0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Sejur și circuit cultural la Rimini
Mare, plajă, distracție, istorie, gastronomie!

Tarif

Grup de 40 de persoane: 530 Euro Autocar
Grup de 40 de persoane: 530 Euro Autocar

Rimini este situat pe malul Mării Adriatice, la 25 km de Republica San Marino la 45 km de Ravenna și Parcul de distractii Mirabilandia. Este considerat "Capitala distracție" rivierei italiene, oferind tot ceea ce un turist are nevoie: mare, plaje cu nisip fin amenajate cu șeslonguri și umbrele, terase și restaurante, cele mai mari discoteci, un centru istoric care ne vorbeste de trecutul glorios al Italiei, parcuri de distracții și tematice..bucataria romagniola și vinul San Giovese.

 

Ziua 1 Cluj-Napoca - Ljubljana (~950 km)

06:00 îmbarcarea la Sala Sporturilor "Horia Demian" Cluj-Napoca. Tranzităm Ungaria și Slovenia. Vizităm orașul Maribor, al doilea oraș ca marine din Slovenia, situat pe râul Drava, la punctul de întalnire al muntelui Pohorje, câmpiei si văii Drava cu dealurile Sloveniei. Centrul orașului vechi promite o experiență de neuitat: o plimbare pe malurile răului Drava, pe străzile pline de viață, locuri unde istoria și tradiția se amestecă cu dinamismul și contemporaneitatea. Vom vedea turnurile medievale și părți ale zidurilor orașului, precum și Piața TRG Grajski cu castelul și muzeul său, Piața TRG Glavni cu Memorialul Ciumei, Primăria, Sinagoga evreiască, Galeria de Artă, teatrul... Continuarea traseului.

Cazare în zona Ljubljana / Postojna la hotel 3*

 

Ziua 2 Lubljana - Trieste - Rimini (~500 km)

Mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Ne îndreptăm către Rimini și pe traseu vizităm: Trieste și Castelul Miramare.

Trieste este un oraș din nord-estul Italiei, capitala Regiunii Friuli-Venezia Giulia. Cunoscut și ca „Perla Adriaticii”, orașul este mic și neobisnuit, cu influențe din toate părțile lumii. Adăpostit între Muntii Carso și mare, este capitala „de la bella vita”. Castelul Miramare, este o construcție desprinsă din vremurile romantice cu prinți și domnițe sfioase, într-un decor de poveste, înconjurat de apele albastre ale Mării Adriatice și flancat de o grădină cu arbori luxurianți. Acesta este Castelul Miramare care domină Golful Trieste cu alura sa maiestuoasă, dar și cu poveștile din spatele zidurilor sale, țesute pe destinele tragice ale unor personaje care au locuit aici. Continuarea traseului. Sosim la Rimini în jurul orei 17:00.

Cazare și cină - Hotel Gallia 3* Bellaria - Igea Marina / sau similar ( 7 nopți la același hotel)

 

Ziua 3 Rimini

Mic dejun. Program liber.

Cazare și cină Hotel Gallia 3* / sau similar

 

Ziua 4 Rimini sau opțional San Marino & centrul istoric Rimini

Mic dejun. Program liber sau opțional excursie de o zi la San Marino și Rimini.

Replublica San Marino, este cea mai veche republică din lume, un tărâm al libertăţii, un paradis turistic. Rimini - orașul care pe lângă cei 16 km de plajă are un centru istoric care ne vorbește despre romani prin Podul Tiberio și Arcul lui Augustus sau despre familia Malatesta și Federico Fellini marele regizor...

