0722.410.178

L-V 9:00-13:00 | 14:00-17:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Cazanele Dunării și Oltenia de Nord
Dunărea Albastră

                  Ce  poate fi mai frumos decât un tur prin acest tărâm minunat al Olteniei unde muntele, apa și câmpia se îmbină cu o istorie bogată, cu tradiții viu păstrate până astăzi și cu oameni veseli! O plimbare în Cazanele Dunării dezvăluie chipul sculptat al lui Decebal care este cea mai mare statuie în piatră din Europa, iar plimbarea poate fi și mai interesantă dacă veniţi cu noi pentru a descoperi frumuseţea locurilor, ospitalitatea oltenilor și preparatele din peşte la malul Dunării Albastre!

 

Ziua 1 Cluj-Napoca - Cozia – Horezu (~ 320 km)

7:00 Îmbarcare la Sala Sporturilor ‘’Horia Demian”- Cluj-Napoca. Se viziteaza: Mănăstirea Cozia - unul dintre cele mai cunoscute locuri de rugăciune din România. Structura este o ctitorie a Voievodului Mircea cel Bătrân, aceasta fiind ridicată între anii 1387 – 1391. Un an a durat ca picturile interioare să fie finalizate, între anii 1390 – 1391 s-a lucrat intens la partea artistică, cea care este o adevărată amprentă a Mănăstirii Cozia. Continuăm traseul, și cum în apropiere de drumul care leaga Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu, în comuna vâlceana Costeşti, natura a creat unele dintre cele mai surprinzatoare sculpturi de piatră, și noi vom face o oprire pentru a admira formele bizare, milimetrice sau de dimensiunea unui om, care continuă să iasă la iveală pe masură ce oamenii exploatează nisipul din carieră și în jurul balatrucilor sau dorobantilor, cum îi mai numesc localnicii, s-a ţesut un adevarat folclor: unii spun că bolovanii ar avea origini supranaturale, alţii că ar fi mărturii ale existentei unor civilizatii extraterestre superioare,vom face o scurtă pauză pentru a dezlega misterul acestor “pietre vii” sau Trovanti . Mergem mai departe și urmatoarea oprire va fi la Mănăstirea Hurezi sau Mănăstirea Horezu, cea mai de seamă ctitorie a Domnului Martir Constantin Brâncoveanu, sinteză a artei românești, construită între anii 1690 și 1693, este cel mai mare ansamblu monastic din România. Următoarea oprire este în Horezu, vatră de cultură si civilizaţie, acesta se înscrie ca unul dintre punctele turistice importante din ţara noastră. Vom poposi pe strada Olarilor pentru a admira expozițiile de ceranică și vom participa la o demonstraţie de olărit. 

Cazare și cină la pensiune în Horezu 

Ziua 2 Horezu – Orşova - Eşelniţa (~200 km) 

8.00-9:00 Mic dejun. Îmbarcare cu bagajele în autocar și plecare spre Eşelniţa. Pe traseu vom face o oprire pentru a vizita Culele Duca si Greceanu. Printre atracţiile turistice de neratat ale Olteniei se numara și Culele Greceanu și Duca, case boiereşti fortificate ce îmbină armonios elemente de arhitectură ţăranească oltenească cu elemente de arhitectură românească. Cula Duca a fost construită între anii 1812 -1827 de către familia de boieri Măldărescu și achiziţionată la începutul sec. XX de către I.Gh. Duca, om politic și fost prim-ministru al României. Datorită decorului autentic deosebit vă veţi simţi transportaţi în timp. Pauză pentru masa de prânz în zona Orșova. După pauza de masă vizităm la Orşova Mânăstire Sf. Ana și vom face și o plimbare pe frumoasa faleză orșoveană. Continuăm drumul spre Clisura Dunării.

Cazare și cină la pensiune în Eşelniţa sau Herculane        

Ziua 3  Eşelniţa - Herculane (~70 km)

8.00–9.00 Mic dejun. Program liber sau Opţional Croazieră cu şalupele pe Dunăre (10 pers/şalupă), durată: 2 ore, cu vizită:

1. Cazanele Dunării  Cazanele Mici și Cazanele Mari – reprezintă locul unde Dunărea se îngustează cel mai mult de pe teritoriul României, mai exact un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Aflate în Parcul Național Porțile de Fier, au o lungime de doar 9 km și adâncimi de aproximativ 80 m (în funcție de cine vă va plimba cu barca, o să auziți variante diferite cuprinse între 70 – 100 m). Denumirea acestora se datorează vârtejelor care se formează la suprafața apei din cauza debitului mare pe care Dunărea îl are în aceste porțiuni stâncoase și înguste. Aici apa pare învolburată și uneori dă impresia că ar fierbe.

2. Chipul lui Decebal – sculptura în stâncă, care întruchipează chipul Regelui dac Decebal, este situată între localitățile Eșelnița și Dubova. A fost construită în decursul a 10 ani, între 1994 și 2004, cu ajutorul a 12 sculptori-alpinisti și are o înălțime de 55 m. Aceasta reprezintă unul dintre cele mai vizitate obiective turistice în Clisura Dunării.

