0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Medjugorje
Cultură și spiritualitate

Tarif

Grup de 40 de persoane: 299 Euro Căutăm partaj domn sau doamnă
Grup de 40 de persoane: 299 Euro Căutăm partaj domn sau doamnă

     “Cultură și Spiritualitate” este despre ceea ce ne crează starea de bine, întălnirea cu divinitatea și frumusețea naturii create de divinitate.

     Circuitul nostru se adresează celor care vor să descopere misterul aparițiilor de la Medjugorje, acolo unde într-un colț uitat de lume, în 1981, într-un oraș numit Medjugorje din Bosnia-Herțegovina, când doi copii care mergeau pe un câmp, deodată, în fața lor, Fecioara Maria li s-a arătat. Erau Mirjana Dragicevic și Ivanka Ivanković. A doua zi, cele două și alți patru copii au văzut-o pe Maica Domnului. Papa Francisc a spus în 2016 că „asemenea fenomene sunt greu de apreciat și de analizat”. Dar sigur este faptul că minunile nu sunt făcute să fie judecate de om.

     Vom îmbina creațiile divinității, de la participarea la apariția Fecioarei Măria la Medjugorje la creațiile naturale și vom parcurge locuri de o frumusețe divină:

-Mostar din Bosnia- Herțegovina, o comoară a frumuseții arhitecturale și naturale. Un oraș multietnic unde fiecare obiectiv ne vorbește despre o istorie zbuciumată.

-Dubrovnik, Croația - numit și perla turismului croat, a reprezentat întotdeauna tezaurul bogăției arhitectonice și culturale. Zidurile și fortărețele vechiului oraș fiind incluse în lista UNESCO a moștenirilor culturale. Pe lângă vizitarea obiectivelor naturale și culturale ale orașului vom face o vizită prințului, care are obligația de a-și primi oaspeții la Palatul Rector.

-și poate cea mai frumoasa creație a divinității este Golful Kotor, locul în care munții, marea, soarele și cerul se întâlnesc, un loc cu adevărat uimitor. Golful Kotor este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Orașul medieval Kotor din Muntenegru este minunat, cu biserici vechi, străduțe înguste și pietruite și o mulțime de obiective turistice bine conservate.

      Nu poți ajunge in Muntenegru și să nu vizitezi Budva "Comoara de la Marea Adriatică" - unde ne așteaptă plaje superbe care despart munții de apele albastre și cea mai frumoasă plajă a Mării Adriatice. Perla ascunsă de pe litoralul Marii Adriatice te uimește prin frumuseţea rară a peisajelor, prin farmecul micilor oraşe medievale şi prin remarcabila sa moştenire culturală, la care se adaugă ospitalitatea şi gustul bun al specialităţilor muntenegrene. Continuăm incursiunea noastră în frumosul divin al Muntenegrului, ţara ce impresionează mai ales prin peisajele naturale deosebite, orizonturi montane greu de întâlnit în altă parte. Canionul Tara este unul dintre cele mai frumoase locuri naturale de pe Pământ, cel mai mare canion de pe teritoriul Muntenegrului, și al doilea din lume, cu lungimea de 82 de kilometri şi cel mai adânc din Europa. Zona este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, o regiune intens protejată, dar şi apreciată de către vizitatorii de pretutindeni. 

     “Cultură și spiritualitate” – este încadrarea perfectă pentru Belgrad - cel mai mare oraș de pe teritoriul fostei Iugoslavii, al treilea de pe Dunăre, după Budapesta și Viena și al treilea din sud-estul Europei, după Istanbul și Atena.

      Vom vizita aici Catedrala Sf. Sava, reprezentativă pentru lumea ortodoxă, construită pe locul unde turcii au ars rămășițele Sf. Sava. Templul Sveti Sava este cea mai mare biserica ortodoxă din Balcani și a doua biserică ortodoxă că mărime din lume! 

      Apoi vom încheia periplul nostru între ”Cultură și Spiritualitate” cu Citadela Kalemegdan, care înainte de a fi transformată într-o oază liniştită de verdeaţă, a reprezentat o parte din fortăreaţa Belgradului; un câmp de luptă unde şi-au pierdut viaţa milioane de oameni, în încercarea de a-şi apăra oraşul de inamici.

