0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Toscana & Cinque Terre
Istorie, artă, gastronomie, vin... și peisaje de poveste!

Tarif

Grup de 20 de plătitori: 580 Euro Bonus: pentru înscrierile până în data de 20.03. 2022 beneficiați de 1 prânz complet + degustare 6 tipuri de vinuri!
Grup de 20 de plătitori: 580 Euro Bonus: pentru înscrierile până în data de 20.03. 2022 beneficiați de 1 prânz complet + degustare 6 tipuri de vinuri!

Acest program vă propune îmbinarea perfectă a unei vacanțe: peisajele montane de vis din Tirolul italian, istorie încarcată, artă și literatură la Florența, arhitectură și "miracol" la Pisa, istorie și divertisment la Siena, încantare si muzică la Lucca, unicitate și alegrie la San Gimignano, stare de bine și liniște la Voltera, întoarcerea în timp și uimire la Cinque Terre, "roșu" și gastronomie la Bologna, veselie și sănătate la Montecatini Terme, la care se adaugă plăcerea nostră de a vă oferi vacanța perfectă!

Toscana este cu siguranță una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță. Peisaje pitorești, mici orășele medievale, plantații de măslini, domenii viticole, conace din cărămidă, mâncare delicioasă și vin din belșug.

Cinque Terre este locul rupt de lume, unde timpul a rămas în loc și frumusețea a ramas necontaminată.

Montecatini Terme este cea mai faimoasa stațiune balneoclimaterică aflată în regiunea italiana Toscana, unde turiștii vin pentru renumitul centru de sănătate SPA. Apele termale de aici sunt benefice pentru problemele de stomac sau ficat.

Montecatini Alto - este un sat vechi situat pe un deal deasupra stațiunii Montecatini Terme, la altitudinea de 260 m, unde se poate ajunge luând funicularul ce dateaza din 1898. Multe sunt posibilitățile de a petrece aici un sejur plăcut.

 

Ziua 1 Cluj-Napoca - Bologna

Ora 10:45 - întalnirea cu ghidul agenției la Aeroportul Internațional „Avram Iancu'' din Cluj-Napoca. Îmbarcare la cursa Wizz Air cu destinația Bologna; decolare: 13:45, aterizare: 14:35 (ora locală). Transfer aeroport - hotel apoi program liber.

Cazare în Bologna la hotel 3*

 

Ziua 2 Bologna - Montecatini Terme

Mic dejun, apoi îmbarcarea cu bagajele în autocar. Ne îndreptăm către Montecatini Terme străbătând peisaje montane de vis. Toscana ne surprinde, ne impresionează, ne vrăjeste... Vă propunem astăzi o vizită într-unul dintre cele mai frumoase burguri ale Italiei, Scarperia, un sătuc din vremurile glorioase ale Florenței, care păstrează și astăzi mărturii și frumuseți din perioade mărețe. Pauză pentru masa de prânz. Continuăm traseul. Sosim la Montecatini Terme. Program liber în stațiune.

Cazare și cină în Montecatini Terme la hotel 3* (5 nopți de cazare la același hotel)

 

Ziua 3 Montecatini Terme sau opțional Florența

Mic dejun. Astăzi avem de ales: fie program liber în stațiune sau opțional excursie de 1 zi la Florenta, unde vom începe vizita cu Capella Medici - unde se află mormintele familiei Medici și operele lui Michelangelo. Basilica San Lorenzo una dintre cele mai vechi biserici din Florența, originile ei putând fi urmărite până în vremurile Imperiului Roman. Fiind biserică parohială a Familiei Medici, membrii acestei familii au continuat secole de-a rândul să o înfrumusețeze, lăsându-ne moștenire o capodoperă. Continuam cu Domul sau Santa Maria del Fiore, recunoscută în lume mai ales pentru arhitectura sa distinctivă. Clădirea este o îmbinare a mai multor stiluri arhitectonice care au dus într-un final la un rezultat deosebit. Continuăm cu Piața della Signoria, muzeul în aer liber al Florenței și apoi vom vedea Ponte Vechio, simbolul orasului. Santa Croce este cea mai fascinantă basilică din Florența! Nu este doar o adevarată comoară artistică decorată cu fresce de Giotto dar și locul în care sunt îngropați 270 dintre cele mai de seamă figuri ale orașului, printre care se numără Galileo, Michelangelo sau Machiaveli. Vom ajunge până în Piazzale Michelangelo, care atrage călătorii ca un magnet, deoarece loc mai bun, din care s-ar deschide o panoramă atât de magnifică asupra orașului antic, pur și simplu nu se găsește!

Cazare și cină în Montecatini Terme la hotel 3*

 

Ziua 4 Montecatini Terme sau opțional Lucca & Pisa

Mic dejun. Program liber în stațiune sau opțional Lucca. Orașul are o istorie care se pierde pe vremea etrușcilor, continuă cu perioada romană, se dezvoltă și se impune în vremea Renașterii. Au rămas mărturie istoriei grandioase o gramadă de clădiri înalte, unele chiar foarte înalte pentru vremea la care au fost construite, biserici și piețe cu o istorie aparte. Mai presus de toate, între zidurile care înconjoară cetatea, s-a pastrat o atmosfera medievală autentică, o plimbare prin orașul vechi este ca o întoarcere în timp. Pisa - bogată în istorie, se laudă cu nenumărate bijuterii arhitectonice împodobite cu decorațiuni laborioase. Pisa este numită și "miracolul Toscanei".

