0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Italia - Pe urmele apostolilor și al strămoșilor romani

Tarif

Grup de 40 de persoane: 650 Euro
Grup de 40 de persoane: 650 Euro

        De la orașe străvechi, la peisaje care iți taie respirația, până la vinuri fine și pizza tradiţională, ai putea explora această ţară fantastică de zeci de ori și tot nu vei reuși să descoperi totul!

       Noi vă propunem circuitul „Pe urmele apostolilor și al strămoșilor romani“ celor care doresc ca într-o singură călătorie să-și satisfacă o parte din curiozități.

       Fie că ești interesat de istorie, arhitectură, artă, peisaj sau religie, în Italia le ai pe toate la îndemănă!

       În numai 10 zile vom vedea și vom povesti despre Sfântul Marcu, întemeietorul Veneției, Sfântul Anton din Padova și Sfânta Giustina, despre Giulgiul lui Isus de la Torino sau Sfântul Petru… Vom admira în același timp operele lui Michelangelo, Tintoretto, Veronesse, Vassari... Vom povesti la fața locului destre Traian, Iulius Cesare, Nerone, dar și despre Badea Cârţan, vom admira și vom povesti despre cele mai puternice familii italiene care și-au pus amprenta asupra istoria Italiei. Vom vorbi și vom admira operele celor mai mari arhitecții: Bruneleschi, Michelangelo, Bramante, Bernini, Giotto și alții.

       Italia este plină de comori istorice, găzduiește 55 de situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, și nu este de mirare că Italia a fost vizitată de peste 62 de milioane de vizitatori internaționali în 2018. Unele dintre locurile noastre preferate de vizitat sunt orașele iconice: Roma, Pisa, Florența, Milano,Veneția, Torino, Verona, Bergamo…

       Vom admira peisaje de vis și vom gusta din gatronomia italiană caracteristică fiecărei zone, iar renumita înghețată ne vă potoli setea…

       În ultima duminică a circuitului nostru, cu sufletul curat și pioșenie vom participa la Audiența Papală și vom primi binecuvântarea Papei Francesco, care va încorona bogăția sufleteasca acumulată pe parcursul acestui circuit.

 

Traseu: 

Veneţia - Padova - Verona - Bergamo - Milano - Torino – Florenţa – Roma – Postojna - Cluj-Napoca

 

Ziua 1 / 30 iulie Cluj – San Dona di Piave (~1 180 Km)

05:00 Îmbarcare la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca. Se tranzitează Ungaria și Slovenia. Pe traseu se vor face pauze tehnice și pauză de masă.

Cazare zona Veneţia / Marghera în hotel 3*

 

Ziua 2 / 31 iulie  Veneţia – Padova – Verona (~150 km)

7:00–8:00 Mic dejun. Vizită în Veneţia: îmbarcarea pe vaporaş la Tronchetto cu destinatia Piața San Marco. Vizităm: Palatul Dogilor (exterior), Basilica San Marco, Clopotnița, Turnul Ceasului, Podul Rialto. Program liber. Întoarcerea cu vaporaşul la Tronchetto. Continuarea traseului. Vizită la Padova: Biserica Santa Giustina, Prato della Valle, Basilica Sfantul Anton.  Program liber. Continuarea traseului spre Verona.

Cazare zona Verona în hotel 3

 

Ziua 3 / 01 august Verona – Bergamo -  Milano (~200 km) 

7:00–8:00 Mic dejun. Vizită la Verona: Arena (exterior), Piața Delle Erbe, Balconul Julietei, Mormintele Scaligerilor și Biserica Sf. Maria. Continuarea traseului. Vizită la Bergamo: Bergamo Alta (unde se poate ajunge cu funicularul): Biserica Santa Maria Maggiore, Capela Coleoni cu frescele lui Tiepolo, Duomul, Batisterul, Turnul Civic, Piaţa Veche unde se află Palatul Dreptaţii (exterior).

