0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Albania
Circuit și sejur în Balcani

Tarif

Grup de 40 de persoane: 510 Euro Autocar
Grup de 40 de persoane: 510 Euro Autocar

Albania (Shkiperia, sau Țara Vulturilor, în albaneză) este situată în Peninsula Balcanică și este spălată de marea caldă ionică și adriatică. Albania pare uneori un colț uitat al Europei, dar este o destinație care are multe de oferit, de la orașe istorice la impunătoare lanțuri montane și plaje neatinse.

Riviera albaneză are unele dintre cele mai bune întinderi de coastă din Europa. Aceste țărmuri nisipoase acoperă ape cristaline care ar putea rivaliza într-un concurs de frumusețe cu plajele din Italia, Grecia sau Croația.

Pregătiți-vă să vă îndrăgostiți de această țară

complet necunoscută, înfășurată în mister după decenii de izolare.

Albania - "frumoasa din pădurea adormită care a început să iasă în lume” - Lonely Planet

 

Traseu:

Belgrad – Skopje - Ohrid - Golem - Tirana – Durres - Berat - Gjrokastra - Butrint – Saranda - Izvorul Ochiul Albastru-Ioannina - Skopje

 

Ziua 1 Cluj Napoca - Belgrad – Skopje (~960 km)

05:00 - Îmbarcare la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj Napoca. Pornim spre Albania pe traseul: Timișoara - Skopje (Macedonia). Tranzităm Serbia, și facem o scurtă oprire la Belgrad, pentru a vizita Cetatea Kalemegdan și pentru a vedea panorama superbă asupra confluenței Fluviului Dunăre cu Râul Sava, asupra ținutului și a orașului. Dacă timpul ne permite vom face o vizită cu trenulețul prin cetate. Continuăm traseul și seara ajungem la Skopje, în Macedonia.

Cazare și cină în zona Skopje la hotel 3*

 

Ziua 2 Skopje – Ohrid (~180 km)

7:00 – mic dejun. Vizităm Skopje“Orașul statuilor”, pe malul râului Vardar, unde vom vizita: Moscheea Mustafa Pașa, Vechiul Bazar, Podul de Piatră, Piața Macedonia și Statuia lui Alexandru Macedon, Casa memorială a Maicii Teresa. Pornim spre Ohrid, pe un traseu pitoresc, prin văi acoperite de păduri, spre orașul care mai este supranumit și “Ierusalimul din Balcani” deoarece în zonă au fost construite 365 de biserici. Ohrid este una dintre cele mai vechi așezări din Europa, iar aici vom vedea Fortăreața lui Samuel, Biserica Sf. Pantelimon - cea mai veche biserică slavă, iar colecția de icoane de aici este considerată a două din lume ca importanță cu peste 800 de icoane. Lacul Ohrid oferă peisaje de vis. Vizităm Mănăstirea „Sf. Naum” situată deasupra lacului. Program liber.

Cazare și cină în zona Ohrid la hotel 3*

 

Ziua 3 Ohrid - Golem (~160 km)

7:00 – mic dejun. Dimineața o dedicăm frumosului oraș Ohrid și minunatelor magazine cu bijuterii. Macedonia este cunoscută pentru bijuteriile cu perle și pentru filigranuri, lucrate delicat și cu multe grijă, rezultănd ceva absolut deosebit! Ce suvenir este mai bine venit decât o bijuterie care rezistă timpului și modelor? Dacă nici un giuvaer nu ți-a făcut cu ochiul, poate te convinge o eșarfă din mătase! Mătasea din Macedonia este de o calitate înaltă, fiind unul dintre produsele cele mai exportate ale acestei țări, este mândria națională a oricărui macedonean. Continuăm traseul spre Golem, și ajungem la malul Mării Adriatice, în Albania.

Cazare și cină în zona Golem la hotel 3* (4 nopți la același hotel)

 

Ziua 4 Golem

7:00 - 10:00 - mic dejun apoi program liber pentru mare, soare și odihnă!!!

