0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Serbia - Croația - Muntenegru
Medjugorje – Mostar – Dubrovnik – Kotor – Budva – Canionul Tara - Belgrad

Tarif

Grup de 40 de persoane: 300 Euro Autocar
Grup de 40 de persoane: 300 Euro Autocar

Ziua 1 Cluj–Napoca - Medjugorje (~ 1100 km)

05:00 - Îmbarcare la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Tranzităm Ungaria – Croaţia – Bosnia-Herțegovina.

Sosim la Medjugorje aproximativ la ora 23:00.

Cazare în Medjugorje la hotel 3*

 

Ziua 2 Medjugorje - Podbrdo - Muntele Krizevac

7:00 – 8:00 micul dejun. Medjugorje, loc sfânt, cunoscut în Bosnia-Herțegovina, și în lume, încă de când şase tineri au început să povestească despre viziunile pe care le-au avut cu Sfânta Fecioară Maria. Fiecare dintre noi este provocat să răspundă la apelul Fecioarei pentru a-şi îndrepta inima spre Dumnezeu. Vom începe periplul cu Crucea Albastră și apoi urcarea pe Podbrdo. După-amiază avem program liber sau opţional urcare pe Muntele Krizevac pentru a parcurge Drumul Crucii. Program liber. Ora 17:00 participarea la Oficiile religioase la Biserica „Sfântul Ioacob”.

Cazare și cină în Medjugorje la hotel 3*

 

Ziua 3 Medjugorje sau opțional Mostar

8:00 - 9:00 mic dejun. Program liber în Medjugorje sau opţional excursie la Mostar unde vom descoperi splendoarea centrului vechi al oraşului cu arhitectura sa otomană păstrată și astăzi foarte bine, și podul vechi – construit de Suleiman Magnificul în 1566.

Cazare și cină în Medjugorje la hotel 3*

 

Ziua 4 Medjugorje – Dubrovnik - Kotor – Budva (~ 270 km)

7:00 – 8:00 mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. După ce ne-am încărcat cu spiritualitatea de la Medjugorje, ne îndreptăm către paradisul Croaţiei - Dubrovnik, numit și perla turismului croat, ce a reprezentat întotdeauna tezaurul bogaţiei arhitectonice și culturale, zidurile și fortăreţele vechiului oraş fiind incluse in lista UNESCO a moştenirilor culturale. Pe langă vizitarea obiectivelor naturale și culturale ale oraşului, aici putem gusta preparate delicioase pe bază de peşte și fructe de mare. Vom parcurge itinerariul: Cetatea și zidurile oraşului, Biserica Sf. Vlaho, Palatul Rectorilor, Catedrala. Program liber pentru masă. Continuăm incursiunea în paradisul natural - Muntenegru, o ţară ce impresionează mai ales prin peisajele naturale deosebite, orizonturi montane greu de întâlnit în altă parte, apoi ne îndreptăm către Budva, și la un moment dat, din pustietatea caracteristică zonei se deschide o panoramă spectaculoasă spre Golful Kotor. Acesta este cunoscut și sub numele de “Boka Kotorska” sau fiordul cel mai sudic al Europei. Golful Kotor - de o frumusețe ireală, locul în care munții, marea, cerul și istoria se întâlnesc. Numele golfului provine de la cel al micului oraș – port Kotor – unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din zona Adriaticii și cel mai vechi oraș din Muntenegru. Kotor a fost întemeiat de romani, menționat pentru prima dată în anul 168 î.Hr., fiind cunoscut ca Acruvium. Orașul a făcut parte din provincia romană Dalmația. Ulterior a fost, pe rând, sub influența și dominația puterilor din zonă, precum Bulgaria, Serbia și Ungaria, dar și a Imperiului Otoman sau a Republicii Venețiene. Istoria, cultura și tradiția în Kotor sunt foarte bine păstrate. În 1979, Kotor a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial Natural și Cultural al UNESCO. Oprim în orașul Kotor, un oraşel splendid cu biserici vechi, străduţe înguste și un aer medieval.

