0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Bucovina
Bijuteriile pictate ale Bucovinei

Tarif

Grup de 40 de persoane: 630 Lei pentru perioada 5-8 mai 2021
Grup de 40 de persoane: 630 Lei pentru perioada 5-8 mai 2021 Grup de 40 de persoane: 730 Lei pentru perioada 23-26 septembrie 2021

          Bucovina sau “Ţara Fagilor” este unul dintre cele mai frumoase ţinuturi ale Munţilor Carpaţi, fascinant datorită oamenilor si istoriei locului, dar si a armoniei peisajului si a culorilor incântatoare, un ţinut situat intre “Orient si Occident”, aflat la confluenţa mai multor culturi, cunoscut mai ales datorită bisericilor si mănăstirilor ctitorite de marii voievozi moldoveni, astazi aflate in Patrimoniul Unesco

 

Ziua 1: Cluj-Napoca- Bistrița – Vama – Voroneț – Gura Humorului (~280 km)

07:00 plecare din Cluj-Napoca, Sala Sporturilor ”Horia Demian”, pe traseul: Gherla – Dej –Bistrița- Gura Humorului. Pe traseu se vizitează: Bistrița, unde vom face o plimbare prin centrul istoric al orașului și vom vizita Biserica Evanghelică cu cel mai înalt turn medieval din Romania și vom afla cum biserica și-a menținut poziția aceasta printr-un șiretlic al paznicilor bisericii de la acea vreme, apoi vom merge la Muzeul Oului Încondeiat de la Vama, muzeul cel mai mare de acest gen din Romania, care reunește peste 7000 de exemplare din 82 de tari. Vom continua cu Mănăstirea Voroneț cunoscută și cu denumirea de “Capela Sixtină a Orientului”. Pauză de masă. Ne indreptăm către Mănăstirea Humor unde vom vedea cele mai bine păstrate fresce murale din Bucovina

Cazare și cină în hotel 3* - Gura Homorului 

 

Ziua 2: Gura Humorului- Mânăstirea Arbore – Putna – Sucevița – Marginea - Gura Humorului (~165 km) 

08:00 – 09:00- mic dejun.În prima parte a zilei vom face o incursiune în inima Bucovinei unde vom vizita Mănăstirea Arbore cu ale sale seducătoare nuanțe de verde, Mănăstirea Putna sau “Ierusalimul Neamului Romanesc” și Chilia lui Danil Sihastru . Pauza de prânz. Vom continua cu o vizita la Mănăstirea Sucevița unde vom vizita o mănăstire cu aspect de cetate fortificata medievala. Întoarcere către Gura Humorului, cu o oprire în localitatea Marginea unde avem posibilitatea de a achiziționa faimoasa ceramică neagră de Marginea


Cazare și cină în hotel 3* - Gura Homorului 

 

Ziua 3: Gura Humorului - Mănăstirea Dragomirna - Suceava – Gura Humorului ( ~ 110 km)

08:00 -09:00- mic dejun. Vom continua călătoria noastră cu o vizită la Mănăstirea Dragomirna- cea mai înalta mănăstire medievala din Moldova, apoi vom face o oprire în fosta capitală a Principatului Moldovei, la Suceava: Cetatea de Scaun unde vom vizita cetatea medievală. Program liber și pauză de masă. Vom continua cu Muzeul Satului Bucovinean unde ne vom întoarcere în timp și ne vom delecta cu o plimbare într-un sat arhaic bucovinean. Întoarcere la Gura Humorului

Cazare și cină în hotel 3* - Gura Homorului           

 

Ziua 4. Gura Humorului – Mănăstirea Moldovița – Cluj-Napoca ( ~300 km) 
07.00-08:00 – mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Ne îndreptam către Cluj-Napoca, dar nu înainte de o oprire la Mănăstirea Moldovița - cea mai mica mănăstire pictată din Bucovina apoi ne vom plimba cu Mocănița pe traseul: Huțulca Moldovița – Argel (aprox. 2,5 ore). Pauză de prânz la Argel (restaurant în aer liber cu produse tradiționale). Continuarea traseului. Sosire în Cluj- Napoca în cursul serii.

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 plătitori. Pentru grup de 25 plătitori, tariful este:

  05 -08 mai – 799 Ron 

  23 -26 septembrie – 899 Ron

 

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com