0722.410.178

L-V 9:00-13:00 | 14:00-17:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Italia - Pe urmele apostolilor și al strămoșilor romani

        De la orașe străvechi, la peisaje care iți taie respirația, până la vinuri fine și pizza tradiţională, ai putea explora această ţară fantastică de zeci de ori și tot nu vei reuși să descoperi totul!

       Noi vă propunem circuitul „Pe urmele apostolilor și al strămoșilor romani“ celor care doresc ca într-o singură călătorie să-și satisfacă o parte din curiozități.

       Fie că ești interesat de istorie, arhitectură, artă, peisaj sau religie, în Italia le ai pe toate la îndemănă!

       În numai 10 zile vom vedea și vom povesti despre Sfântul Marcu, întemeietorul Veneției, Sfântul Anton din Padova și Sfânta Giustina, despre Giulgiul lui Isus de la Torino sau Sfântul Petru… Vom admira în același timp operele lui Michelangelo, Tintoretto, Veronesse, Vassari... Vom povesti la fața locului destre Traian, Iulius Cesare, Nerone, dar și despre Badea Cârţan, vom admira și vom povesti despre cele mai puternice familii italiene care și-au pus amprenta asupra istoria Italiei. Vom vorbi și vom admira operele celor mai mari arhitecții: Bruneleschi, Michelangelo, Bramante, Bernini, Giotto și alții.

       Italia este plină de comori istorice, găzduiește 55 de situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, și nu este de mirare că Italia a fost vizitată de peste 62 de milioane de vizitatori internaționali în 2018. Unele dintre locurile noastre preferate de vizitat sunt orașele iconice: Roma, Pisa, Florența, Milano,Veneția, Torino, Verona, Bergamo…

       Vom admira peisaje de vis și vom gusta din gatronomia italiană caracteristică fiecărei zone, iar renumita înghețată ne vă potoli setea…

       În ultima duminică a circuitului nostru, cu sufletul curat și pioșenie vom participa la Audiența Papală și vom primi binecuvântarea Papei Francesco, care va încorona bogăția sufleteasca acumulată pe parcursul acestui circuit.

 

Traseu: 

Veneţia - Padova - Verona - Bergamo - Milano - Torino – Florenţa – Roma – Postojna - Cluj-Napoca

 

Ziua 1 / 30 iulie Cluj – San Dona di Piave (~1 180 Km)

05:00 Îmbarcare la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca. Se tranzitează Ungaria și Slovenia. Pe traseu se vor face pauze tehnice și pauză de masă.

Cazare zona Veneţia / Marghera în hotel 3*

 

Ziua 2 / 31 iulie  Veneţia – Padova – Verona (~150 km)

7:00–8:00 Mic dejun. Vizită în Veneţia: îmbarcarea pe vaporaş la Tronchetto cu destinatia Piața San Marco. Vizităm: Palatul Dogilor (exterior), Basilica San Marco, Clopotnița, Turnul Ceasului, Podul Rialto. Program liber. Întoarcerea cu vaporaşul la Tronchetto. Continuarea traseului. Vizită la Padova: Biserica Santa Giustina, Prato della Valle, Basilica Sfantul Anton.  Program liber. Continuarea traseului spre Verona.

Cazare zona Verona în hotel 3

 

Ziua 3 / 01 august Verona – Bergamo -  Milano (~200 km) 

7:00–8:00 Mic dejun. Vizită la Verona: Arena (exterior), Piața Delle Erbe, Balconul Julietei, Mormintele Scaligerilor și Biserica Sf. Maria. Continuarea traseului. Vizită la Bergamo: Bergamo Alta (unde se poate ajunge cu funicularul): Biserica Santa Maria Maggiore, Capela Coleoni cu frescele lui Tiepolo, Duomul, Batisterul, Turnul Civic, Piaţa Veche unde se află Palatul Dreptaţii (exterior).

Cazare zona Milano în hotel 3*

Ziua 4 / 02 august Milano – Torino (~160 km)

7:00-8:00 Mic dejun. Vizită la Milano: Castelul Sforzesco (curtea interioară), Duomul, Galeria Emanuelle al II.lea, Scala din Milano (exterior). Continuarea traseului. Vizită la Torino: Piaţa San Carlo, numită şi “Salonul Oraşului” a cărei istorie se împleteşte cu cea a familiei Savoia. În aceasta piaţă se află cele doua biserici gemene,San Carlo Boromeo si Santa Cristina. Continuăm vizita cu Piaţa Castello - centrul nevralgic al oraşului unde se află Palatul Regal,Teatrul Regio, Biserica Regală San Lorenzo şi Palatul Madama

Cazare zona Torino în hotel 3*

 

