0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Cazanele Dunării și Oltenia de Nord
Relaxare, istorie, gastronomie

Tarif

Grup de 40 de persoane: 690 Lei Autocar
Grup de 40 de persoane: 690 Lei Autocar

Ce poate fi mai frumos decât o excursie prin acest tărâm minunat al Olteniei unde muntele, apa și câmpia se îmbină cu o istorie bogată, cu tradiții viu păstrate până astăzi și cu oameni veseli! O plimbare în Cazanele Dunării dezvăluie chipul sculptat al lui Decebal, iar plimbarea pentru a descoperi frumuseţea locurilor poate fi și mai interesantă însoțită de preparatele din peşte proaspăt servite la malul Dunării Albastre!

 

Ziua 1 Cluj-Napoca - Cozia – Horezu (~ 320 km)

7:00 - Îmbarcare la Sala Sporturilor ‘’Horia Demian” din Cluj-Napoca. În drumul nostru spre Nordul Olteniei facem o primă oprire la Mănăstirea Cozia - unul dintre cele mai cunoscute locuri de rugăciune din România. Mânăstirea este o ctitorie a Voievodului Mircea cel Bătrân, aceasta fiind ridicată între anii 1387 – 1391, ca bastion al credinței ortodoxe pentru românii aflați în Transilvania catolică și protestnată. Continuăm traseul și traversăm în Otenia și ajungem în comuna vâlceana Costeşti, aflată pe drumul care leaga Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu unde natura a creat unele dintre cele mai surprinzatoare sculpturi de piatră, unde noi vom face o oprire pentru a admira formele bizare, milimetrice sau de dimensiunea unui om, care continuă să iasă la iveală pe masură ce oamenii exploatează nisipul din carieră și în jurul balatrucilor sau dorobantilor, cum îi mai numesc localnicii, s-a ţesut un adevarat folclor: unii spun că bolovanii ar avea origini supranaturale, alţii că ar fi mărturii ale existentei unor civilizatii extraterestre superioare. Mergem mai departe, la Mănăstirea Hurezi sau Mănăstirea Horezu, cea mai de seamă ctitorie a Domnului Martir Constantin Brâncoveanu, sinteză a artei românești, construită între anii 1690 și 1693, este cel mai mare ansamblu monastic din România. Următoarea oprire este în Horezu, vatră de cultură si civilizaţie, acesta se înscrie ca unul dintre punctele turistice importante din ţara noastră. Vom poposi pe Strada Olarilor pentru a admira expozițiile de ceramică și vom participa la o demonstraţie de olărit.

Cazare la pensiune în Horezu

 

Ziua 2 Horezu – Orşova - Eşelniţa (~200 km)

8:00 - mic dejun. Ne îmbarcăm cu bagajele în autocar și plecăm spre Eşelniţa. Pe traseu vom face o oprire pentru a vizita Culele Duca și Greceanu. Printre atracţiile turistice de neratat ale Olteniei se numara și Culele Greceanu și Duca, case boiereşti fortificate ce îmbină armonios elemente de arhitectură ţăranească oltenească cu elemente de arhitectură românească. Cula Duca a fost construită între anii 1812 -1827 de către familia de boieri Măldărescu și achiziţionată la începutul sec. XX de către I.Gh. Duca, om politic și fost prim-ministru al României. Datorită decorului autentic deosebit vă veţi simţi transportaţi în timp. Pauză pentru masa de prânz în zona Orșova. După pauza de masă vizităm la Orşova Mânăstire „Sf. Ana” și vom face și o plimbare pe frumoasa faleză orșoveană. Continuăm drumul spre Clisura Dunării.

Cazare la pensiune în Eşelniţa sau Herculane

 

Ziua 3 Eşelniţa - Herculane (~70 km)

8:00 - mic dejun. Program liber sau opţional croazieră cu şalupele pe Dunăre (10 persoane/şalupă, durata croazierei: 2 ore) în care vizităm:

1. Cazanele Dunării Cazanele Mici și Cazanele Mari – reprezintă locul unde Dunărea se îngustează cel mai mult pe teritoriul României, mai exact un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Aflate în Parcul Național Porțile de Fier, au o lungime de doar 9 km și adâncimi de aproximativ 80 m. Denumirea acestora se datorează vârtejelor care se formează la suprafața apei din cauza debitului mare pe care Dunărea îl are în aceste porțiuni stâncoase și înguste. Aici apa pare învolburată și uneori dă impresia că ar fierbe.

