0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Sibiu și Podișul Târnavelor - Circuit Cultural Gastronomic
Transilvania în bucate

Tarif

Grup de 40 de persoane: 740 Lei
Grup de 40 de persoane: 740 Lei

      Descoperă Romania de lângă tine, așa cum nu o cunoști ! Astăzi va propunem un circuit turistic pentru a descoperi patrimoniul istoric, arhitectural, cultural, dar mai ales gastronomic al Transilvaniei ! Vom face o călătorie inițiatică pe urmele străbunilor pentru a degusta preparate cu spirit romanesc! 

     Sunteți pregătiți ? La plăcinte înainte !

 

Ziua 1 Cluj - Napoca - Cund - Sibiel-Sibiu (~260 km)

7:00 - Îmbarcare la Sala Sporturilor - Cluj-Napoca. Pornim în călătoria noastră de descoperire a gastronomiei transilvănene cu o degustare de brânzeturi la Cund, în județul Mureș, la Manufactura de Brânză, unde laptele vacilor Bălțată Românească se transformă în brânzeturi maturate trimise în toată țara prin curier. Familia Varga se ocupă de îngrijirea văcuțelor și produce 9 sortimente de brânză maturată. Brânza maturată se păstrează 2 luni în pivniță, care oferă condițiile optime de umiditate și temperatură, pentru ca procesul de maturare să se desfășoare în beneficiul gustului și consistenței brânzei. Singurul conservant folosit în producție este apa sărată de Sovata, care constituie atât baia în care se introduce brânza, cât și apa cu care se îngrijește brânza în perioada maturării. Astfel, produsele sunt lipsite de orice fel de adaosuri, chimicale, enzime sau E-uri.


        Feluri de brânză maturată
     Manufactura de brânza oferă 5 variante de brânză maturată: natur, brânză maturată îmbibată în vin roșu, brânză maturată cu nuci îmbibate în coniac, brânză maturată cu piper verde, brânză maturată cu chilli și ciocolată. Sortimentele noi includ brânză neagră (cu cărbune vegetal), brânză maturată cu busuioc, brânză cu chimen și brânză cu leurdă.

Degustarea include: 6 tipuri de brânză, biscuiți sărați, pâine, fructe proaspete, fursecuri, un pahar de vin (Villa Vinea), o cafea și apă la discreție.

      Cum ziua de astăzi o dedicam în exclusivitate produselor lactate, mergem mai departe, pe Drumul Brânzei din Mărginimea Sibiului, la Sibiel, unde Dl. Aurel Pau ne așteaptă cu o masa îmbelșugata cu produsele specifice regiunii. 

Masa de prânz include: supă de găina, sărmăluțe ardelenești cu mămăligă, plăcintă cu brânză dulce, țuica de casă din fructe, vinul casei, apa plată și apă minerală. 


      Brânzeturile se înscriu prin excelență în tradiția culinară şi culturală a acestei zone, a căror diversitate este dată de altitudinea pășunilor şi de tehnicile specifice de producție. După masa de prânz Dl. Pau ne va conduce într-o vizită în sat și ne va istorisi despre tradițiile satului dar și despre povestea de succes a Sitului Ruraral Sibiel. Ne vom despărți de gazda noastră în fața Muzeului Icoanelor pe Sticlă din Sibiel, care găzduiește cea mai mare expoziţie de icoane pe sticlă din Transilvania existentă astăzi, o splendoare de creativitate artisticǎ de inspiraţie religioasǎ nǎscutǎ din bogǎţia tradiţiei creştine ortodoxe şi din fantezia pictorilor ţǎrani români. 
Sosire în cursul serii în Sibiu, vizită pietonală – opțională.


      Feluri de brânză din Mărginimea Sibiului
     Mărginimea Sibiului este cunoscută pentru varietatea produselor lactate, printre care brânza telemea, laptele gros, brânza de burduf, brânza frământata sau a urdei, dar și datorită mezelurilor afumate artizanal.

 

Ziua 2 Sibiu- Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA - Fabrica de Bere Artizanală Nembeer - Cisnădioara - Sibiu (~40 km)

8:00-9:00 Mic dejun. După micul dejun mergem la Muzeul Satului Astra din Dumbrava Sibiuliu pentru a ne cufunda în atmosfera arhaică a satului romanesc - locul în care au fost salvate cele mai frumoase amintiri din copilăria celor care nu mai au nici bunici, nici casa acestora de la ţară este Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, de la înființarea căruia s-au împlinit, în 2013, 50 de ani, este cel mai mare muzeu în aer liber din România și al doilea ca mărime din Europa.

