0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Roma - Napoli & Coasta Amalfiteană
Roma - Tivoli - Grottaferrata - Nemi - Castel Gandolfo - Napoli - Capri - Sorento - Positano - Amalfi - Ischia - Pompei

Tarif

Grup de 30 de persoane: 790 Euro Avion
Grup de 30 de persoane: 790 Euro Avion

Roma - "Quanto sei Bella" - absolut fascinantă, te seduce, de încântă și te obligă să promiți că vei revenii. O dată văzută îți rămâne pentru totdeauna în suflet ca o comoară neprețuită, plină de secrete pe care dorim să le descoperim împreună.

Napoli - "Vedi Napoli e poi Mori" veniți cu noi să dezlegăm această emigmă și să vă demostrăm că te vei îndrăgostii de acest oraș și vei dori să revii iar si iar...

Coasta Amalfitană - extrem de abruptă, cu peisaje absolut fantastice, este străbătută de o șosea care pe alocuri a fost săpată în stâncă sau cocoțată pe poduri și cornișe. Pe acești versanți abrupți au fost săpate în stancă grădini suspendate, hoteluri, alei cu trepte – de fapt orașe întregi, care se oglindesc în apa limpede și caldă a Marii Tireniene. Mirosurile, gastronomia și frumusețea inegalabilă a acestor locuri atrage turiștii ca un magnet.

 

Ziua 1 Cluj-Napoca - Roma

17:30: Întâlnirea cu ghidul agenției pe Aeroportul Internațional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca. Decolare la ora 20.40, aterizare la Roma - Ciampino la ora 21.40 Transfer cu autocar/ microbuz aeroport-hotel.

Cazare în Roma la Hotel Z3 (hotel de 4*)

 

Ziua 2 Roma

Mic dejun. Program liber în Roma sau opțional vizită la Basilica „Sf. Petru” și Muzeele Vaticane cu ghid local vorbitor de limba română (se achită obligatoriu la înscriere). Ora 16:00 - Tour panoramic în Roma cu ghidul local, pe traseul: Coloseum, P.ța Veneția, Fontana di Trevi, Panteon, P.ța Novona. Transfer la hotel cu autocarul.

Cazare în Roma la Hotel Z3 (hotel de 4*)

 

Ziua 3 Roma - Tivoli - Grottaferrata - Nemi – Castel Gandolfo - Napoli

Mic dejun. Ne îmbarcăm cu bagajele în autocar apoi plecăm spre Napoli. Astăzi vom vizita locuri mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase și de importante, situate la doi pași de Roma. Tivoli este o destinațíe obligatorie pentru cei care îndrăgesc îmbinarea artei cu natura. Punctul de atracție al orașului este Villa d'Este,un veritabil giuvaier arhitectonic, o capodoperă renascentistă, cu grădini superbe, impresionantul edificiu fiind ridicat de Cardinalul Ippolito al II-lea d’Este (1509-1572), nepotul Papei Alexandru al VI-lea Borgia. Vila propriu-zisă este impresionantă atât prin dimensiunile sale, cât și prin elementele arhitecturale, însă ceea ce întregește această frumusețe sunt grădinile, fântânile și grotele artificiale. Și pentru a duce la extaz frumusețile acestui loc vom servi prânzul într-un local tradițional unde vom gusta din bucătaria tradițională și vom degusta 6 tipuri de vinuri produse în zonă. Continuăm traseul printr- o zonă impresionantă: Castelli Romani - Grottaferrata - orașul castelelor. Apoi vom descoperi unde au fost scufundate navele lui Caligula, în Lacul Nemi. Vom vedea Castel Gandolfo, unul dintre cele mai pitoreşti orăşele din Italia. Cuibărit între Dealurile Albano şi dominând Lago Albano, Castel Gandolfo a fost începând din prima jumătate a secolului al XVII-lea cunoscut ca refugiu istoric estival al papilor. Continuarea traseului spre Napoli. Sosire seara.

Cazare în Napoli la Palazzo Salgar (5 nopți la același hotel - hotel de 4*)

 

Ziua 4 Napoli sau opțional Capri - Anacapri & Sorento

Mic dejun. Program liber în Napoli sau opțional excursie 1 zi la Capri, Anacapri - cunoscută precum cea mai rafinată bijuterie a sudului Italiei, Capri este una dintre cele mai frumoase și mai populare destinatii turistice din peninsulă. Veți descoperi această insulă încântătoare, cu o linie de coastă stâncoasă, plaje albe ca laptele, vile șarmante, plantații de maslini, lămâi frumos-mirositori, drumuri înguste șerpuitoare, grădini terasate pline de flori și priveliști spectaculoase ale albastrului apei. Sorento, cu stâncile sale atât de pitorești care ies parcă din mare, cu frumoasele grădini de citrice, cu clădirile cochete, străduțele înguste împânzite cu restaurante și magazine, cu vederile minunate asupra Mediteranei, Sorrento este un oraș absolut încântător și elegant care te va cuceri iremediabil.

Cazare în Napoli la Palazzo Salgar (5 nopți la același hotel - hotel de 4*)

 

Ziua 5 Napoli sau opțional Positano & Amalfi

Mic dejun. Program liber în Napoli sau opțional excursie 1 zi la Positano - un orășel pitoresc aflat pe Coasta Amalfi, o zonă minunată, liniștită, plină de culoare și miros de mare. Amalfi este un încântător colț de rai. Nu degeaba italienii au o vorbă: „ziua în care un locuitor din Amalfi pleacă în Rai, este pentru el o zi obișnuită”.

Cazare în Napoli la Palazzo Salgar (5 nopți la același hotel - hotel de 4*)

 

Ziua 6 Napoli sau optional Ischia

Mic dejun. Program liber în Napoli sau opțional excursie 1 zi la Ischia, insula izvoarelor termale și al parfumului florilorilor care plutește în aer.

Cazare în Napoli la Palazzo Salgar (5 nopți la același hotel - hotel de 4*)

 

Ziua 7 Napoli - Pompei

Mic dejun. Tur pietonal în Napoli până la ora 11.30, când vom pleca spre Vezuviu, unde luam prânzul. Gustăm din produse locale și vom degusta 6 tipuri de vinuri. După-amiaza vizităm orașul roman Pompeii cu ghid local.

Cazare în Napoli la Palazzo Salgar (5 nopți la același hotel - hotel de 4*)

 

Ziua 8 Napoli - Roma - Cluj-Napoca

Mic dejun apoi transfer hotel - Aeroport Internațional „Ciampino” din Roma pentru îmbarcarea în avion, cu destinația Cluj-Napoca.

 

Excursiile opționale (se realizează cu minim 25 de turiști):

  • Vizită la Bazilica „Sf.Petru” și Muzeele Vaticane - 50 € (include: taxa rezervare, bilet intrare, ghid vorbitor de limba romana - obligatoriu)
  • Capri - Anacapri & Sorento - 95 € (include ferry boat, autocar/microbuz, ghid local, ghid agenție)
  • Positano & Amalfi - 95 € (include ferry boat, autocar/microbuz, ghid local, ghid agenție)
  • Ischia - 90 € (include ferry boat, autocar/microbuz, ghid local, ghid agenție)

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 30 plătitori. Pentru grup mai mic de 30 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră Dbl/trpl: 790 € 

Tarif early booking (50% - 30.05.2022): 765 € 

Suplimente: Cameră sgl - 220 € 

Reducere copil < 12 ani cu 2 adulti in camera - 50 €

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

 

Bine de ştiut: în Italia este obligatoriu “Certificatul Verde” obținut doar în urma vaccinării.

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com