0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Italia și Albania - Burguri medievale și splendoarea Coastei Salento

Tarif

Grup de 40 de persoane: 570 Euro Căutăm partaj domn sau doamnă
Grup de 40 de persoane: 570 Euro Căutăm partaj domn sau doamnă

       Știm cu toții că Italia este ţara cu cel mai mare număr de monumente incluse pe lista Patrimoniului UNESCO, 51 de monumente presărate de-a lungul cizmei, dar pe lângă aceste monumente, Italia mai are numeroase burguri medievale și multe locuri naturale extraordinar de frumoase. 

       Vă invitam să descoperiți alaturi de noi câteva dintre aceste splendori, și vă propunem să acceptați provacarea de a savura admosfera acestor locuri parcă uitate de vreme… istoria, arhitectura și gastronomia ne vor vorbi despre trecutul acestor locuri. 

      Sunt sigură că zilele destinate Italie vor zbura, și veți regreta că trebuie să plecăm și să ne îmbarcăm pe vaporul care ne va duce spre Albania, dar vă asigur că vom descoperi alte locuri frumoase care ne vor introduce într-o altă dimensiune… Albania este o țară care propune o mulțime de atracții turistice pentru cei care îndrăgesc natura sălbatică și farmecul aerului mediteranean. Este o țară a peisajelor contrastante, de la litoralul superb la construcții abandonate în mijlocul câmpurilor, cetăți, castele și fortificații. Albania nu seamănă cu nicio altă destinaţie, aşa că vă aşteptăm să o descoperim impreună.

 

Traseu:

Cluj-Napoca - Postojna – San Marino - Rimini - Gradara - Senigallia - Corinaldo - Ancona - Pescara – Andria - Bari - Altamura - Gravina in Puglia - Matera - Polignano a Mare - Alberobello - Ostuni - Brindisi - Lecce - Gallipoli - Otranto – Durres – Tirana – Skopje - Cluj-Napoca

Ziua 1 / 24 august Cluj-Napoca – Postojna (~950 km)

06.00 - îmbarcarea Sala Sporturilor “Horia Demian” Cluj-Napoca. Tranzit Ungaria şi Slovenia. Pe traseu vizită Maribor, al doilea cel mai mare oraş al Sloveniei si cel mai mare din regiunea Styria de Jos, care prin monumentele sale ne dezvăluie istoria acestei regiuni. Vom admira Primaria, Catedrala si Castelul Maribor, Catedrala Sfantului Ioan Botezătorul, Piramida, Turnul Evreiesc.

Cazare zona Postojna în hotel 3*

Ziua 2 / 25 august Postojna – San Marino – Rimini (~ 520 Km)

7:00-8:00 Mic dejun. Vizităm Castelul Predjama din Slovenia, cel mai mare castel din lume construit la intrarea unei peșteri și unul dintre cele mai de seamă obiective turistice din Slovenia. Nu poți să rămâi indiferent când privești această impresionantă construcție ale cărei ziduri par sculptate în pereții stâncoși ai muntelui și pe sub a cărei stânci curge Râul Lovka, susurând parcă legendele încă vii ale castelului. Continuarea traseului. Vizităm Republica San Marino,cel mai vechi si mai mic stat din lume.  

Cazare zona Rimini în hotel 3*

Ziua 3 / 26 august Gradara – Senigallia - Corinaldo - Ancona (~200 km)

