0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Sicilia
Catania-Siracusa-Noto-Modica-Ragusa-Caltagirone-Agrigento-Palermo-Monreale-Cefalu-Taormina

Tarif

Grup de 25 de persoane: 610 Euro *Locuri epuizate pentru Cirucuitul cultural în Sicilia pentru perioada 26.04-3.05.2022.
Grup de 25 de persoane: 610 Euro *Locuri epuizate pentru Cirucuitul cultural în Sicilia pentru perioada 26.04-3.05.2022.

Sicilia poate fi definită "insula dintre cer si mare". Este cea mai mare insulă a Italiei și a Mediteranei, cu istorie și tradiții bogate. În Sicilia istoriă, arta și cultura se împleteșc cu frumusețile naturale, mare, munte, vulcani, sate marinărești, plaje si orașe splendide... Sicilia este scăldată de apele turcoaz a trei mări: Ionică, Tireniană și Mediterană.

Frederic al II-lea, Regele Siciliei spunea: "Nu-l invidiez pe Dumnezeu și Paradisul Lui, pentru că sunt mulțumit să trăiesc în Sicilia!" 

 

Ziua 1. Cluj-Napoca - Catania

Ora 10:30 întalnire cu ghidul agenției pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Îmbarcare pe cursa WizzAir. Decolare: ora 12:40, aterizare pe Aeroportul „Fontanarossa” din Catania: ora 13:50. Transfer aeroport - hotel. Vizităm Catania- "Renăscută din cenușă, mult mai frumoasă decât înainte" stă scris pe poarta Garibaldi. Distrusă de 9 ori de cutremure, erupții și invazii, a fost mereu reconstruită tot mai frumos. Catania pe care o vedem astăzi - o bijuterie a barocului sicilian - este reconstrucția de după 1693, când un cutremur a distrus în totalitate orașul. Începem vizita din P.ța del Duomo unde ne întâmpină cele mai reprezentative construcții ale orașului: Catedrala Sant'Agata și “O Liotru“- elefantul care este simbolul Cataniei.Vom face o plimbare pe strada Etnea, unde shoppingul se îmbină perfect cu barocul palatelor și al bisericilor.

Cazare zona Catania - hotel 3*

 

Ziua 2. Catania sau opțional Siracusa și Noto

Mic dejun. Program liber în Catania sau opțional excursie de o zi în Siracusa & Noto (190 km). Siracusa este una dintre cele mai antice colonii grecești - fondată în 734 î.H, considerat cel mai mare și mai frumos oraș din Magna Grecia. Începem vizita cu Parcul Arheologic Neapolis - unde se găsesc cele mai reprezentative monumente. Vom admira arhitectura orașului reconstruit dupa cutremurul din 1693 și vom savura frumusețea barocului sicilian. Continuăm cu o scurtă vizită pe Peninsula Ortigia, unde vom admira Templul lui Apolo și ne vom plimba pe străduțele tipic siciliene. Continuăm cu vizita orașului Noto (Patrimoniu Unesco) considerat un "muzeu în aer liber" - renumit pentru balcoanele ornamentale, simbol al barocului.

Cazarea zona Catania - hotel 3*

 

Ziua 3. Catania sau opțional Modica și Ragusa

Mic dejun. Program liber în Catania sau opțional excursie de o zi în Modica & Ragusa (250 km), două dintre perlele Siciliei: Modica - "orașul celor 100 de biserici", "orașul scărilor" sau "orașul ciocolatei". Centrul istoric este o combinație perfectă între culorile calde ale caselor, staduțe înguste care se cațără, biserici și palate nobiliare bogat împodobite de elemente baroce, scări întortochiate. Aici putem mânca delicioasa ciocolată de Modica, pentru că avem unde să ne consumăm energia! După ce vom vizita centrul vechi ne vom cocoța în punctul panoramic, unde sigur veți rămâne fără răsuflare! De ce? Nu datorită obosealii, ci a frumoseții care se desfasoară în fața ochilor! Continuăm către Ragusa - "orașul podurilor", unde inima pulsantă a orașului este cartierul Ragusa Ibla, care oferă imagini ireal de frumoase. Străduțe, biserici, palate, grădini și fântâni alcătuiesc "salonul barocului sicilian" declarat de UNESCO patrimoniu mondial. Cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie Ragusa, așa că rămâne să vă convingeți singuri.