Cazare zona Milano în hotel 3*

Ziua 4 / 02 august Milano – Torino (~160 km)

7:00-8:00 Mic dejun. Vizită la Milano: Castelul Sforzesco (curtea interioară), Duomul, Galeria Emanuelle al II.lea, Scala din Milano (exterior). Continuarea traseului. Vizită la Torino: Piaţa San Carlo, numită şi “Salonul Oraşului” a cărei istorie se împleteşte cu cea a familiei Savoia. În aceasta piaţă se află cele doua biserici gemene,San Carlo Boromeo si Santa Cristina. Continuăm vizita cu Piaţa Castello - centrul nevralgic al oraşului unde se află Palatul Regal,Teatrul Regio, Biserica Regală San Lorenzo şi Palatul Madama

Cazare zona Torino în hotel 3*

 

 Ziua 5 / 03 august Torino – Florenţa (~360 km)

7:00-8:00 mic dejun. Înainte de a părăsi Torino, ne oprim la Catedrala Sfântului Ioan Botezătorul unde se află Sfântul Giulgiu. Continuarea traseului spre Florenţa

Cazare în Montecatini Terme în hotel 3 * (3 nopţi de cazare la acelaşi hotel)

 

Ziua 6  /04 august Montecatini Terme – Florenţa - Pisa – Montecatini Terme (~220 km)

7:00–8:00 Mic dejun. Vizităm la Florenţa: Capela Medici, Biserica San Lorenzo, Domul, Batisterul (exterior), Turnul lui Giotto (exterior), Piaţa della Signoria, Palazzo  Vecchio (exterior), Uffizi (exterior), Coridorul Vasarian, Palatul Pitti (exterior). Continuarea traseului. Vizită la Pisa: Turnul Inclinat (exterior), Catedrala, Batisterul

Cazare în Montecatini Terme în hotel 3*

 

Ziua 7 / 05 august - Mare, soare, odihnă! (~100 km)

8:00-9:00 Mic dejun. Vom petrece o zi pe malul Mării Ligure unde ne vom bucura de soare, mare și odihnă. Program liber.

Cazare în Montecatini Terme în hotel 3*

 

Ziua 8 / 06 august Florenţa – Roma (~350 km)

7:00-8:00 Mic dejun. Plecare către Orașul Etern – Roma unde vom vizita: 3 dintre cele mai representative biserici ale Romei: San Paolo Fuori le Mura, San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore.

 Deplasarea în Roma se face cu metroul. 

Cazare zona Roma în hotel 3* (3 nopți de cazare la același hotel)

 

Ziua 9 / 07 august Roma 

7:00–8:00 Mic dejun. Vizită în Piaţa şi Catedrala San Pietro, Muzeele Vaticane (Atentie! Rezervare prealabilă obligatorie la Muzeele Vaticane și vizită cu ghid local - plată anticipată: 50 € la înscrierea în excursie), Piaţa Navona, Pantheonul, Fontana di Trevi si Piaţa di Spangna

Deplasarea în Roma se face cu metroul. 

Cazare zona Roma în hotel 3*

 

Ziua 10 / 08 august Roma 

Participare la Audienţa Papală. După amiază vizită la: Piața Veneţia, Columna lui Traian, Via dei Fori Imperiali, Coloseum (exterior), Biserica San Pietro in Vincoli. 

Deplasarea în Roma se face cu metroul. 

 

Cazare zona Roma în hotel 3*

Ziua 11 /09 august  Roma – Postojna (~720 Km)

7:00–8:00 Mic dejun. Plecare spre Postojna.  

 

Cazare zona Postojna în hotel 2*

Ziua 12 / 10 august  Postojna – Cluj Napoca (~1000 km)

7:00-8:00 Mic dejun. Plecare spre ţară. 

Sosire în Cluj-Napoca în cursul serii.

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 plătitori. Pentru grup mai mic de 40 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră Dbl/trpl: 650 €

Suplimente: Cameră sgl - 160 € 

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com