2. Chipul lui Decebal – sculptura în stâncă întruchipează chipul Regelui dac Decebal și este situată între localitățile Eșelnița și Dubova. A fost construită în decursul a 10 ani, între 1994 și 2004, cu ajutorul a 12 sculptori-alpinisti și are o înălțime de 55 m. Aceasta este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice în Clisura Dunării.

3. Tabula Traiana – reprezintă o placă memorială ridicată de adversarul regelui Decebal, împăratul roman Traian, pentru a celebra victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac în anul 105. Situată pe malul sârbesc, aceasta poate fi văzută cel mai bine printr-o plimbare cu barca. Au fost construite 10 astfel de tabule pe Clisura Dunării, însă aceasta este singura care a fost ridicată cu 30 m pentru a nu fi acoperită în totalitate de apă.

4. Mănăstirea Mraconia – aceasta se află în apropiere de statuia lui Decebal și a fost construită pe locul unui fost punct de observație si dirijare a vaselor de pe Dunăre. Se spune că, în acest loc, datorită faptului că defileul se îngustează foarte mult nu era posibilă trecerea simultană a două vase.

5. Peștera Ponicova – este cea mai mare peșteră de pe întreg Defileul Dunării. Aceasta este compusă dintr-o serie de galerii care comunică între ele și însumează 1660 m. Poate fi vizitată atât de pe uscat, cât și de pe Dunăre cu barca, accesul fiind limitat în cel de-al doilea caz pe o distanță de 15 m.

6. Peștera Veterani – situată tot în Cazanele Mari, mai exact în Masivul Ciucaru Mare, aceasta poate fi vizitată doar de pe apă. Se spune că dacii au ridicat această peșteră pentru a face diverse jertfe în numele zeului Zamolxe. Fiind un excelent punct de observare, aceasta a fost refortificată prin secolul al XVII-lea de către generalul italian Veterani. De aici și proveniența numelui peșterii.

 

După-amiază vizităm Staţiunea Băile Herculane, cunoscuta și ca „Orașul lui Hercules”, este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din lume, veche de aproape 1900 de ani! Stațiunea este situată pe Valea Cernei făcând parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled. În vremea romanilor aceasta stațiune era un important loc de atracție pentru aristrocrația Romei Antice. Puterea tămăduitoare a apelor i-au impresionat pe romani, care au făcut din stațiune un adevărat cult balnear închinat lui Hercules. După vizitarea stațiunii ne vom bucura de efectele ei curative: izvoare termale fierbinți cu sulf, clor, sodiu, calciu, magneziu, oligominerale, ape tonice și puternica ionizare negativă a aerului cu efecte sănătoase asupra corpului uman. Stațiunea Baile Herculane dispune de cincisprezece izvoare cu ape minerale și termale, folosite exclusiv pentru tratarea afecțiunilor reumatice, nervoase și nutriționale. Program liber pentru băi.

Cazare la pensiune în Eşelniţa sau Herculane

 

Ziua 4 Eşelniţa – Târgu Jiu – Cluj- Napoca (~360 km)

8:00 - mic dejun. Îmbarcare cu bagajele în autocar. Ne îndreptăm către Cluj -Napoca, dar nu înainte de a face o vizită la Târgu Jiu unde vom vizita Ansamblul Brâncuşi - Coloana Infinitului, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii. Pauză pentru masa de prânz la Tărgu Jiu. Ne continuăm traseul prin Defileul Jiului. Oprim la Simeria pentru a vizita Vila Vinci - I Giardini di Zoe, un paradis natural creat de un italian pentru fiica sa. Sosim în Cluj-Napoca în cursul serii, în funcție de trafic.

 

Opțional:

Croazieră pe Dunăre cu șalupa ~ 70 Ron/persoană

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 de plătitori. Pentru grup mai mic de 40 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră Dbl/trpl: 690 Ron

Tarif early booking (50% - 20.03.2022): 660 Ron

Tarif client fidel: 675 Ron

Suplimente: Cameră sgl - 210 Ron

 

*Acceptăm plata cu Vouchere de Vacanță

 

Bine de ştiut: în România este obligatoriu “Certificatul Verde”

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com