      La ora prânzului mergem în vizită la Fabrica de Bere Artizanala Nembeer din Sibiu, unde facem cunoștință cu Daniele si Oana, fondatorii micii făbricuțe de bere, a căror deviză este „Există o poveste în spatele FIECĂRUI VIS ÎMPLINIT”! Haideți să le aflăm împreuna frumoasa poveste de dragoste și pasiunea comună pentru „pâinea lichidă” care se resimte din plin în produsele de calitate pe care le propun pieței romanești. 

     Tipuri de bere

      Fabrica de Bere Artizanală Nembeer produce tipurile de bere dezvoltate de maestrul berar Daniele: Amarilla, Draculina, Boema, Indiana, Ghimbeer, Zmeura.
Degustarea include: 3 tipuri de bere artizanală, aperitiv cu produse locale și ronțăieli.
           

      După degustarea de bere mergem la Cisnădioara, pentru a vizita Biserica „Sf. Mihail” din cetatea Cisnădioarei. Numită „cetate” de către localnici, biserica fortificată a „Sfântului Mihail” (de unde și denumirea în germană a așezării, Michelsberg) este situată în vârful unui deal stâncos. Biserica este unul dintre cele mai vechi și mai reprezentative monumente pentru stilului romanic din Transilvania. Sosire în cursul serii la Sibiu. Vizită pietonală ghidată în Sibiu (opțional). 

 

Ziua 3 Sibiu - Villa Vinea (Căpâlna de Sus) - Petry Estate Winery (Călinești) - Târgu Mureș - Cluj-Napoca (~250 km)

8:00-9:00 Mic dejun. Mergem mai departe în descoperirea patrimoniului gastronomic al Târnavelor, pe Drumul Vinului, la Villa Vinea, unde vom vizita cramele (cu respectarea măsurilor de siguranță impuse de autorități) după care vom degusta o selecție de vinuri. Crama Villei Vinea este o construcție nouă cu o arhitectură ce amintește de vechile turnuri de prin satele Transilvaniei. Sub pământ se află tancurile de inox, în care fermentează la temperatură controlată mustul ce apoi se transformă în vin. Villa Vinea dorește să împărtășească povestea locurilor și a oamenilor ce trudesc în vie și a renașterii tradițiilor, legătura cu inovația și modernul. Vor ca viile să îmbrățișeze din nou Văile Târnavelor, să fie pline de oameni harnici și vizitatori curioși. Vor să gustați un strop din spiritul transilvănean pentru renașterea viticulturii românești. 

      Tipuri de vinuri

      Villa Vinea oferă pieței romanești o gamă variată de produse, printre care Fetească Albă şi Fetească Regală, cât şi soiuri internaționale precum Sauvignon Blanc, Gewürztraminer sau Kerner și multe altele.   

Degustarea include: 4 pahare de vin; selecție de brânzeturi și produse crud-uscate, din carne (150gr); pâine, apă. 

       Distracția continuă și descoperim o altă cramă, mai puțin celebră, dar care ne promite că vom auzi multe despre ea în viitor! Situat în zona cea mai pitorească a văii Târnavei Mici, Conacul Simén găzduiește crama special amenajată a Petry Estate Winery. În pivnița renovată, 200 de hectolitri de vin sunt produși și comercializați anual, utilizând o metodă tradițională, adică cultivarea vinului ecologic. Pivnița de vinuri a fost deschisă cu scopul de a păstra valorile locale și de a implica fermierii locali în turismul rural, menținând tinerii care locuiesc în zonă acasă, oferind locuri de muncă și revigorând agricultura individuală și vinificația pe cale de dispariție.

       Tipuri de vinuri

       Petry Estate Winary propune unele dintre cele mai rafinate vinuri realizate din soiuri de struguri din viticulturile de pe Valea Târnavei, printre care Soiul Fetească regală, Chardonnay și Riesling.

Degustarea include: 3 tipuri de vin.

Vom vizita unitățile de producție ale familiilor, iar procesul de fabricație și produsele vor fi prezentate chiar de producătorii acestor minunații!

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 plătitori. Pentru grup de 25 plătitori, tariful este: 850 Ron.

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com