0722.410.178

L-V 9:00-13:00 | 14:00-17:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Albania

  Albania a fost supranumită „diamantul neșlefuit al Europei” iar Lonely Planet a numit-o „frumoasa din pădurea adormită care a început să iasă în lume”

  Albania prezintă foarte multe puncte de atracţie, de la munţi, castele, până la plaje lungi şi oraşe vechi de secole.

  Albania e o țară frumoasă, cu oameni primitori unde tradițiile au rămas încă nealterate, o țară unde influențele venețiene și otomane se îmbină armonios. 

      Va invitam sa descoperim impreuna potentialul turistic urias al acestei ţări.

Știaţi că?

    Versurile imnului național, intitulat Imnul Steagului, sunt scrise de aromânul Aleksander Stavri Drenova, iar muzica este „Pe-al nostru steag e scris unire” a lui Ciprian Porumbescu

 

Traseu:

Belgrad – Skopje - Ohrid - Golem - Tirana – Durres - Berat - Gjrokastra - Butrint – Saranda - Izvorul Ochiul Albastru - Ioannina - Skopje - Cluj-Napoca

 

Ziau 1 / 10 septembrie Cluj Napoca - Belgrad – Skopje (~860 km)

05.00 Îmbarcare la Sala Sporturilor “Horia Demian” Cluj Napoca. Traseul: Timișoara  -Skopje (Macedonia). Tranzităm Serbia, și facem o scurtă oprire la Belgrad, unde vizităm Citadela Kalemegdan, pentru a vedea panorama superbă asupra ținutului și a orașului, iar dacă timpul ne permite o vizită cu trenulețul. Continuarea traseului. 

Cazare zona Skopje în hotel 3*

Ziua 2 / 11 septembrie Skopje – Ohrid - Golem (~310 km)

7:00–8:00 Mic dejun. Vizită Skopje “Orașul statuilor”, pe malul Râului Vardar, unde vom vizita: Moscheea Mustafa Pașa, Vechiul Bazar, Podul de Piatră, Piața Macedonia și, Casa memorială a Maicii Teresa. Pornim spre Ohrid, pe un traseu pitoresc, orașul este supranumit și “Ierusalimul din Balcani” deoarece în zonă au fost construite 365 de biserici. Ohriduna dintre cele mai vechi așezări din Europa, vom vedea Fortăreața lui Samuel, Biserica Sf. Pantelimon - cea mai veche biserică slavă, iar colecția de icoane de aici este considerată  a două din lume ca importanță, peste 800 de icoane. Lacul Ohrid oferă peisaje de vis. Vizităm Mănăstirea Sf. Naum situată deasupra lacului. Program liber. Continuarea traseulului spre Golem.

Cazare și cină zona Golem în hotel 3* (5 nopți la același hotel)

Ziua 3 / 12 septembrie Golem

Mic dejun. Program liber. Mare, soare, odihnă!!!

Cazare și cină zona Golem în hotel 3*

Ziua 4 / 13 septembrie Golem – Tirana – Durres -  Golem (excursie opțională de 1 zi)

8:00–9:00 Mic dejun. Program liber sau opţional excursie Tirana - DurresTirana, capitala Albaniei este un oraș modern cu o istorie interesantă. Tur de oraş cu ghid local: P.ţa Skanderbeg - Teatrul National, Muzeul Naţional, Moscheea Ethem Beu, Cetatea Piramidă, Monumentul lui Isamil Qemali (inițiatorul declaraţiei de independență din 1912). Continuarea traseului spre Durres unde vom admira: Anfiteatrul Roman, Zidul lui Iustinian, Turnul Venețian. Program liber. Întoarcere la hotel. 

*Excursia opțională se realizează cu minim 25 plătitori ~ 35 €.

Cazare și cină zona Golem în hotel 3*

Ziua 5/ 14 septembrie Golem

Mic dejun. Program liber.

Cazare și cină zona Golem în hotel 3*

Ziua 6 / 15 septembrie Golem 

Mic dejun. Program liber.

Cazare și cină zona Golem în hotel 3*

Ziua 7 / 16 septembrie Golem - Berat – Gjirokastra (~300 km)

7:00-8:00 Mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocarNe indreptăm către Berat “oraşul cu 1000 de ferestre”Patrimoniu UNESCO, situat pe malul Râului Osum. Patrimoniul bogat în clădiri frumoase, importante din punct de vedere istoric și architectural este așezat într-un splendid decor natural.Timp liber în Berat. Continuarea traseului către oraşul - muzeu Gjirokastra, un alt sit UNESCO al Albaniei. Aici casele au acoperișuri de piatră, fapt care i-a dat numele de ”Oraşul de Piatră”. Sunt peste 500 de case monumente în oraș. Noi vom vizita Bazarul Otoman. Program liber.

