0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Pădurile Seculare de la Breite, Parcul Național Piatra Craiului și Cheile Grădiștei
Sunetul Munților

Tarif

Grup de 40 de persoane: 699 Lei
Grup de 40 de persoane: 699 Lei

          Te gândeşti să evadezi într-un weekend din oraşul tău aglomerat şi nu ştii în ce direcţie s-o iei, dorind să vizitezi şi altceva decât cunoscutele staţiuni de pe Valea Prahovei? Dacă răspunsul tău este afirmativ, îţi plac vizitele culturale dar și drumeţiile şi vrei să descoperi locuri desprinse parcă din poveşti, atunci îţi propunem niște destinaţii cu adevărat fascinante: Pădurea Seculara de stejar de pe Platoul Breite în imediata vecinătate a Sighișoarei şi Satul Măgura din Comuna Moieciu – Jud. Braşov. Tot în această călătorie vom descoperi patrimoniu cultural lăsat testament de sași, Biserica Fortificată Biertan, un parc cu castele în miniatură, la Odorheiul Secuiesc (Mini Transilvania Park) și lacul cu apă sărată heliotermică al Europei, în Stațiunea Sovata „unde-i fericită fata!”

 

Ziua 1 Cluj-Napoca-Biertan-Sighișoara-Cheile Grădiștei (~331km)

7:00 - Îmbarcare la Sala Sporturilor-Cluj-Napoca. Începem o nouă aventură în care îmbinăm vizitele culturale și mișcarea! Prima noastră vizită va fi la cea mai mare biserică fortificată din Romania (Patrimoniu UNESCO), Biertan. Prea puțin cunoscută pentru frumusețea medievală în care se scufundă, localitatea săsească Biertan situată în județul Sibiu, este o destinație turistică ce nu trebuie ratată! Continuăm spre Sighișoara, unde facem pauza de masă, apoi vom face o plimbare pe jos (aprox. 2h) pe Platoul Breite. Toata lumea a auzit de Sighisoara si a vizitat-o probabil cel puțin o dată. Câți ați auzit însă de Rezervația Breite, acel ecosistem unic în Europa, cu stejari seculari și plante pe cale de dispariție? Ei bine, această rezervație medievală – cunoscută și sub numele de Platoul Breite – se află la doar 4km distanță de Sighișoara și acoperă o suprafață de peste 120 de hectare și este cea mai mare pajiște cu stejari și goruni multiseculari din Europa central-estică, atestată documentar de cancelaria Principelui Ștefan Bathory încă din 1583! În cursul serii ajungem la cazare la Cheile Grădiștei

Ziua 2 Cheile Grădiștei- Sat Măgura- Sat Bran- Cheile Grădiștei (~41 km)

8:00-9:00 mic dejun. Astăzi vom cutreiera pe dealurile aflate între Satul Măgura și Satul Bran, și vom face un picnic într-un cadru de poveste! Culoarul Rucăr-Bran oferă unele dintre cele mai idilice peisaje din Romania, imagini parcă desprinse din cărțile poștale, asemănătoare Munților Alpi! Traseul propus de noi se află exact în această zonă, iar pajiștile pline de flori, sunetul clopotelor văcuțelor și peisajele spectaculoase asupra Pietrei Craiului și a Bucegilor întotdeauna taie respirația, iar Vf. Măgura reprezintă încununarea drumeției cu altitudinea de 1355 m. Seara o vom petrece împreună, depănand amintiri și impresii de călătorie.  

Ziua 3 Cheile Grădiștei- Odorheiul Secuiesc- Corund- Sovata- Cluj-Napoca (~354 km)

8:00-9:00 mic dejun. În drumul nostru spre casă facem o scurtă incursiune în Ținutul Secuiesc, zonă de o rară frumusețe, ce se caracterizează printr-un cadru natural variat, o istorie zbuciumată, tradiții și obiceiuri străvechi. Ne oprim la Odorheiul Secuiesc, unde vom vizita Ardealul într-o singură zi! Parcul Mini Transilvania relativ recent înfăptuit, este un parc tematic, multicultural, cu machete ale unor clădiri istorice din România. Pauză de masă în centrul mic, dar cochet și recent restaurat al Odorheiului Secuiesc. Mergem mai departe, la Corund, satul care stă pe un munte de sare și pe un deal de bijuterii.Corund, sau în maghiară, Korond, este cea mai mare și renumită localitate din Ținutul Sării. Nu poți separa numele Corund de ceramica populară, fiind centrul olăritului din Transilvania; se spune că sarmalele adevărate se prepară numai în ceramică de Corund. Ultima noastră oprire este la Sovata, mentionată pentru prima dată ca loc tămăduitor într-un document din 1597. Stațiunea balneară a fost construită de austrieci în sec. XIX, aproape abandonată în anii post-comunismului, dar care are o noua viață de cațiva ani încoace! 

Sosire în cursul serii la Cluj-Napoca.

 

*Tariful a fost calculat la grup minim de 40 plătitori. 

Pentru grup de minim 25 plătitori tariful este de 865 Ron.

Traseu Sighișoara - Platou Breite

Timp aproximativ: 2-2:30h 

Distanță: aprox. 6 km

Altitudine: între 450m și 570m

 

Traseu Sat Măgura - Sat Bran

Timp aproximativ: 4-5h

Distanță: aprox. 6km

Diferență de nivel urcare: 400m    

Coborâre: 600m

Altitudine maximă: Vf. Măgura 1355m

 

DIFICULTATE SI ECHIPAMENT

Este o tură de dificultate mică, ce nu ridică probleme tehnice. Turiștii vor fi răsplătiți cu priveliști de neiutat și vor pleca acasă cu fotografii uluitoare! Totuși, turiștii participanți trebuie să aibă o condiție fizică bună și să aibă o minimă experiență de mers pe munte.

Atentie! Specific munților, ne putem aștepta la o bruscă înrăutățire a vremii!

 

Turiștii trebuie să fie echipați potrivit acestui tip de tură, adică:

-pantofi potriviți mersului pe jos

-hanorac impermeabil 

-pelerină de ploaie

-pantaloni de munte lungi și (opțional) scurți

-bluză polar

-bocanci 

-rucsac pentru depozitarea alimentelor și a hainelor de rezervă  

-recipient pentru apă

-gustare dulce, sau sărată cu conținut caloric mare (nuci, alune, fructe uscate)

-ochelari de soare

-cremă de protecție solară

-pentru a reduce efortul se recomandă bețe de trekking

-pungi de plastic pentru protejarea lucrurilor din rucsac

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com