 Ziua 5 / 03 august Torino – Florenţa (~360 km)

7:00-8:00 mic dejun. Înainte de a părăsi Torino, ne oprim la Catedrala Sfântului Ioan Botezătorul unde se află Sfântul Giulgiu. Continuarea traseului spre Florenţa

Cazare în Montecatini Terme în hotel 3 * (3 nopţi de cazare la acelaşi hotel)

 

Ziua 6  /04 august Montecatini Terme – Florenţa - Pisa – Montecatini Terme (~220 km)

7:00–8:00 Mic dejun. Vizităm la Florenţa: Capela Medici, Biserica San Lorenzo, Domul, Batisterul (exterior), Turnul lui Giotto (exterior), Piaţa della Signoria, Palazzo  Vecchio (exterior), Uffizi (exterior), Coridorul Vasarian, Palatul Pitti (exterior). Continuarea traseului. Vizită la Pisa: Turnul Inclinat (exterior), Catedrala, Batisterul

Cazare în Montecatini Terme în hotel 3*

 

Ziua 7 / 05 august - Mare, soare, odihnă! (~100 km)

8:00-9:00 Mic dejun. Vom petrece o zi pe malul Mării Ligure unde ne vom bucura de soare, mare și odihnă. Program liber.

Cazare în Montecatini Terme în hotel 3*

 

Ziua 8 / 06 august Florenţa – Roma (~350 km)

7:00-8:00 Mic dejun. Plecare către Orașul Etern – Roma unde vom vizita: 3 dintre cele mai representative biserici ale Romei: San Paolo Fuori le Mura, San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore.

 Deplasarea în Roma se face cu metroul. 

Cazare zona Roma în hotel 3* (3 nopți de cazare la același hotel)

 

Ziua 9 / 07 august Roma 

7:00–8:00 Mic dejun. Vizită în Piaţa şi Catedrala San Pietro, Muzeele Vaticane (Atentie! Rezervare prealabilă obligatorie la Muzeele Vaticane și vizită cu ghid local - plată anticipată: 50 € la înscrierea în excursie), Piaţa Navona, Pantheonul, Fontana di Trevi si Piaţa di Spangna

Deplasarea în Roma se face cu metroul. 

Cazare zona Roma în hotel 3*

 

Ziua 10 / 08 august Roma 

Participare la Audienţa Papală. După amiază vizită la: Piața Veneţia, Columna lui Traian, Via dei Fori Imperiali, Coloseum (exterior), Biserica San Pietro in Vincoli. 

Deplasarea în Roma se face cu metroul. 

 

Cazare zona Roma în hotel 3*

Ziua 11 /09 august  Roma – Postojna (~720 Km)

7:00–8:00 Mic dejun. Plecare spre Postojna.  

 

Cazare zona Postojna în hotel 2*

Ziua 12 / 10 august  Postojna – Cluj Napoca (~1000 km)

7:00-8:00 Mic dejun. Plecare spre ţară. 

Sosire în Cluj-Napoca în cursul serii.

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 plătitori. Pentru grup mai mic de 40 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră Dbl/trpl: 650 €

Suplimente: Cameră sgl - 160 € 

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- la inscriere se achită  un avans   de 30% din tarif, iar  diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-inscrierea se face in baza unui document valabil. 
- în momentul   achitarii avansului, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti si conditiile de retragere si penalizari.  

- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numarul locului fiind trecut pe factura.

- preturile la intrarile obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferii modificari in timp, agentia nu este raspunzatoare.

- transportul  se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
 - turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice.

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum   blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente sau pierderi. 

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

Agentia Itar, in calitate de agentie organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate in caz de insolventă prin City Insurance, polita nr.000002182 valabilă până la data de 05.01.2022( polita expusa vizibil la  sediul agentiei). Contact  reprezentant agentie: Flori Pestritu tel. 0722 410 178

Recomandăm  asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, in caz de renuntarea din motive medicale  la pachetul turistic.

 Conditii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri
În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:    

În cazul serviciilor turistice circuite  realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

   a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

   b)  50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44- 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

   c)100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

  e) 100 % din preţul pachetului de servicii, în cazul în care turistul a achiziţionat pachetul de servicii turistice din cadrul programului special (de exemplu, Early Booking etc.), indiferent de data la care turistul solicită renunţarea.

        Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau  e.mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

​       Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terrorist...etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere Agenţia.

      În cazul în care Călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului,fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie- contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al Agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai Organizatorului).

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l – Agenţia de Turism Itar, str. Horea, nr.67 - 73,sc. A, ap.2, Cluj-Napoca,Tel: 0722 410 178;  E-mail: itar_agency@yahoo.com
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com