Cazare și cină în Gjirokastra în hotel 3*

Ziua 8 / 17 septembrie Gjirokastra – Butrint - Saranda (~90 km)

8:00-9:00 Mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Ne îndreptăm spre Butrintale cărui origini mitice sunt legate de Troia. Vechea cetate a fost fondată de greci și apoi ocupată pe rând de romani, veneţieni și bizantini. Situl arheologic include un anfiteatru, un templu și Baptisteriul cu mozaicuri. Continuarea traseului către Saranda - una dintre cele mai importante atracţii turistice de pe Riviera Albaneză. Oprire în Ksmili – un sătuc cu o plajă superbă și câteva insuliţe unde se poate face baie.

Cazare și cină în zona Saranda în hotel 3*

Ziua 9 / 18 septembrie Saranda – Muzine – Ioannina – Skopje (~530 km)

7:00-8:00 Mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Plecare spre Skopje. Oprire la Muzine unde se află Izvorul „Ochiul albastru” - un fenomen natural uimitor: 18 izvoare subterane ies în acest loc la suprafață, aducând cu sine cantităţi enorme de apă, din adâncuri. Culorile formate sunt hipnotizante, la fel ca și vegetația luxuriantă care înconjoară izvorul. Continuarea traseului. Vom intra în Grecia și ne vom opri la Ioannina cel mai mare oraş şi capitala regiunii administrative Epir, din nord-vestul Greciei. Este situat pe malul vestic al Lacului Pamvotis. Fondat în secolul 6 de Împăratul bizantin Justinian a cunoscut o perioadă de progres ca urmare a cruciadelor, când s-au refugiat aici o mare parte din jefuitorii Constantinopolului. Oraș istoric dar și oraș renumit pentru bijuteriile din argint fin prelucrate de artizanii greci. De aceea mai este numit și “Orașul Argintarilor”. O scurtă oprire în central orașului.

Cazare zona Skopje în hotel 3*

Ziua 10/19 septembrie Skopje – Orșova -  Cluj Napoca (~860 km)

7:00–8:00 Mic dejun. Îmbarcare cu bagajele în autocar. Ne îndreptăm către ţară. Pe traseu vom face opriri tehnice și pauză de masă. 

Sosire în Cluj-Napoca în cursul serii, în funcţie de trafic.

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 plătitori. Pentru grup mai mic de 40 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră Dbl/trpl: 560 €

Tarif Early Booking (30.05.2021) AVANS 50%: 535 €

Tarif Client fidel: 550 €

Suplimente: Cameră sgl - 90 € 

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- la inscriere se achită  un avans   de 30% din tarif, iar  diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-inscrierea se face in baza unui document valabil. 
- în momentul   achitarii avansului, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti si conditiile de retragere si penalizari.  

- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numarul locului fiind trecut pe factura.

- preturile la intrarile obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferii modificari in timp, agentia nu este raspunzatoare.

- transportul  se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
 - turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice.

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum   blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente sau pierderi. 

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

Agentia Itar, in calitate de agentie organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate in caz de insolventă prin City Insurance, polita nr.000002182 valabilă până la data de 05.01.2022( polita expusa vizibil la  sediul agentiei). Contact  reprezentant agentie: Flori Pestritu tel. 0722 410 178

Recomandăm  asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, in caz de renuntarea din motive medicale  la pachetul turistic.

 Conditii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri
În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:    

În cazul serviciilor turistice circuite  realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

   a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

   b)  50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44- 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

   c)100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

  e) 100 % din preţul pachetului de servicii, în cazul în care turistul a achiziţionat pachetul de servicii turistice din cadrul programului special (de exemplu, Early Booking etc.), indiferent de data la care turistul solicită renunţarea.

        Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau  e.mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

​       Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terrorist...etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere Agenţia.

      În cazul în care Călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului,fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie- contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al Agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai Organizatorului).

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l – Agenţia de Turism Itar, str. Horea, nr.67 - 73,sc. A, ap.2, Cluj-Napoca,Tel: 0722 410 178;  E-mail: itar_agency@yahoo.com
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com