0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Iași, Republica Moldova și Transnistria
Bob cu bob

Tarif

Grup de 40 de persoane: 210 Euro Autocar
Grup de 40 de persoane: 210 Euro Autocar

Vin, vin şi iar vin!

Republica Moldova are de oferit autenticitate incomparabilă a celei mai nedescoperite destinații turistice din Europa. Parcă cu un destin predestinat în producerea de vinuri, mica ţărişoară ospitalieră este simplu de găsit pe hartă, teritoriul Moldovei seamănând cu un ciorchine de struguri. Vinurile de Moldova sunt cele mai premiate și apreciate vinuri din lume de câțiva ani încoace, iar noi ne vom bucura din plin de ele în această excursie. Oamenii ospitalieri și obiceiurile lor, natura, bucătăria moldovenească, vinul, istoria - toate aceste elemente sunt ingredientele pentru o călătorie cu impresii de neuitat și cu istorisiri captivante pe care să le povestiţi prietenilor!

 

Ziua 1 Cluj-Napoca - Iași (~430 km)

07:00 - îmbarcarea la Sala Sporturilor "Horia Demian" Cluj-Napoca. Una dintre cele mai fascinante destinații din Centrul Europei ne așteaptă să o descoperim! Pornim înspre capitala Moldovei, Iași, iar pe drum vom face o pauză de masă la Târgu Neamț - una dintre cele mai vechi așezări locuite din zona Moldovei datând din neolitic și epoca bronzului, orașul este atestat documentar la sfârșitul anilor 1300 în timpul domniei lui Petru Voda, atunci cand se construiește și Cetatea Neamțului, apoi mergem la Mânăstirea Agapia - cea mai mare mănăstire de maici din România, străveche vatră de credinţă, cultură şi artă, este remarcabilă prin pictura–tezaur realizată de către Nicolae Grigorescu. Pe seară ajungem la Iași - fostă capitală a Moldovei și, temporar (în timpul Primului Război Mondial) a României. De ce se numește „Orașul celor 7 coline”? Pentru a descoperi acestă taină, dar și toate secretele orașului, te invităm să o iei la pas în compania ghidului pe străzile încărcate de istorie și farmec. Nu ai cum să ratezi să treci pe aici, unde „fiecare piatră vorbește de trecut”, prin numărul mare de mănăstiri, muzee și case memoriale. De aceea, se poate spune că orașul Iași este un veritabil muzeu național, prin comorile de istorie și de artă pe care le are.

Cazare în zona Iași la hotel 3*

 

Ziua 2 Iași - Chișinău (~150 km)

8:00 - mic dejun. Îmbarcare cu bagajele în autocar. Dacă nu ai avut timp să te bucuri de tot ceea ce are de oferit orașul, nu îți face griji! Dimineața o vom petrece cum ne dorim noi: fie ne odihnim la hotel, fie ne plimbăm prin centrul orașului, fie mergem la o sesiune de shopping. În jurul orei 13 pornim spre capitala Basarabiei: Chișinău. Republica Moldova sau Basarabria, așa cum mai este ea numită, este un ținut de legendă, care cu ale sale câmpii și dealuri, ape și cascadele, monumente de artă religioase și laice care impresionante și prin faptul că au rezistat în fața istoriei nemiloase, vinurile bune și mâncărurile „ca la mama acasa” constituie o atracție majoră nu numai pentru cei care au predecesori sau neamuri de aici, ci pentru orice turist care vrea să vadă o țară frumoasă. După 3 ore de mers cu mașina ajungem la Chișinău - un oraș aflat la confluența culturală a vestului cu estul, cu un ușor iz de comunism trecut, Chișinăul este un oraș european al contrastelor. Bulevarde largi și luminoase, parcuri și scuaruri inundate de verdeață, edificii moderne situate în vecinătatea clădirilor cu elemente ale arhitecturii tradiționale, toate acestea ne prezintă orașul într-un colorit aparte.

