0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Transilvania în bucate
Degustări, distracție, gastronomie

Tarif

Grup de 40 de persoane: 320 Lei Autocar
Grup de 40 de persoane: 320 Lei Autocar

Tu știi ce gust are Transilvania?

Este foarte la modă în ultimul timp să ținem tot felul de diete bazate pe alimente venite de peste mări și tări, mâncăm semințe de chia și fructul dragonului, ”lapte” de tot felul de nuci, ciuperci crescute în borcane, dar uităm că pământul nostru strămoșesc ne oferă tot ceea ce avem nevoie. Ce lapte e mai bun decât cel proaspăt, venit direct de la văcuțe crescute libere pe pășune, sau porcul nostru de toate zilele?

Redescoperă minunile de lângă tine printr-o experință culinară desăvârșită și învață să guști viața!

 

Ziua 1 Cluj-Napoca - Cund - Sibiu (~236 km)

7:00 - Îmbarcare la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Pornim în călătoria noastră de descoperire a gastronomiei transilvănene cu o degustare de brânzeturi la Cund, în județul Mureș, la Manufactura de Brânză, unde laptele vacilor Bălțată Românească se transformă în brânzeturi maturate trimise în toată țara prin curier. Familia Varga se ocupă de îngrijirea văcuțelor și produce 9 sortimente de brânză maturată. Brânza maturată se păstrează 2 luni în pivniță, care oferă condițiile optime de umiditate și temperatură, pentru ca procesul de maturare să se desfășoare în beneficiul gustului și consistenței brânzei. Singurul conservant folosit în producție este apa sărată de Sovata, care constituie atât baia în care se introduce brânza, cât și apa cu care se îngrijește brânza în perioada maturării. Astfel, produsele sunt lipsite de orice fel de adaosuri, chimicale, enzime sau E-uri.

 

Feluri de brânză maturată

Manufactura de Brânza oferă 5 variante de brânză maturată: natur, brânză maturată îmbibată în vin roșu, brânză maturată cu nuci îmbibate în coniac, brânză maturată cu piper verde, brânză maturată cu chilli și ciocolată. Sortimentele noi includ brânză neagră (cu cărbune vegetal), brânză maturată cu busuioc, brânză cu chimen și brânză cu leurdă.

 

Mergem mai departe, spre cea mai faimoasă, și nu degeaba, biserică fortificată din Transilvania: Biertan. Biserici fortificate se găsesc și în alte zone din Europa, istoria lor asemănându-se, dar cele din regiunea noastră sunt deosebite prin arhitectura lor, care ne povestește despre viața oamenilor care au trăit odată aici: sașii. Patrimoniul lăsat în urmă de acești oameni deosebiți se degradează încet, dar sigur, dar câțiva oameni cu iubire pentru moștenirea lăsată de strămoșii noștri au reușit să conserve câteva dintre acestea, una dintre ele este cea de la Biertan. Biserica fortificată de la Biertan este cea mai mare biserică fortificată din Transilvania, declarată Patrimoniu UNESCO, iar motivul pentru care aceasta este cea mai mare și mai frumoasă îl veți află în această călătorie. Facem pauza de masă la Mediș, un oraș-cetate care are un potențial turistic imens, din păcate neexploatat. Poveștile fascinante ale acestui oraș, care a găzduit guvernul Transilvaniei în mai multe ocazii de-a lungul secolelor, sunt pline de mister, de istorisiri cu iz de ezoterism și alchimie. Vizităm Biserica „Sf. Margareta”, pentru a vedea unde s-au luat deciziile cu privire la soarta Transilvaniei pentru sute de ani. Biserica a fost foarte frumos restuarată, redâdu-i-se strălucirea de altă dată. Seara ajungem la Sibiu - capitala sașilor.

Cazare în zona Sibiului la hotel / pensiune

 

Ziua 2 Sibiu - Fabrica de Bere Artizanală Nembeer - Alba Iulia - Cluj-Napoca (~180 km)

8:00 - mic dejun. Îmbarcare cu bagajele în autocar. Dimineața descoperim la pas probabil cel mai frumos oraș din România: Sibiu. Capitala Pământului Crăiesc se află pe lista indicativă a UNESCO, urmând ca în viitor centrul istoric al orașului să devină o arie protejată, iar asta se explică văzând gradul de conservare al clădirilor, piețelor și străzilor. Probabil ați mai fost în acest oraș minunat, dar îi cunoșteți poveștile? Știați că cea mai veche piață a orașului este Piața Huet? V-am deschis apetitul? Atunci mergem mai departe, la Fabrica de Bere Artizanală Nembeer, unde facem cunoștință cu Daniele si Oana, fondatorii micii făbricuțe de bere, a căror deviză este „Există o poveste în spatele FIECĂRUI VIS ÎMPLINIT”! Haideți să le aflăm împreuna frumoasa poveste de dragoste și pasiunea comună pentru „pâinea lichidă” care se resimte din plin în produsele de calitate pe care le propun pieței romanești.

 

Tipuri de bere

Fabrica de Bere Artizanală Nembeer produce tipurile de bere dezvoltate de maestrul berar Daniele: Amarilla, Draculina, Boema, Indiana, Ghimbeer, Zmeura.

 

După ce ne-am înveselit în timp ce aflăm mai multe despre procesul de fabricare al berii, pornim la drum spre casă. Facem o oprire la Alba Iulia, pentru a vizita frumoasa cetate în formă de stea, cetate care este cea mai mare de acest fel din România. Cetatea Marii Uniri, care defapt adăpostește ruinele mai multor cetăți în aceeași incintă, are multe să ne povestească despre istoria românilor, și ce altă modalitate mai bună de a învăța despre trecut, dacât prin joc, joacă și povești?

Sosim la Cluj-Napoca în cursul serii, în funcție de trafic.

 

Degustări:

Manufactura de Brânză din Cund - 70 Ron. Degustarea include: vizitarea unității de producție, 6 tipuri de brânză, biscuiți sărați, pâine, fructe proaspete, fursecuri, un pahar de vin (Villa Vinea), o cafea și apă la discreție.

 

Fabrica de Bere Artizanală Nembeer din Sibiu - 70 Ron. Degustarea include: vizitarea unității de producție, 3 tipuri de bere artizanală, aperitiv cu produse locale și ronțăieli.

*Degustările se achită la înscriere.

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 de plătitori. Pentru grup mai mic de 40 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră Dbl/trpl: 320 Ron

Tarif early booking (50% - 20.03.2022): 295 Ron

Tarif client fidel: 300 Ron

Suplimente: Cameră sgl - 80 Ron

 

*Acceptăm plata cu Vouchere de Vacanță

 

Bine de ştiut: în România este obligatoriu “Certificatul Verde”

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com