0722.410.178

L-V 9:00-13:00 | 14:00-17:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Maramureș
Țară Veche

Țara Maramureșului este una dintre cele mai întinse depresiuni ale lanțului Carpatic, aflată în partea de Nord a țării, astăzi împarțită între Ucraina și Romania, unde tradițiile strămoșești, portul popular și arta veche se păstrează ca nicăieri în altă parte a Romaniei. Astăzi Țara Maramureșului este o oază de cultura și tradiții romanești, unde timpul are ritmul lui în modernitate galopantă !

 

Ziua 1 Cluj-Napoca-Colțău-Baia Mare-Săpanța-Peri-Ocna Șugatag (~282 km)

7:00 Îmbarcare la Sala Sporturilor „Horia Demian” - Cluj-Napoca. Pornim călătoria noastră spre Maramureș cu o vizită la Castelul Teleki din Colțău, construit în stil baroc în vremea Împărătesei Maria Tereza a Austriei, unde marele poet romantic maghiar Petőfi Sándor a scris majoritatea poemelor sale în timpul lunii de miere petrecute aici. Urmatoarea noastra oprire va fi în Baia Mare pentru a vizita centrul istoric al orașului, unde vom vedea Turnul lui Ștefan, ridicat în sec. XV, Fosta Piață Centrală, azi Piața Libertății, cu obiectivele Casa lui Iancu de Hunedoara si Hanul ”Vulturul Negru”, apoi continuam spre fosta Monetarie Imperială. Pauză de masă. Reluăm deplasarea spre Cimitirul Vesel din Săpânța care ne asteaptă să descoperim povestea soacrei și a altor localnici, dupa care ne reculegem putin la Manăstirea Peri, biserica din lemn cu cel mai înalt turn din lume (78 metri)

Cazare și cină la pensiune în Ocna Șugatag

Ziua 2 Ocna Șugatag-Sighetul Marmației-Manăstirea Barsana-Cluj-Napoca(~ 228 km)

8:00-9:00 Mic dejun și îmbarcare cu bagajele în autocar. Prima noastra vizită din această zi este la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetul Marmației, desemnat de Consiliul Europei unul dintre cele mai importante trei locuri de cultivare a memoriei europene, alături de Memorialul de la Auschwitz și Memorialul Păcii din Normandia, unde vom rememora atrocitățile întamplate în anii de început ai comunismului în Romania. Continuăm într-o notă pozitivă mergand să  vedem ”unde se agață harta în cui” și ne vom fotografia cu Cuiul din Sighet! Plimbarea continuă cu o scurtă vizită în fostul ghetou evreiesc unde se află și casa memorială a scriitorului și jurnalistului Elie Wiesel premiat cu Premiul Nobel pentru Pace, autor al romanului „Noaptea” considerat una dintre cele mai importante scrieri despre Holocaust. Pauză de masă. Încheiem călătoria noastră cu o incursiune în lumea monahală într-un colț de Rai la Sfânta Mânăstirea Bârsana unde vedem un exemplu reușit de arhitectură modernă de inspirațite maramureșană.

Sosire în cursul serii în Cluj-Napoca.

 

*Tarifele au fost calculate pentru grup de minim 40 plătitori. Pentru grup de 25 plătitori tariful este 499 Ron.

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- la inscriere se achită  un avans   de 30% din tarif, iar  diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-inscrierea se face in baza unui document valabil. 
- în momentul   achitarii avansului, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti si conditiile de retragere si penalizari.  

- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numarul locului fiind trecut pe factura.

- preturile la intrarile obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferii modificari in timp, agentia nu este raspunzatoare.

- transportul  se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
 - turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice.

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum   blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente sau pierderi. 

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

Agentia Itar, in calitate de agentie organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate in caz de insolventă prin City Insurance, polita nr.000002182 valabilă până la data de 05.01.2022( polita expusa vizibil la  sediul agentiei). Contact  reprezentant agentie: Flori Pestritu tel. 0722 410 178

Recomandăm  asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, in caz de renuntarea din motive medicale  la pachetul turistic.

 Conditii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri
În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:    

În cazul serviciilor turistice circuite  realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

   a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

   b)  50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44- 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

   c)100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

  e) 100 % din preţul pachetului de servicii, în cazul în care turistul a achiziţionat pachetul de servicii turistice din cadrul programului special (de exemplu, Early Booking etc.), indiferent de data la care turistul solicită renunţarea.

        Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau  e.mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

​       Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terrorist...etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere Agenţia.

      În cazul în care Călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului,fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie- contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al Agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai Organizatorului).

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l – Agenţia de Turism Itar, str. Horea, nr.67 - 73,sc. A, ap.2, Cluj-Napoca,Tel: 0722 410 178;  E-mail: itar_agency@yahoo.com
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com