Cazare și cină Hotel Gallia 3* / sau similar

 

Ziua 5 Rimini sau opțional Castelul Gradara & Ancona

Mic dejun. Program liber sau opțional excursie de 1 zi la Castelul Gradara, situat pe un deal pitoresc, unul dintre cele mai fascinante colțuri ale Italiei. Vizitarea acestui oraș fortificat este ca și cum ai reveni în timp pentru a te simți protagonistul unei povești cu prințese și cavaleri medievali. Este renumit pentru frumusețea sa, pentru starea sa magnifică de conservare și pentru a fi scena unei povesti de dragoste tragice, dintre Paolo Malatesta și Francesca da Rimini - o poveste nefericită spusă de Dante. Ancona,oraşul fondat de grecii veniţi din Siracusa, mai apoi oras roman, republică marinară, port important până în zilele noastre, are un patrimoniu istoric important.

Cazare și cină Hotel Gallia 3* / sau similar.

 

Ziua 6 Rimini sau opțional Urbino & Gubbio

Mic dejun. Program liber sau opțional excursie de 1 zi la Urbino și Gubbio.

Urbino este un oraș splendid, cu o moștenire istorică remarcabilă, un veritabil simbol al culturii renascentiste independente. Orașul este amplasat pe un deal înalt și, în mare parte își păstrează aspectul medieval. Urbino este alcătuit în totalitate din clădiri pitorești, embleme ale trecutului istoric. Gubbio este orașul care concurează cu Assisi pentru titlul de cel mai bine păstrat oraș medieval. Frumusețea străzilor sale șerpuitoare și a caselor acoperite cu tiglă este intensificată de prezența siluetei Munților Apenini. Fiecare dintre casele locuitorilor are origini medievale. Un patrimoniu artistic inestimabil este păstrat între zidurile medievale ale orașului.

Cazare și cină Hotel Gallia 3* / sau similar

 

Ziua 7 Rimini sau opțional Ravenna

Mic dejun. Program liber sau opțional excursie de 1 zi la Ravenna, orașul care a jucat de-a lungul secolelor un rol important în istoria Italiei, și care are o colecție unică de mozaicuri și monumente de la începuturile creștinismului, dar și numeroase clădiri din secolele V și VI. Ravenna deține cele mai frumoase mozaicuri bizantine din lume.

Cazare și cină Hotel Gallia 3* / sau similar

 

Ziua 8 Rimini

Mic dejun. Program liber.

Cazare si cină Hotel Gallia 3*/ sau similar

 

Ziua 9 Rimini - Postojna (~500 km)

Mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Ne îndreptăm către Postojna. Vizităm Castelul Predjama, cel mai mare castel din lume construit la intrarea unei peșteri și unul dintre cele mai de seamă obiective turistice din Slovenia.

Cazare în zona Postojna / Ljubljana - hotel 3*

 

Ziua 10 Postojna - Cluj-Napoca (~950 km)

Mic dejun. Îmbarcare cu bagajele în autocar. Vizităm Ljubljana, situat de-a lungul Râului Ljubljanca, orașul este renumit prin centrul vechi, sau prin vârfurile gemene ale Catedralei, care la rândul său găzduieste impresionante fresce... Continuarea traseului. Ajungem la Budapesta unde vom face un tur panoramic și opțional o croazieră pe Dunare cu cină festivă. Sosire în cursul serii la Cluj-Napoca, în funcție de trafic și de formalitățile navale.

 

Excursii optionale (se realizeaza cu grup de minim 15 persoane):

San Marino & Rimini~20 €; 

Gradara & Ancona~32€; 

Urbino& Gubbio~35 €; 

Ravenna~20 €; 

Croaziera pe Dunăre~40 € 

 

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 de plătitori. Pentru grup mai mic de 40 de persoane se achită 20 € de persoană, cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră DBL / TRPL: 530 €

Tarif early booking (50% - 20.02.2022): 495 €

Suplimente: Cameră SGL - 180 €

Tarif client fidel: 510 €

Reduceri: copii < 8 ani în cameră cu 2 adulți - 35 €

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

 

Bine de ştiut: în Italia este obligatoriu “Certificatul Verde” obținut doar în urma vaccinării.

 

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com