0722.410.178

L-V 9:00-13:00 | 14:00-17:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Marea Egee - Turcia - Canakkale – Kusadasi

       Frumoasa coastă a Turcie ne așteptă! 

      Turcia, o țară cu o istorie încărcată cu povești despre sultani și cadâne, dar și cu un trecut glorios al Imperiului Roman, și mai apoi Bizantin, ne încântă astăzi cu unele dintre cele mai frumoase peisaje care pot fi întâlnite pe coasta Mediteranei! 

      Numeroasele situri arheologice așteaptă an de an să fie descoperite de turiștii din întreaga lume, și cum poveștile, unele mai interesante ca altele, sunt mai veridice la fața locului, vă invităm să vă delectați cu o bine meritată vacanță în Paradisul gurmanzilor, Turcia! 

 

Ziua 1 - 2 Baia Mare - Canakkale (~1200km) 

Plecare din Baia Mare de la Sala Sporturilo “Lascăr Pana” la ora 20:00, pe traseul Baia Mare – Dej – Cluj Napoca –Turda – Alba Iulia - Sibiu – Pitesti - Bucuresti - Ruse - Veliko Tarnovo - Edirne. Traversare cu feribotul Eceabat – Canakkale (biletele se achită la fața locului, prin intermediul însotițorului de grup: 5 Euro / persoană / sens. Vom ajunge în Canakkale în cursul după-amiezii, spre seară, în funcție de formalitățile vamale. Cazare la Hotel Helen 3* (sau similar) în Canakkale. Timp liber pentru o plimbare de 5 minute până la “Calul Troian”, lăsat de vicleanul rege Ulise ca ofrandă celor din Troia.

Ziua 3 – 10 Canakkale - Kusadasi (~450 km) 

Mic dejun. Dupa un scurt popas la Troia, unde amintirile ne conduc la războiul troian relatat de Homer, la Regele Priam, frumoasa Elena și la viteazul Ahile, ne vom continua drumul spre Kusadasi unde vom sta la aleș hotel timp de 7 nopți.

Excursii Opționale

Timp liber în Kusadasi (shopping, plimbări pe malul marii) sau, opțional, vizită la Efes, unul din cele maifaimoase și bogate orașe ale antichității. Vom putea admira ruinele vechiului oraș și ale Templului lui Artemis (una din cele 7 minuni ale lumii), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librărie a lui Celsius și marele Amfiteatru. Vizită la casa Fecioarei Maria din Efes – unde conform tradiției locului, este socotit locul în care Fecioara Maria și-a petrecut ultimii ani ai vieții pământești

Excursie opțională la Pamukkale (tradus prin "castelul din bumbac”) -o minune a naturii, unic în lume, inclus în patrimoniul UNESCO. Peste terase naturale de piatră, curge apa unor izvoare calde ce au creat aici bazine de calcar, cu margini de stalactite.

Ziua 10 Kusadasi – Canakkale (~450 km)

Mic dejun. Ne luam la revedere de la frumoasa stațiune și ne îndreptăm spre Canakkale, unde ne vom caza la Hotel Helen 3* (sau similar).

Ziua 11 – 12: Canakkale – Baia Mare (~1200 km)

Mic dejun. După eliberarea camerelor, plecăm spre casă. Sosire în Baia Mare în cursul dimineții în funcție de formalitățile vamale și trafic.

 

*GRUP MINIM: 40 PERSOANE

Pentru un grup de 39-35 persoane, prețul se majorează cu 10 € / persoană. 

Pentru un grup de 34-30 persoane, prețul se majorează cu 20€ / persoană.

Pentru un numar mai mic de 30 participanți prețul se recalculează sau se anulează călătoria.

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

 

Hotel Grand Efe 4**** - all inclusive (http//www.grandefe.com/en/)

Hotelul Grand Efe se află în Ozdere și oferă bar, lounge comun, centru de fitness și grădină. Proprietatea are recepție deschisă non-stop, restaurant, parc acvatic și piscină sezonieră în aer liber. Oaspeții au la dispoziție room service, un club pentru copii - loc de joacă pentru copii și serviciu de schimb valutar. Hotelul ofera spații de cazare cu balcon, mobilier modern, minibar, aer condiționat, TV, telefon, acces gratuit la wi-fi, băi proprii cu duș, uscător de par. La hotel sunt disponibile facilități de tenis de masă, darts și minigolf, precum și un serviciu de închiriere de autoturisme.

Loc în Dublă / Triplă : 430 euro

Cameră Single : 570 euro

Copil 0-11.99 ani : 185 euro

 

Hotel Surtel 3***- all inclusive (https://surtelhotel.com/en/)

Hotelul Surtel este situat în centrul orașului, la doar 200 m de plaja publică. Hotelul oferă spații de cazare cu balcon, mobilier modern, minibar, aer condiționat, TV, telefon, acces gratuit la wi-fi, băi proprii cu duș sau cadă, uscător de păr. Facilități: recepție deschisă nonstop, restaurant cu terasă, schimb valutar, terasă, piscină în aer liber, bar, sală de conferință, snack bar, bar la piscină, lobby bar.

Loc în Dublă / Triplă : 360 euro

Cameră Single : 470 euro

Copil 0-6.99 ani : 185 euro

Copil 7-11.99 ani : 265 euro

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- la inscriere se achită  un avans   de 30% din tarif, iar  diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-inscrierea se face in baza unui document valabil. 
- în momentul   achitarii avansului, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti si conditiile de retragere si penalizari.  

- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numarul locului fiind trecut pe factura.

- preturile la intrarile obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferii modificari in timp, agentia nu este raspunzatoare.

- transportul  se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
 - turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice.

- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum   blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente sau pierderi. 

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

Agentia Itar, in calitate de agentie organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate in caz de insolventă prin City Insurance, polita nr.000002182 valabilă până la data de 05.01.2022( polita expusa vizibil la  sediul agentiei). Contact  reprezentant agentie: Flori Pestritu tel. 0722 410 178

Recomandăm  asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, in caz de renuntarea din motive medicale  la pachetul turistic.

 Conditii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri
În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:    

În cazul serviciilor turistice circuite  realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

   a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

   b)  50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44- 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

   c)100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

  e) 100 % din preţul pachetului de servicii, în cazul în care turistul a achiziţionat pachetul de servicii turistice din cadrul programului special (de exemplu, Early Booking etc.), indiferent de data la care turistul solicită renunţarea.

        Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau  e.mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

​       Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terrorist...etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere Agenţia.

      În cazul în care Călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului,fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie- contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al Agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai Organizatorului).

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l – Agenţia de Turism Itar, str. Horea, nr.67 - 73,sc. A, ap.2, Cluj-Napoca,Tel: 0722 410 178;  E-mail: itar_agency@yahoo.com
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com