Cazare în Chișinău la hotel 3*

 

Ziua 3 Chișinău - Tiraspol - Tighina - Castel Mimi - Chișinău (~140 km)

08:00 - mic dejun. Ziua de astăzi o dedicăm vizitării unei țări care oficial nu există! Mergem în Republica Transnistria, la Tiraspol și Tighina (numit și Bender), unde veți experimenta atmosfera autentică a orașelor din fosta Uniune Sovietică. Orașul Tiraspol este capitala Transnistriei, unde ne așteaptă o incursiune în lumea monumentelor lui Lenin, Gagarin și Kotovsky. Veți observa aici străzi largi, materiale de decor luxuriante ale caselor din patrimoniul cultural, universități și biblioteci, precum și preponderența motivelor roșii și naționale. Veți asista la 70 de ani de istorie URSS în regiunea transnistreană. Dacă doriți să parcurgeți trasee ”din spatele cortinei”, bine ați venit în Transnistria! După vizitarea orașului mergem la Cetatea Tighina, aflată la doar 12 km de Tiraspol, este una dintre cele mai vechi structuri din regiune și se bucură de o istorie unică. Aventura continuă și mergem la unul dintre cele mai importante și vizitate obiective turistice din Basarabia - Castel Mimi. Exploatarea viticolă este inclusă pe lista primelor 15 cele mai frumoase vinării din lume, având atât o istorie bogată, cât și arhitectură modernă. Castelul este vizitat anual de aproximativ 30.000 de vizitatori care vin din peste 80 de țări ale lumii. Vizitatorii se pot delecta cu o excursie prin singurului castel din Moldova, pot afla despre rolul unic al Familiei Mimi în istoria vinificației moldovenești și despre cum păstrează vii tradițiile moldovenești în mâncarea și vinul lor, pot explora terasele uimitoare și grădinile veșnic verzi. Aici vizităm cramele și castelul, și să nu uităm, avem parte de prima degustare a licorilor bahice, vinul! Seara ne întoarcem la Chișinău.

Cazare în Chișinău la hotel 3*

 

Ziua 4 Chișinău - Orheiul Vechi - Cricova - Chișinău (~120 km)

08:00 - mic dejun. Dimineața descoperim un obiectiv turistic mai puțin cunoscut, dar fără dar și poate, unul foarte special în inima moldovenilor - mânăstirile rupestre de pe Valea Nistrului și Răutului! Pregătește-te să mergi puțin pe jos în căutarea spiritualității, pentru că vom vizita două mânăstiri aflate în peșteră, Mânăstirile „Bosie” și „Orheiul Vechi”. Mergem mai departe, și ajungem la restaurantul unde vom lua masa de prânz într-un decor absolut spectaculos! Dacă tot ne-am obișnuit cu atmosfera ”de piatră” continuăm în acelaș spirit! Câți dintre noi au avut ocazia să mănânce într-un restaurant amplasat într-o veche mină de calcar, veche de peste 400 de ani? Decorul cu siguranță vă va lăsa cu gura căscată, iar mâncarea la fel!

După masa de prânz mergem la cea mai cunoscută cramă din Moldova - Cricova. Cricova reprezintă cel mai mare complex subteran, cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense şi vinurile excelente. Istoria acestui loc uimitor datează din 1952. Vizităm crama și facem o degustare de vinuri alese, apoi ne întoarcem la Chișinău.

Cazare în Chișinău la hotel 3*

 

Ziua 5 Chișinău - Cluj-Napoca (~540 km)

07:00 - mic dejun. Ne despărțim cu greu de un ținut așa de frumos și încărcat de istorie, dar ca orice lucru bun, toate au un sfârșit. Cu burta plină cu atâtea plăcintele moldovenești și vin roșu pe care l-am consumat din belșug, cu gândul la următoarea excursie în compania prietenilor și încărcați de energie pozitivă ne întoarcem acasă la Cluj-Napoca. Sosire în cursul serii la Cluj-Napoca, în funcție de trafic.

 

Degustări:

Castel Mimi - Tur „Descoperă” - 500 Lei moldovenești (150 Ron). Vizita include: vizitarea castelului, turul vinăriei, al grădinilor, degustare de cinci vinuri care sunt acompaniate de câte o gustare.

 

Crama Cricova - Tur „BUSINESS” - 500 Lei moldovenești (150 Ron). Vizita include: Vizitarea străzilor subterane, secția de maturizare a vinurilor, secția de producere a Spumantului clasic, colecția Națională și Complexul de Degustare, cinematograf, 4 tipuri de vin acompaniate de nuci, biscuiți, apă.

*Degustările se achită la înscriere.

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 de plătitori. Pentru grup mai mic de 40 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră Dbl/trpl: 210

Tarif early booking (50% - 20.03.2022): 195

Tarif client fidel: 205

Suplimente: Cameră sgl - 85

Bine de ştiut: în Republica Moldova este obligatoriu “Certificatul Verde”

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com