice ale Județului Alba.

Întoarcere la Cluj-Napoca în cursul serii.

 

*Tariful a fost calculat pentru un grup de 12 persoane.

Tariful fără transport inclus (deplasare cu mașină personală) este de 230 Ron de persoană.

*Excursiile de o zi nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță.

Traseu Sat Colțești - Cetatea Colțești

Timp aproximativ: 30-40 de minute 

Distanță: aprox. 2 km

 

DIFICULTATE SI ECHIPAMENT:

Este o tură de dificultate mică, ce nu ridică probleme tehnice. Turiștii vor fi răsplătiți cu priveliști de neiutat și vor pleca acasă cu fotografii uluitoare! Totuși, turiștii participanți trebuie să aibă o condiție fizică bună și să aibă o minimă experiență de mers pe munte.

Atentie! Specific munților, ne putem aștepta la o bruscă înrăutățire a vremii!

 

Turiștii trebuie să fie echipați potrivit acestui tip de tură, adică:

-provizii de apă și mâncare

-pantofi potriviți mersului pe jos

-hanorac impermeabil 

-pelerină de ploaie

-pantaloni de munte lungi și (opțional) scurți

-bluză polar

-bocanci 

-rucsac pentru depozitarea alimentelor și a hainelor de rezervă  

-recipient pentru apă

-gustare dulce, sau sărată cu conținut caloric mare (nuci, alune, fructe uscate)

-ochelari de soare

-cremă de protecție solară

-pentru a reduce efortul se recomandă bețe de trekking

-pungi de plastic pentru protejarea lucrurilor din rucsac

 

„Nu muntele îl cucerim, ci pe noi înșine."

- Edmund Hillary

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com