0722.410.178

L-V 10:00-13:00 | 14:00-16:00

Facebook Twitter
Instagram Linkedin Pinterest
logo

Sicilia
Catania - Etna - Ragusa - Caltagirone - Agrigento - Palermo - Monreale - Cefalu - Taormina - Siracusa - Noto

Tarif

Grup de 30 de persoane: 740 Euro Avion
Grup de 30 de persoane: 740 Euro Avion

Sicilia poate fi definită „insula dintre cer și mare". Este cea mai mare insulă a Italiei și a Mediteranei, cu istorie și tradiții bogate. În Sicilia istoriă, arta și cultura se împletesc cu frumusețile naturale, mare, munte, vulcani, sate marinărești, plaje și orașe splendide... Sicilia este scăldată de apele turcoaz a trei mări: Ionică, Tireniană și Mediterană.

Frederic al II-lea, