0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Italia & Albania & Macedonia
Burgurile medievale și splendoarea Coastei Salento

Tarif

Grup de 25 de persoane: 620 Euro
Grup de 25 de persoane: 620 Euro

Traseu:

Rimini - San Marino - Gradara - Corinaldo - Ancona - Bari - Monopoli - Altamura - Matera - Polignano a Mare - Alberobello - Locorotondo - Martina Franca - Cisternino -Trani - Ostuni - Durres – Tirana – Skopje 

 

Ziua 1/ Cluj-Napoca – Ljublijana (~950 km)

05.00- îmbarcarea la Sala Sporturilor “Horia Demian” Cluj-Napoca. Tranzităm Ungaria şi Slovenia. Pe traseu vizităm Maribor, al doilea cel mai mare oraş al Sloveniei și cel mai mare din regiunea Styria de Jos.

Cazare în zona Ljublijna / Postojna - hotel 3*

 

Ziua 2/ Postojna – San Marino – Rimini (~520 Km)

7:00 - 8:00 mic dejun. Vizităm Castelul Predjama din Slovenia, cel mai mare castel din lume construit la intrarea unei peșteri și unul dintre cele mai de seamă obiective turistice din Slovenia. Nu poți să rămâi indiferent când privești această impresionantă construcție ale cărei ziduri par sculptate în pereții stâncoși ai muntelui și pe sub ale cărei stânci curge râul Lovka, susurând parcă legendele încă vii ale castelului. Continuarea traseului. Vizităm Republica San Marino, cel mai vechi și mai mic stat din lume.

Cazare în zona Rimini - hotel 3*

 

Ziua 3 / Gradara – Corinaldo - Ancona (~220 km)

7:00 - 8:00 mic dejun. Plecăm spre Ancona. Pe traseu vom vizita câteva dintre burgurile medievale ale regiunii Marche. Începem cu Castelul Gradara, situat pe un deal pitoresc. Gradara este unul dintre cele mai fascinante colțuri ale Italiei. Vizitarea acestui oraș fortificat este ca și cum ați reveni în timp pentru a vă simți protagonistul unei povesti despre prințese și cavaleri medievali. Alăturați-vă și descoperiți alături de noi una dintre cele mai frumoase destinatii din Italia, Castelul Gradara este renumit pentru frumusețea sa, pentru starea sa magnifică de conservare și pentru a fi scena unei povesti de dragoste tragice, dintre Paolo Malatesta și Francesca de Rimini. O poveste nefericită spusă de Dante.

Un alt burg ne asteaptă, Corinaldo, oficial numit cel mai frumos burg al Italiei în anul 2007. Locul de naştere al Sfintei Maria Goretti, dar şi locul preferat al multor artisti care au lăsat pentru noi un patrimoniu impresionant. Timpul nu vrea să se oprească în loc şi trebuie să părăsim această bijuterie şi să ne îndreptăm către Ancona - oraş fondat de grecii veniţi din Siracusa, mai apoi oraș roman, republică marinară, port important până în zilele noastre. Urcăm pe Dealul Guasco unde se află Domul, puţine biserici dispund de astfel de poziţie panoramică. Construţia în stil romanic (cu multe elemente bizantine) domină tot oraşul și Golful Ancona, oferind o panoramă splendidă.

Cazare în zona Ancona - hotel 3*

 

Ziua 4/ Ancona – Bari (~500 km)

7:00 - 8:00 mic dejun. Iar ne pornim la drum... ne îndreptăm către Puglia sau Apulia care formează călcâiul şi pintenul Italiei, Apulia este o regiune a bisericilor superbe, a castelelor şi a plajelor însorite. Oricine vizitează Puglia este impresionat de peisajele sale, de arheologia și arhitectura sa, de mâncărurile sale, dar toţi pleacă apăsaţi de amintirile unui singur om: Frederick II de Hohenstaufen, Sfântul Împărat Roman, de neam german și rege al Siciliei, numit chiar din timpul vieții sale „stupor mundi et immutator mirabilis”. Dupa atâta istorie, arhitectură şi peisagistică ne aşteaptă un bine-meritat sejur într-un loc parcă rupt din basme.