Cazare și cină în Montecatini Terme la hotel 3*

 

Ziua 5 Montecatini Terme sau opțional Siena & Volterra & San Gimignano

Mic dejun. Program liber în stațiune sau opțional excursie de 1 zi la Siena - unul dintre orașele cele mai vizitate din lume, faimos pentru bucătăria locală, artă, muzee, peisaje medievale și cursele de cai numite „Il Palio”. Continuăm cu Volterra, un oraș medieval bine conservat, frumos, elegant, puțin aglomerat, care emană rafinament și bun-gust dar care pastrează totuși vie tradiția și subtilitatea bucătăriei toscane și a vinurilor de calitate. Volterra este orașul artiștilor, al sculptorilor în alabastru și al scriitorilor care s-au simțit inspirați de aerul misterios al orașului. Orașul este renumit și pentru obiectele din alabastru, material din care se realizează bijuterii, obiecte de decor, vase dar și suveniruri. Și în sfârșit cireașa de pe tortul Toscanei - San Gimignano, renumit pentru arhitectura sa deosebită care s-a conservat foarte bine în timp. Vom admira case, biserici, turnuri şi ziduri de o frumuseţe unică. Dacă am ajuns în San Gimgnano ar fi păcat să nu te delectezi cu unul dintre cele mai bune vinuri din lume: Vernacia di San Gimignano, și să nu guști din produse locale.

Cazare și cină în Montecatini Terme la hotel 3*

 

Ziua 6 Montecatini Terme sau opțional Cinque Terre

Mic dejun. Program liber în stațiune sau opțional excursie de 1 zi la Cinque Terre. Deplasarea se face cu autocarul și trenul.

Parcul Cinque Terre situat în regiunea Liguria, pe coasta mării, este costituit din cinci sate vechi de secole, construite pe stâncă, chiar deasupra apei, care și astăzi par rupte de civilizația modernă. Fiecare sat din Cinque Terre are ciudățeniile și particularitățile lui: Monterosso - pestriț din cauza pereților vărgați ai străvechilor biserici, Vernazza cea romantică și pitorească, situată pe un recif masiv, s-a înscris cel mai armonios în peisajul apelor azurii și al stâncilor verzi, Corniglia este un orășel minuscul unic, „încastrat” în stâncă și înconjurat de vițe de vie, inaccesibil în aparență, Vechea Manarola îi atrage pe cei veniți datorită obiectivelor ei arhitecturale și culturale, iar Riomaggiore, strâns între două stânci abrupte, este un orășel tihnit, în care pescuitul este o îndeletnicire care înflorește până în prezent... Excursia noastră le va cuprinde pe trei cele mai frumoase sate: Monterosso - Vernazza - Manarola.

Cazare și cină în Montecatini Terme la hotel 3*

 

Ziua 7 Montecatini Terme - Bologna

Mic dejun. Transfer Bologna. Bologna denumit „orașul roșu” datorită culorii acoperișurilor și fațadelor sale. Este un oraș cu tradiție antică, fiind una dintre cetățile istorice cele mai bine conservate din nordul Italiei. Acest oraș medieval este fermecător și distractiv de explorat. Bologna este capitala gastronomică a Italiei, dar este renumită și pentru centrul universitar important pe care îl găzduiește. Inima orașului Bologna este Piazza Maggiore, cea mai mare piață a orașului, unde se află și cele mai importante obiective: Basilica di San Petronio, Basilica di Santo Stefano, Fântâna lui Neptun, Cele două turnuri. Program liber în Bologna.

Cazare în Bologna la hotel 3*

 

Ziua 8 Bologna - Cluj-Napoca

Mic dejun. Transfer hotel - aeroport. Îmbarcare la cursa Wizz Air cu destinația Cluj-Napoca. Decolare: 15:05, aterizare: 17:55.

 

Excursii opționale (se realizează cu grup minim de 20 de persoane): 

Florența - 35 €; 

Luca & Pisa - 25 €; 

Siena - Voltera - San Gimignano - 35 €; 

Cinque Terre - 35 €

 

*Tarifele au fost calculate pentru grup de minim 20 turiști. Suplimentul pentru grup 15-20 de persoane, 30 euro, se va achita doar în caz de nevoie, la finalizarea grupului, în săptămâna plecării.

Tarif standard în cameră DBL / TRPL: 580 €

Tarif early booking (50% - 20.03.2022): 550 €

Suplimente: Cameră SGL - 130 €

Reduceri: copil <12 ani cazat în cameră cu 2 adulți: 30 €

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

 

Bine de ştiut: în Italia este obligatoriu “Certificatul Verde” obținut doar în urma vaccinării.

 Pentru înscrierile până în data de 20.03. 2022 BONUS  1 prănz complet + degustare 6 tipuri de vinuri 

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com