7:00-8:00 Mic dejun. Plecare spre Ancona. Pe traseu vom vizita câteva dintre burgurile medievale ale Regiunii Marche. Începem cu Castelul Gradara, situat pe un deal pitoresc. Gradara este unul dintre cele mai fascinante colțuri ale Italiei. Vizitarea acestui oraș fortificat este ca și cum ați reveni în timp pentru a vă simți protagonistul unei povesti despre prințese și cavaleri medievali. Alăturați-vă și descoperiți cu noi una dintre cele mai frumoase destinatii din Italia, Castelul Gradara este renumit pentru frumusețea sa, pentru starea sa magnifică de conservare și pentru a fi scena unei povesti de dragoste tragică, dintre Paolo Malatesta și Francesca de Rimini. O poveste nefericită spusă de Dante. Continuăm printre frumuseţile Italiei si ne indreptăm spre Senigallia, prima colonie romană de la Marea Adriatica, ce conservă cu sfinţenie ziduri vechi, porţi impunătoare, fântâni, iar străzile inguste ne vorbesc de un trecut glorios. Vom vizita Piaţa Roma, cu frumoasa clădire a Municipiului și Fântâna Monc, Piaţa Garibaldi cu Domul, Piața del Duca unde se află Fantana Leillor dar și Rocca Roveresca, pe care vizitând-o vom descoperi un adevarat manual de istorie. 

Senigallia nu este renumită numai pentru patrimoniul istoric pe care îl posedă, dar și pentru splendida “plaja de catifea” și frumoasa Rotonda sul Mare. Un alt burg ne asteaptă, Corinaldo, oficial numit cel mai frumos burg al Italiei in anul 2007. Este locul de naştere al Sfintei Maria Goretti, dar şi locul preferat al multor artiști care au lăsat pentru noi un patrimoniu impresionant. Timpul nu vrea să se oprească în loc şi trebuie să părăsim această bijuterie şi să ne indreptăm către Ancona. Oraşul a fost fondat de grecii veniţi din Siracusa, mai apoi oraș roman, Republică Marinară, port important până în zilele noastre. Începem vizita cu cea mai importanta construcţie romană, Arcul lui Traian, aflat in portul Ancona. Cel mai bine conservat arc de pe teritoriul Italiei, ofera o panoramă splentidă asupra portului. Continuăm cu Lazzaretto di Ancona sau Mole Vanvitelliana, o insulă artificială construită lângă port pe care în trecut se putea ajunge doar cu barca. Astăzi acesta este legată de port prin trei poduri. Se presupune că în trecut aici erau izolaţi cei bolnavi. Ne indreptăm către Piaţa del Plebiscito, salonul oraşului, unde se află Palatul Guvernului, Turnul Ceasului și Biserica San Domenico. Urcăm pe Dealul Guasco unde se află Domul, puţine biserici dispunând de o astfel de poziţie panoramică. Construţia în stil romanic (cu multe elemente bizantine) domină tot oraşul și Golful Ancona, oferind o panoramă splendidă. 

Cazare zona Ancona în hotel 3*

Ziua 4 / 27 august Ancona – Pescara – Andria – Bari (~495 km)

7:00-8:00 Mic dejun. Plecare spre Bari. Nu putem să nu ne oprim să vizităm încă câteva oraşele spendide, aşa că prima oprire este la Pescara, oraşul unde sa născut şi a trăit marele Poet Gabrielle D`Annunzio. Vizităm casa natală a poetului, mai apoi o scurtă plimbare prin oraşul vechi (ţinând cont că în timpul celui de al Doilea Razboi Mondial oraşul a fost distrus în totalitate), s-au reconstruit casele vechi, chiar și casele pescarilor și oraşul îşi mai păstrează si astăzi atmosfera de oraş medieval. La drum.. ne indreptăm către Puglia sau Apulia care formează călcâiul şi pintenul Italiei, Apulia este o regiune a bisericilor superbe, a castelelor şi a plajelor insorite. Oricine vizitează Puglia este impresionat  de peisajele sale, de arheologia și arhitectura sa, de mâncărurile sale, dar toţi pleacă apăsaţi de amintirile unui singur om: Frederick II de Hohenstaufen, Sfântul Împărat Roman, rege al Germaniei și rege al Siciliei / stupor mundi et immutator mirabilis. Următoarea oprire, Andria, un oraşel splendid, cu străduţe înguste pline de obiective turistice interesante însă perla arhitectonică a oraşul şi a Pugliei este Castel del Monte, construit în sec. XIII, înscris pe lista UNESCO în 1996 și deasemenea vom vizita și foarte frumoasă Catedrală. Vom zăbovi puţin prin oraşul imaculat pentru a ne plimba pe straduţele pietonale. Continuăm drumul către Bari. Dupa atâta istorie, arhitectură şi peisagistică ne aşteaptă un bine meritat sejur de 5 zile. 