Cazare și cină în zona Monopoli - Hotel La Corvetta 3* sau similar ( 5 nopți la acelaşi hotel)

 

Ziua 5/ Monopoli sau opțional Matera & Altamura

Mic dejun. Program liber sau opțional Excursie de o zi Matera & Altamura.

Cazare și cină

 

Ziua 6/ Monopoli sau opțional Trani & Polignano a Mare

Mic dejun. Program liber sau opțional Excursie de o zi Trani & Polignano a Mare.

Cazare și cină

 

Ziua 7/ Monopoli sau opțional Alberobello & Locorotondo & Martina Franca

Mic dejun. Program liber sau opțional Excursie de o zi Alberobello & Locorotondo & Martina Franca.

Cazare și cină

 

Ziua 8/ Monopoli sau opțional Ostuni & Cisternimo

Mic dejun. Program liber sau opțional Excursie de o zi Ostuni & Cisternino.

Cazare și cină

 

Ziua 9/ Bari – Durres (Albania)

8:00 - 9:00 mic dejun. Program liber. Ora 11.00 ne îmbarcăm cu bagajele în autocar. Vizităm anticul Bari, fondat de greci și dezvoltat de romani ca important centru comercial, Bari numit și “oraşul bătut de vânt” este divizat în două părţi, Oraşul Vechi, cu un amestec de străzi şi case de un alb orbitor și Oraşul Nou, modern, cu bulevarde largi. Aleile întortochiate ale oraşului au protejat locuitorii de vânt şi de invadatori. Vom vizita Biserica „San Nicola”, unde se află moastele Sf. Nicolae, sfântul patron al Rusiei, biserica este construită în sec. XII. Program liber. Seara ora 21.00 îmbarcarea pe ferry boat cu destinaţia Durres (Albania).

Cazare pe ferry boat (cabine interne de 4 persoane)

 

Ziua 10 / Durres – Tirana – Skopje (~370 km)

Sosirim în Durres la ora 09.00. Vizităm Durres - oraș port în partea de vest a Albaniei. Aflat la circa 33 km de Tirana, Durres este al doilea oraş ca mărime din Albania, reprezentând totodată o destinație excelentă pentru iubitorii de plajă. Durres a fost întemeiat în secolul al VII-lea, i.Hr de către coloniştii greci din Corint și Corcyra sub numele de Epidamos, rămânând până astăzi unul dintre cele mai vechi orașe ale Albaniei. Ne îndreptăm către capitala Albaniei, Tirana (vizită ghidată cu ghid local). Ne îndreptăm către Macedonia.

Cazare în Skopje la Hotel Victoria 3* sau similar

 

Ziua 11 / Skopje – Cluj Napoca (~880 km)

7:00 - 8:00 mic dejun. Vizităm Skopje unde vedem Casa Memorială a Maicii Maria Tereza, Podul de Piatră și Vechiul Bazar (unde vom avea și program liber pentru a vizita Bazarul). Plecare spre Cluj Napoca pe traseul: Timisoara – Cluj Napoca. Sosire în cursul nopții.

 

Excursii optionale (se realizeaza cu grup de minim 15 persoane):

Matera & Altamura - 30 €/pers.; 

Trani & Plignano a Mare - 50 €/pers.; 

Alberobello & Locorotondo & Martina Franca - 30€/pers;

Ostuni & Cisternino - 30 €/pers.

 

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 25 plătitori. Pentru grup mai mic de 25 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră DBL / TRPL: 620 €

Tarif early booking (50% - 20.01.2022): 600 €

Suplimente: Cameră SGL - 170 €

Cabină DBL (pe ferry boat) - 25   €

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

 

Bine de ştiut: în Italia este obligatoriu “Certificatul Verde” obținut doar în urma vaccinării.

 

 

 

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com