Cazare și cină în zona Golem la hotel 3*

 

Ziua 5 Excursie opțională : Golem – Tirana – Durres - Golem

8:00 – mic dejun. Program liber sau opţional excursie la Tirana și Durres. Tirana, capitala Albaniei este un oraș modern cu o istorie interesanta. Aici vom face un tur de oraş alături de un ghid local și vom vizita: Piaţa Skanderbeg unde se află Teatrul National, Muzeul Naţional, Moscheea Ethem Beu, Cetatea Piramidă, Monumentul lui Isamil Qemali (inițiatorul declaraţiei de independență din 1912). Continuăm traseul spre Durres unde vom admira: Anfiteatrul Roman, Zidul lui Iustinian, Turnul Venețian. Program liber, apoi ne întoarcem la hotel.

Cazare și cină în zona Golem la hotel 3*

 

Ziua 6 Golem

7:00 - 10:00 - mic dejun apoi program liber.

Cazare și cină în zona Golem la hotel 3*

 

Ziua 7 Golem - Berat – Gjirokastra (~300 km)

7:00 - mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Ne îndreptăm către Berat - “oraşul cu 1000 de ferestre” (patrimoniu UNESCO), acesta este situat pe malul râului Osum. Patrimoniul bogat în clădiri frumoase, importante din punc de vedere istoric și arhitectural, este așezat într-un splendid decor natural. Timp liber în Berat. Continuăm traseul către oraşul-muzeu Gjirokastra, un alt sit UNESCO al Albaniei. Aici casele au acoperisuri de piatră, fapt care i-a dat numele de „Oraşul de Piatră”. Sunt peste 500 de case-monumente în oraș. Noi vom vizita Bazarul Otoman apoi vom avea program liber.

Cazare și cină în Gjirokastra la hotel 3*

 

Ziua 8 Gjirokastra – Butrint - Saranda (~90 km)

8:00 - mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Ne indreptăm spre Butrint, ale carui origini mitice sunt legate de Troia. Vechea cetate a fost fondată de greci si apoi ocupată pe rând de romani, veneţieni si bizantini. Situl arheologic include un amfiteatru, un templu și Baptisterul cu mozaicuri. Continuăm traseul către Saranda - una dintre cele mai importante atracţii turistice de pe Riviera Albaneză. Oprim în Ksmili – un sătuc cu o plajă superbă și câteva insuliţe în apropiere unde se poate face baie.

Cazare și cină în zona Saranda la hotel 3*

 

Ziua 9 Saranda – Muzine – Ioannina – Skopje (~530 km)

7:00 - mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Plecăm spre Skopje. Oprim la Muzine unde se află Izvorul Ochiul albastru - un fenomen natural uimitor: 18 izvoare subterane ies în acest loc la suprafață, aducând cu sine cantităţi enorme de apă, din adâncuri. Culorile formate sunt hipnotizante, la fel ca și vegetația luxuriantă care înconjoară izvorul. Continuăm traseul. Vom intra în Grecia și ne vom opri la Ioannina - cel mai mare oraş şi capitala regiunii administrative Epir, din nord-vestul Greciei. Este situat pe malul vestic al Lacului Pamvotis. Fondat în secolul VI de împăratul bizantin Justinian a cunoscut o perioadă de progres ca urmare a cruciadelor, când s-au refugiat aici o mare parte din jefuitorii Constantinopolului. Oraș istoric dar și oraș renumit pentru bijuteriile din argint fin prelucrate de artizanii greci, de aceea mai este numit și “orașul argintarilor”. Facem o scurtă oprire în centrul orașului, apoi mergem mai departe, spre Skopje.

Cazare și cină în zona Skopje la hotel 3*

 

Ziua 10 Skopje – Cluj Napoca (~870 km)

7:00 – mic dejun. Îmbarcarea cu bagajele în autocar. Ne îndreptăm către ţară. Pe traseu facem opriri tehnice și pauza de masă. Sosim în Cluj-Napoca în cursul serii, în funcţie de trafic.

 

Excursii optionale (se realizeaza cu grup de minim 25 persoane): 

Tirana și Durres: 35 €/persoană

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 40 plătitori. Pentru grup mai mic de 40 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră DBL / TRPL: 510 €

Tarif early booking (50% - 30.03.2022): 475 €

Suplimente: Cameră SGL - 130 €

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

 

Bine de ştiut: în Albania este obligatoriu “Certificatul Verde” obținut doar în urma vaccinării.

TTirana și Durres - 35 Euro

TiTirana și Durres - 35 Eurorana și Durres - 35 EuroTiTirana și Durres - 35 Eurorana și Durres - 35 Euro

 

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com