3. Tabula Traiana – reprezintă o placă memorială ridicată de adversarul regelui Decebal, împăratul roman Traian, pentru a celebra victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac în anul 105. Situată pe malul sârbesc, aceasta poate fi văzută cel mai bine printr-o plimbare cu barca. Au fost construite 10 astfel de tabule pe Clisura Dunării, însă aceasta este singura care a fost ridicată cu 30 m pentru a nu fi acoperită în totalitate de apă.

4. Mănăstirea Mraconia – aceasta se află în apropiere de statuia lui Decebal și a fost construită pe locul unui fost punct de observație si dirijare a vaselor de pe Dunăre. Se spune că datorită faptului că defileul se îngustează foarte mult în unele locuri, nu era posibilă trecerea simultană a două vase.

5. Peștera Ponicova – este cea mai mare peșteră de pe întreg Defileul Dunării. Aceasta este compusă dintr-o serie de galerii care comunică între ele și însumează 1660 m. Poate fi vizitată atât de pe uscat, cât și de pe Dunăre cu barca, accesul fiind limitat în cel de-al doilea caz pe o distanță de 15 m.

6. Peștera Veterani – situată tot în Cazanele Mari, mai exact în Masivul Ciucaru Mare, ca și Peștera Ponicova, aceasta poate fi vizitată doar de pe apă. Se spune că dacii au ridicat această peșteră pentru a face diverse jertfe în numele zeului Zamolxe. Fiind un excelent punct de observare, aceasta a fost refortificată prin secolul al XVII-lea de către generalul italian Veterani. De aici și proveniența numelui peșterii. 

Opţional - prânzul acasă la pescar – meniu pe bază de peşte, pregătit de un pescar renunit din zonă!

După amiază vizităm Staţiunea Băile Herculane, cunoscuta și ca „Orașul lui Hercules”, este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din lume, veche de aproape 1900 de ani. Stațiunea este situată pe Valea Cernei făcând parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled. În vremea romanilor aceasta stațiune era un important loc de atracție pentru aristrocrația Romei Antice. Puterea tămăduitoare a apelor i-au impresionat pe romani, care au făcut din stațiune un adevărat cult balnear închinat lui Hercules. După vizitarea stațiunii ne vom bucura de efectele ei curative: izvoare termale fierbinți cu sulf, clor, sodiu, calciu, magneziu, oligominerale, ape tonice și puternica ionizare negativă a aerului cu efecte sănătoase asupra corpului uman. Stațiunea Baile Herculane dispune de cincisprezece izvoare cu ape minerale și termale, folosite exclusiv pentru tratarea afecțiunilor reumatice, nervoase și nutriționale. Program liber pentru băi.

Cazare și cină la pensiune în Eşelniţa sau Herculane

Ziua 4  Eşelniţa – Târgu Jiu – Cluj- Napoca (~360 km)

8.00-9:00 Mic dejun. Îmbarcare cu bagajele în autocar. Ne indreptăm către Cluj -Napoca, dar nu înainte de a face o vizită la Târgu Jiu unde vom vizita Ansamblul Brâncuşi - Coloana Infinitului, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii. Pauza pentru masa de prânz la Tărgu Jiu. Ne continuăm traseul prin Defileul Jiului. Oprire la Simeria pentru a vizita Vila Vinci - I Giardini di Zoe, un paradis natural creat de un italian pentru fiica sa.  

Sosire Cluj-Napoca în cursul serii. 

 

*Tariful a fost calculat pentru un grup minim de 40 plătitori. 

Pentru grup de 25 plătitori tariful este 999 Ron

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- la inscriere se achită  un avans   de 30% din tarif, iar  diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-inscrierea se face in baza unui document valabil. 
- în momentul   achitarii avansului, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti si conditiile de retragere si penalizari.  

- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numarul locului fiind trecut pe factura.

- preturile la intrarile obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferii modificari in timp, agentia nu este raspunzatoare.

- transportul  se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
 - turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice.

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum   blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente sau pierderi. 

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

Agentia Itar, in calitate de agentie organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate in caz de insolventă prin City Insurance, polita nr.000002182 valabilă până la data de 05.01.2022( polita expusa vizibil la  sediul agentiei). Contact  reprezentant agentie: Flori Pestritu tel. 0722 410 178

Recomandăm  asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, in caz de renuntarea din motive medicale  la pachetul turistic.

 Conditii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri
În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:    

În cazul serviciilor turistice circuite  realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

   a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

   b)  50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44- 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

   c)100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

  e) 100 % din preţul pachetului de servicii, în cazul în care turistul a achiziţionat pachetul de servicii turistice din cadrul programului special (de exemplu, Early Booking etc.), indiferent de data la care turistul solicită renunţarea.

        Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau  e.mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

​       Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terrorist...etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere Agenţia.

      În cazul în care Călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului,fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie- contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al Agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai Organizatorului).

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l – Agenţia de Turism Itar, str. Horea, nr.67 - 73,sc. A, ap.2, Cluj-Napoca,Tel: 0722 410 178;  E-mail: itar_agency@yahoo.com
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com