Cazare zona Catania - hotel 3*

 

Ziua 4. Catania - Caltagirone - Agrigento (240 km)

Mic dejun. Ne îmbarcăm cu bagajele în autocar. Vizităm Caltagirone - "orașul cu o mie de fețe", renumit pentru Scara Santa Maria del Monte (142 trepte foarte frumos colorate), dar și pentru Ceramica produsă aici. Ne îndreptăm către Agrigento: istorie, arhitectura, natura = copleșitor. Vom începe vizita noastră cu Valea Templelor (divina Vale a Zeilor), apoi Grădina Kolimbreta după care ne vom bucura de magia orașului. Vom admira apusul de soare din punctul panoramic.

Cazare zona Agrigento - hotel 3*

 

Ziua 5. Agrigento - Palermo (130 km)

Mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Ne îndreptăm către Palermo - care după secole de istorie și numeroase ocupatii care și-au lăsat amprenta, este acum orașul cu o mie de fețe, un amalgam de culturi și tradiții, care ne vorbește de trecutul său glorios prin patrimoniul artistic și arhitectural, poate prea puțin valorificat. Vom atinge cele mai importante obiective de la renumitul Dom, apoi la Chiesa della Martorana și San Cataldo, Cappella Palatină și Palazzo dei Normanni, la Catacombele Capucinilor și apoi vom admira Fantana Pretoria și P.ta Quatro Canti (cel mai fotografiat loc din Palermo). Nu poți merge la Palermo fără să respiri atmosfera palpitantă din piețele populare, așa că vom face o vizita în Piața Ballaro. Aici culorile și parfumurile Siciliei se împletesc cu vitalitatea palermitanilor.

Cazare zona Palermo - hotel 3*

 

Ziua 6. Parlermo - Monreale - Cefalu - Catania (310 km)

Mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Astăzi vom vizita două dintre cele mai importante dar totodată și frumoase catedrale din lume: Catedrala Sfânta Maria din Monreale, apoi Catedrala din Cefalu. Cefalu este cea mai frumoasă stațiune balneară din Sicilia, considerat și cel mai bine păstrat sat pescăresc. Continuăm traseul spre Catania.

Cazare zona Catania - hotel 3*

 

Ziua 7. Catania sau opțional Taormina

Mic dejun. Program liber în Catania sau opțional excursie de o zi în Taormina (110 km). Taormina - considerată "Perla Siciliei" sau "Saint Tropez-ul Siciliei", este situat la 200 m deasupra nivelului mării, de unde se vede o panoramă splendidă asupra mării și a vulcanului Etna. Facem o plimbare pe Corso Umberto, unde magazinele, cafenelele și restaurantele dau impresia unui de oraș de lux. Vom vizita catedrala și apoi vom merge pe terasa panoramică, unde priveliștea este parcă rupta din povești. Vizităm Teatrul Grecesc, simbolul orașului și apoi opțional, pentru cine mai are putere, o plimbare de 30 min. pana pe Isola Bella.

Cazare zona Catania - hotel 3*

 

Ziua 8. Catania - Cluj-Napoca

Mic dejun. Program liber în Catania. Transfer aeroport. Îmbarcare cursa WizzAir. Decolare: 14:20, aterizare în Cluj-Napoca ora 17:30.

 

Excursii opționale:

Siracusa & Noto - 45€; 

Modica & Ragusa - 50€; 

Taormina - 35€ 

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 25 plătitori. Pentru grup mai mic de 25 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră Dbl/trpl: 610 € 

Tarif early booking (50% - 20.01.2022): 590 € 

Suplimente: Cameră sgl - 175 € 

Înscrierile până la data de 20.01.2022 vor beneficia de reducerea de 5% din taxa de aeroport + Excursia opțională la Taormina.

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

 

Bine de ştiut: în Italia este obligatoriu “Certificatul Verde” obținut doar în urma vaccinării.

 

*Locuri epuizate pentru Cirucuitul cultural în Sicilia pentru perioada 26.04 - 3.05.2022.

Lista înscrierilor este deschisă pentu Circuitul cultural în Sicilia pentru perioada 22 - 29.09.2022.

 

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com