Cazare și cină la Hotel Gabbiano*** din  Mola di Bari (5 nopti la acelaş hotel) 

Ziua 5 – 8 / 28 – 31 septembrie -  mare, soare, relaxare...

Pe perioada sejurului se organizează excursii opţionale.

Mic dejun și cină la Hotel Gabbiano*** din Mola di Bari 

Excursii opţionale:

Excursie 1 zi - Altamura – Gravina in Puglia – Matera - 30 €

Excursie 1 zi - Polignano a Mare – Alberobello – Ostuni - 38 €

Excursie 1 zi - Brindisi – Lecce- Gallipoli – Otranto - 50 €

*Excursiile optionale se organizeaza cu un grup minim de 25 persoane. Tariful include: transport autocar, ghid agentie.

Nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice si ghizi locali.

Ziua 9 / 1 septembrie Bari – Durres (Albania) 

8:00-9:00 Mic dejun. Program liber până la ora 10:30. Ora 11.00 imbarcarea cu bagajele în autocar. Vizită anticul Bari, fondat de greci și dezvoltat de romani ca important centru comercial. Bari“oraşul bătut de vânt” este împărţit în două părţi, Oraşul Vechi, cu un amestec de străzi şi case de un alb orbitor și Oraşul Nou, modern, cu bulevarde largi. Aleile întortochiate ale oraşului au protejat locuitorii de vânt şi de invadatori .Vom vizita Biserica San Nicola, unde se află moastele Sf. Nicolae, sfântul patron al Rusiei. Vizităm Catedrala, construită în sec. XII și apoi Castelul, construit în timpul normanzilor, renovat de Frederick al II.lea, şi mărit de Isabella de Aragon. Program liber. Seara la ora 21.00 imbarcarea pe ferry boat cu destinaţia Durres (Albania).

Cazare ferry boat (cabine interne de 4 persoane).

Ziua 10 / 2 septembrie Durres – Tirana – Skopje (~370 km)

Sosire Durres la ora 09.00. Durres este un oraș port în partea de vest a Albaniei. Aflat la circa 33 km de Tirana, Durres este al doilea oraş ca mărime din Albania, reprezentând totodată o destinatie excelentă pentru iubitorii de plajă. Durres a fost întemeiat în secolul al VII-lea, î.Hr de către coloniştii greci din Corint și Corcyra sub numele de Epidamos, rămânând până astăzi unul dintre cele mai vechi orașe ale Albaniei. Vom vizita: Amfiteatrul Roman din Duress (cel mai mare din Balcani), Turnul Veneţian, un turn circular construit în secolul XVI ce are un restaurant în vârf, Zidul Antic. Ne îndreptăm către capitala Albaniei, Tirana. Turul nostrum va cuprinde: Monumentul “Mama Albania”, P.ta Maria Tereza, Universitatea, Zona Ish Blloku – “Blocul”( fosta vila a dictatorului comunist Enver Hoxha), Centrul Cultural Piramida, Complexul Taiwan și Catedrala Sf. Paul. Ne îndreptăm către Macedonia.

Cazare în Skopje la hotel 3*

Ziua 11 / 3 septembrie Skopje – Cluj Napoca (~880 km)

7:00-8:00 Mic dejun. Vizităm în Skopje: Casa Memorială a Maicii Maria Tereza, Podul de Piatră și Vechiul Bazar. Plecare spre Cluj Napoca pe traseul: Timisoara – Cluj Napoca. Sosire în cursul nopții la Cluj-Napoca. 

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 plătitori. Pentru grup mai mic de 40 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră Dbl/trpl: 570 €

Tarif Early Booking (30.05.2021) AVANS 50%: 540 €

Tarif Client fidel: 545 €

Suplimente: Cameră sgl - 170 € ; Cabină dbl - 25 €/pers.

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com