Statiunea Budva este capitala turismului muntenegrean, cu un trecut istoric impresionant și cu o bogată tradiţie istorică. Oraşul teatrelor, al festivalurilor și al sejururilor turistice este împânzit de leandri, palmieri, măslini și smochini, iar din imediata apropiere munţii şi pădurile de brad îşi trimit peste staţiune parfumul sănătos.

Cazare și cină în zona Budva la hotel 3*

 

Ziua 5 Budva – Belgrad (~ 570 km)

7:00 – 8:00 mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Nu putem pleca din Budva fîră să facem o vizită în Orașul Vechi (Stari Grad), principala atracţie din Budva, unde este imperativ să păşim în această lume parcă încremenită în timp pentru a simți aerul antic! Situat la malul mării, cu zidurile sale vechi și porţile impunătoare, impresionează, în primul rând, prin arhitectura veneţiană, cu străduţe înguste cu pavaj vechi, înțesate cu magazine cu vitrine colorate și prin cele 3 biserici vechi, niciuna semănând cu cealaltă - Biserica „Sfântul Ioan” este considerată a fi simbol al Budvei, Biserica „Sfânta Maria din Punta”, veche și impunătoare, iar în Biserica „Sfânta Treime” este adăpostit mormântul scriitorului Mitrov Liubisa.

Pauza de masă. La ora 13:00 plecâm spre Belgrad. Pe traseu ne vom convinge de faptul că Muntenegru este ţara ce impresionează mai ales prin peisajele naturale deosebite, orizonturi montane greu de întâlnit în altă parte. Îndreptându-ne către Serbia vom tranzita Canionul Tara, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale de pe Pământ, cel mai mare canion de pe teritoriul Muntenegrului, cu lungimea de 82 de kilometri şi cel mai adânc din Europa. Al doilea ca mărime și frumuseţe din lume, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, Canionul Tara este o regiune intens protejată, cu terase stâncoase cu pietriş, plaje cu nisip fin, stânci înalte, dar şi peste 80 de peşteri. Ne încheiem ziua ajungând în capitala Serbiei – Belgrad!

Cazare în Belgrad la hotel 3*

 

Ziua 6 Belgrad – Cluj-Napoca (~ 500 km)

7:00 - 8:00 mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Vom zăbovi prin Belgrad pentru a vizita cele mai reprezentative obiective: Catedrala „Sfântul Sava”, însă numele nu are nicio legatura cu Râul Sava. Catedrala este considerată a fi cea mai mare catedrală ortodoxă din lume, și este placată cu marmură albă, strălucind din departare. Istoria locului pornește undeva în urmă cu aproape 800 de ani, când Moaștele Sfantului Sava au fost arse de păgâni. Impresionanta catedrală a fost ridicată, în mod simbolic, pe locul unde turcii otomani, conduși de Sinan Paşa, au zdrobit rebeliunea sârbă din 27 aprilie 1594, incendiind cu acel prilej Moaștele Sfântului Sava Nemanja (1236). În anul 1939 a fost începută construcția, însă aceasta este încă neterminată. Apoi vom vizita Fortăreaţa Kalemegdan, aflată pe un deal la confluenţa Râului Sava cu Fluviul Dunăre. Program liber. La ora 12:00 plecăm spre ţară, pe traseul Timişoara - Deva - Alba-Iulia – Cluj-Napoca. Sosire în Cluj-Napoca în cursul nopţii.

 

Excursii optionale (se realizeaza cu grup de minim 15 persoane):

Mostar: 15 € / persoană

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 de plătitori. Suplimentul, de 20€ / persoană, pentru grup de 30 - 39 persoane, se va achita, dacă este cazul la finalizarea grupului.

Tarif standard în cameră DBL / TRPL: 300 €

Tarif early booking (50% - 20.02.2022): 280 €

Tarif client fidel: 290 €

Suplimente: Cameră SGL - 100 €

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

MostaMostar ~ 15 Euro / persoanăr ~ 15 Euro / persoanăMostar ~ 15 Euro / persoană

MosMostar ~ 15 Euro / persoanătar ~ 15 Euro / persoană

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com