      Un obiectiv turistic important al Belgradului, Cetatea Kalmegdan, locul unde au fost purtate, conform istoricilor, peste 115 batalii sângeroase de-a lungul vremurilor, construcția care a fost distrusă și refăcută de mai bine de 40 de ori. Stadiul actual al edificiului este ceea ce a rămas după ce cetatea a fost întărita și refăcută în vremea Imperiului Austro-Ungar… și multe ar fi incă de văzut și de spus, dar asta într-un alt circuit în care vom parcurge pe îndelete fostele tări iugoslave… 

 

Traseu:  

Cluj-Napoca - Medjugorje – Mostar – Dubrovnik – Kotor – Budva – Canionul Tara - Belgrad - Cluj-Napoca

 

Ziua 1  Cluj–Napoca - Medjugorje (~1 100 km)

05:00 Îmbarcare la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca. Tranzităm Ungaria – Croaţia – Bosnia - Herțegovina.

Sosire Medjugorje aproximativ în jurul orei 23:00. 

Cazare Medjugorje în hotel 3*

 

Ziua 2 Medjugorje - Podbrdo - Muntele Krizevac

7:00–8:00 Mic dejun. Medjugorje, loc sfânt, cunoscut în Bosnia-Herțegovina, și în lume, încă de când şase tineri au început să povestească despre viziuni ale Sfintei Fecioare Maria. Fiecare dintre noi este provocat să răspundă la apelul Fecioarei pentru a-şi îndrepta inima spre Dumnezeu. Participare la Apariţia de la Crucea Albastră și apoi urcarea pe Podbrdo. După amiază avem program liber sau opţional urcare pe Muntele Krizevac pentru a parcurge drumul crucii. Program liber. 

Ora 17:00 participarea la Oficiile religioase la Biserica Sfantul Ioacob. 

Cazare și cină în Medjugorje în hotel 3*

 

Ziua 3 Medjugorje 

8:00-9:00 Mic dejun. Program liber Medjugorje sau opţional excursie la Mostar unde vom descoperi splendoarea centrului vechi al oraşului cu arhitectura sa otomană păstrată si astăzi foarte bine, și podul vechi – construit de Suleiman Magnificul ân 1566. 

Excursie opțională Mostar ~15 €/pers.

Cazare și cină în Medjugorje în hotel 3*

 

Ziua 4  Medjugorje – Dubrovnik - Kotor – Budva (~270 km)

7:00–8:00 Mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. După ce ne-am încărcat cu spiritualitatea de la Medjugorje, ne îndreptăm către paradisul Croaţiei - Dubrovniknumit și perla turismului croat, ce a reprezentat întotdeauna tezaurul bogaţiei arhitectonice și culturale, zidurile și fortăreţele vechiului oraş fiind incluse în lista UNESCO a moştenirilor culturale. Pe lângă vizitarea obiectivelor naturale și culturale ale oraşului aici putem gusta preparate delicioase pe bază de peşte și fructe de mare. Vom parcurge itinerariul: Cetatea și zidurile oraşului, Biserica Sf. Vlaho, Palatul Rectorilor, Catedrala. Program liber pentru masă. Continuăm incursiunea în paradisul natural - Muntenegru, o ţară ce impresionează mai ales prin peisajele naturale deosebite, orizonturi montane greu de întâlnit în altă parte, ne îndreptăm către  Budva, și la un moment dat, din pustietatea caracteristică zonei se deschide o panoramă spectaculoasă spre Golful Kotor. Acesta este cunoscut și sub numele de “Boka Kotorska” saufiordul cel mai sudic al EuropeiGolful Kotor - de o frumusete ireală, locul în care munții, marea, cerul și istoria se întâlnesc. Numele golfului provine de la cel al micului oraș–port Kotor unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din zona Adriaticii și cel mai vechi oraș din Muntenegru. Kotor a fost întemeiat de romani, menționat pentru prima dată în anul 168 î.Hr., fiind cunoscut ca Acruvium. Orașul a făcut parte din provincia romană Dalmația. Ulterior a fost pe rând sub influența și dominația puterilor din zonă, precum Bulgaria, Serbia și Ungaria, dar și a Imperiului Otoman sau a Republicii Venețiene. Istoria, cultura și tradiția în Kotor sunt foarte bine păstrate. În 1979, Kotor a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial Natural și Cultural al UNESCO. Oprire în Orașul Kotor, un oraşel splendid cu biserici vechi, străduţe înguste și un aer medieval. 

   Statiunea Budva este capitala turismului muntenegrean, cu un trecut istoric impresionant și cu o bogata tradiţie istorică. Oraşul teatrelor, al festivalurilor și al sejururilor turistice este împânzit de leandri, palmieri, măslini și smochini, iar din imediata apropiere munţii şi pădurile de brad îşi trimit peste staţiune parfumul sănătos. 

Cazare și cină în zona Budva în hotel 3*

 

Ziua 5  Budva – Belgrad (~570 km)

7:00–8:00 Mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Nu putem să plecăm din Budva fără să facem o vizită în Orașul Vechi (Stari Grad), principala atracţie din Budva, pentru a simți aerul antic, e neaparat să păşim în această lume parcă încremenită în timp! Situat la malul marii, cu zidurile sale vechi și porţile impunătoare,impresionează, în primul rând, prin arhitectura veneţiana, prin străduţele înguste cu pavaj vechi, prin vitrinele colorate și prin cele 3 biserici vechi, niciuna semănând cu cealaltă. Biserica Sfantul Ioan este considerată a fi simbol Budvei, Biserica Sfânta Maria din Punta, veche și impunătoare, iar Biserica Sfânta Treime unde este adăpostit mormântul scriitorului Mitrov Liubisa. Pauză de masă. La ora 13:00, plecare spre Belgrad. Pe traseu ne vom convinge că Muntenegru este ţara ce impresionează mai ales prin peisajele naturale deosebite, orizonturi montane greu de întâlnit în altă parte. Îndreptându-ne catre Serbia vom tranzita Canionul Tara, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale de pe Pământ, cel mai mare canion de pe teritoriul Muntenegrului, cu lungimea de 82 de kilometri şi cel mai adânc din Europa. Al doilea ca mărime și frumuseţe, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, o regiune intens protejată cu terase stâncoase cu pietriş, plaje cu nisip fin, stânci înalte, dar şi peste 80 de peşteri. Ne incheiem ziua ajungând în Capitala Serbiei – Belgrad!

Cazare în Belgrad în hotel 3*

 

Ziua 6 Belgrad – Cluj-Napoca (~500 km)

7:00-8:00 Mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Vom zăbovi prin Belgrad pentru a vizita cele mai reprezentative obiective: Catedrala Sfântul Sava, numele nu are nici o legătura cu Râul Sava, considerată a fi cea mai mare catedrală ortodoxă din lume este placată cu marmură albă şi străluceşte din departare. Istoria locului pornește undeva în urmă cu aproape 800 de ani, când Moaștele Sfantului Sava au fost arse de păgâni. Impresionanta catedrală a fost ridicată, în mod simbolic, pe locul unde turcii otomani, condusi de Sinan Paşa, au zdrobit rebeliunea sârbă din 27 aprilie 1594, incendiind cu acel prilej Moastele Sfântului Sava Nemanja (1236). În anul 1939 începută, încă neterminată. Apoi vom vizita Fortăreaţa Kalemegdan, aflată pe un deal la confluenţa Râului Sava cu Fluviul Dunărea. Program liber. Ora 12:00 plecare spre ţară, pe traseul Timişoara - Deva - Alba Iulia – Cluj-Napoca. 

Sosire în Cluj-Napoca în cursul nopţii.

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 plătitori. Suplimentul pentru grup de 30 - 39 persoane, 20 euro, se va achita (dacă este cazul) la finalizarea grupului.

Tarif standard în cameră Dbl/trpl: 299 €

Tarif Early Booking (30.06.2021) AVANS 50%: 279 €

Suplimente: Cameră sgl - 100 €

Excursie optională Mostar - 15

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

 

             

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com