0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Paris
Orașul Iubirii

Tarif

Grup de 8 persoane: 250 Euro
Grup de 8 persoane: 250 Euro

Parisul, numit și „Orașul Iubirii”, are toate ingredientele potrivite oricărei vacanțe!

        O cină la legendarul restaurant Tour d’Argent, o croazieră pe Sena, o plimbare pe-nserate pe Champs-Elysees, un sărut în vârful Turnului Eiffel, un spectacol la Moulin Rouge… toate acestea par doar niște clisee de care am auzit probabil de 1000 de ori, dar înainte de toate, Parisul este un oras cu adevarat frumos, cu arhitectura fermecatoare, cladiri istorice si piete incantatoare. Are un centru impresionant, al carui design a fost realizat de Georges Haussman si o sumedenie de strazi pavate cuceritoare in special in zonele Montmartre si Marais.

 

Ziua 1 / 11 februarie 2022 Cluj-Napoca – Paris (zbor Wizz Air)

3:00 – Întâlnire cu ghidul agenției la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. 

6:00 – 7:50 (ora locală) – zbor Wizz Air Cluj-Napoca – Paris Beauvais. Sosim în Beauvais, de unde vom lua naveta pentru centrul orașului Paris. După ce ajungem la hotel, unde vom lăsa bagajele, pornim în explorarea „Orașului Iubirii”. Incursiunea nostră începe cu unul dintre cele mai puțin cunoscute obiective turistice ale capitalei, dar care ne dezvăluie secretele orașului antic, la Arenele Lutèce, printre puținele ruine romane vizibile și astăzi în Paris. Ne aflăm în faimosul Cartier Latin, unde vom vedea Patheon-ul (vizită exterioară), o biserică construită la sfârșitul sec. XVIII-lea, ispirată de Pateonul din Roma, construită pentru a adăposti criptele celor mai importanți artiști, scriitori și oameni de stat ai Franței. Mergem mai departe, și ne afundăm tot mai tare în Cartierul Latin, și ajungem la Universitatea Sorbonne, apoi  la Claustrul Mânăstirii Cluny la Sorbonne – azi muzeul de istorie medievală a orașului. Orașul medieval este însă bine ascuns în spatele fațadelor clădirilor haussmaniene, dar noi îl vom găsi mergând pe străduțele întortochiate în apropierea Catedralei Notre Dames, aflată pe Insula Île de la Cité. Tot aici vom afla povestea unui scriitor și om de stat care a salvat de la distugere una dintre embleme orașului (Catedrala Notre Dame), cât și povestea singurului rege francez sanctificat, Saint Louis, ctitorul Bisericii Sainte-Chapelle. Nu putem să părăsim insula înainte de a vedea castelul-închisoare, numit Congiergerie, locul unde și-a petrecuit ultimele zile din viață celebra Marie-Antoinette. Muzeul Louvru ne așteptă în a doua parte a zilei, pentru a-I descoperi frumusețile inestimabile. Transfer la hotel cu metroul.

Cazare la hotel 2* în Paris

 

Ziua 2 / 12 februarie 2022  Paris

8:00 – 9:00 Mic dejun. Dis-de-dimineță mergem în Place de Trocadero – piața cu cea mai bună vedere spre Turnul Eiffel, apoi vom urca în turn pentru a admira panorama orașului. Poveștile despre Trocadero, Turnul Eiffel, Champ de Mars sunt foarte multe, dar despre asta vom discuta la fața locului. După vizitarea turnului continuam vizita pietonala și trecem pe lângă Școala Militară în drumul nostru spre Domul Invalizilor – azi muzeul armatei și mormântul lui Napoleon (vizită exterioară). Traversăm cel mai frumos, dar și cel mai fotografiat pod al Parisului, Podul Alexandru al III-lea, pentru a ajunge în Place de la Concorde – unde vom afla povestea Obeliscului lui Napoleon, cât și povestea unui palat distrus de revoluționarii de la 1789 – Palatul Tuileries – azi doar grădinile palatului mai există – Grădinile Tuileries. Trecem pe lângă cele două palate construite pentru Expoziția Universală de la Paris din 1900, Grand Palais și Petit Palais, emblematice pentru revoluția industrială în Franța, două palate de o frumusețe nemaipomenită ce au inspirat o multitudine de alte clădiri în lumea întreagă! Ajungem pe cel mai faimos bulevard din Franța, și poate chiar din lume, Champs-Élysées. Timp liber pentru cumpărături și cină. Transfer la hotel cu metroul.

Cazare la hotel 2* în Paris

 

Ziua 3 / 13 februarie 2022 Paris

8:00 – 9:00 Mic dejun. Mergem să vedem cel mai burlesc cartier al Parisului și să îi aflăm poveștile – Montmartre. Cartierul a găzduit mari artiști ai vremii La Belle Époque, iar în acea perioadă Parisul a devenit cu adevărat „Orașul Iubirii”. Vom vedea casa în care a locuit Van Gogh, atelierul lui Toulouse-Lautrec, sala de expoziții a lui Pablo Picasso, vila Dalidei, dar și locurile de distracție ale artiștilor, cum ar fi Moulin Rouge, sau Moulin de la Galette (local care apare în mai multe picturi, cea mai celebra fiind Bal du moulin de la Galette – Pierre-Auguset Renoir). Plimbarea noastră în Cartierul Montmartre culminează cu o vizită la cea mai controversată biserică din Paris : Sacré-Cœur, unde vom afla despre mișcarea de rezistență a Comunei din Paris (La Commune de Paris). Coborâm colina și ne îndreptăm spre cea mai vizitată necropolă din lume, Cimitirul Père-Lachaise, care reunește mormintele a mulți oameni celebri. Cimitirul este o mare gradină pitorească, umbrită, cu poteci întortocheate pe deal, scări, iar mormintele sunt decorate artistic, adesea de către cei mai mari sculptori. Transfer la hotel cu metroul.

Cazare la hotel 2* în Paris

 

Ziua 4 / 14 februarie 2022 Paris – Cluj-Napoca (zbor Wizz Air)

3:00 – întălnire cu ghidul în holul hotelului pentru transferal la aeroport.

4:20 – 5:30 – transfer cu naveta de la Porte Maillot la Paris Beuvais Aeroport.

8:40 – 12:15 (ora locală) – zbor Wizz Air Paris Beauvais - Cluj-Napoca.

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 8 plătitori. Pentru grup mai mic de 8 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră Dbl/trpl: 250 €

Suplimente: Cameră sgl - 150 € 

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com