0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Tăsnad
Relaxare si cultură

Tarif

Grup de 40 de persoane: 380 Lei
Grup de 40 de persoane: 380 Lei

Apele termale prezente la Tăşnad fac parte din ansamblul resurselor hidrotermale existente în vestul României.

Apa captată în cadrul Staţiunii Tăşnad este caracterizată de o serie de indicatori fizico-chimici care îi conferă numeroase valenţe terapeutice şi inclusiv balneare si poate fi recomandată pentru utilizare în cură externă în următoarele afecţiuni: reumatismale degenerative;reumatismale abarticulare;neurologice periferice cronice; ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii); afecţiuni posttraumatice; boli asociate: (boli profesionale, endocrine, boli de metabolism).

Ziua 1 Cluj-Napoca – Tâşnad- 170 km

7:00 îmbarcarea Sala Sporturilor ”Horia Demian” Cluj-Napoca. Pornim periplul nostru în Țara Pădurilor cu o scurtă vizită la Biserica „Sf. Mihail și Gavril” din Racaș pentru a afla poveste bisericilor din lemn din Transilvania, apoi continuăm cu o plimbare relaxantă între uriașii din Grădina Zmeilor în căutarea zmeului care a furat soarele de pe cer și a fost transformat în stană de piatră de o tanară săteancă. Vom merge mai departe pentru a descoperi povestea uluitoare a unui nobil maghiar născut în Șimleul Silvanie care a devenit regele uneia dintre puterile mondiale la acea vreme, Regatul Poloniei. Rămanem în lumea basmelor cu nobili și contese, profitând de gradina plină de flori a Palatului Contelui Wesselényi din Grădina Botanica din Jibou. Pauza de prânz. Continuarea traseului spre Tâsnad. Program liber la piscina hotelului.

Cazare și cină în hotel 3* în Tâşnad  

Ziua 2 Tâşnad

8:00–9:00 Mic dejun. Program liber pentru relaxare sau OPȚIONAL o incursiune in istoria locului. Carei, unde vom vizita Castelul Károlyi, cu o istorie de peste 500 de ani. Datorita poziției acestuia, la 8 km de granita cu Ungaria, a fost că o fortăreață de apărare a graniței vestice a Transilvaniei. Seamănă foarte bine cu doua dintre castelele de pe Valea Loarei: Amboise și Chenonceau. Ne îndreptam către Căpleni, unde vom vizita Complexul arhitectural, ctitorie a familiei Károlyi care cuprinde Mănăstirea și Biserica Franciscană Sfântul Anton și Cripta Familiei Károlyi. De aici ne întoarcem spre Tâșnad însă nu înainte de a ne opri la Casa Memorială Edy Endre, care se numea “Mesentea” în anul 1877 când s-a născut Ady Endre, de aici și noua denumire a localității, unul dintre cei mai importanți poeți maghiari ai secolului 20, și chiar ai literaturii maghiare, creatorul poeziei maghiare moderne, autorul unor poezii de dragoste, capodopere ale simbolismului maghiar. Vom vizita Complexul Memorial Ady Endre. Ne întoarcem la hotel unde ne putem relaxa la piscina hotelului sau SPA…

Cazare și cină în hotel 3* în Tâşnad  

Excursie OPTIONALA: Carei – Căpleni - Edy Endre ~30 Ron (grup 20 pers)

Ziua 3 Tăşnad – Cluj Napoca (~150 km)

8:00-9:00 Mic dejun. Ultima baie în piscină. Ora 11:00 îmbarcare cu bagajele în autocar și ne întoarcem câtre Cluj-Napoca. Oprim la Zalău unde vom admira Clădirea Transilvania care face parte din ansamblul Pieţei Iuliu Maniu și formează împreună cu clădirile Primăriei, Colegiului Naţional Silvania, Direcţiei Judeţene de Cultură, Grupul Statuar Wesselenyi, Fântâna cu Amorași un ansamblu personalizat expresiv şi specific unui oraș transilvănean. Pauză de masă. 

Sosire în Cluj-Napoca în cursul serii.

 

*Grup minim 25 persoane

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com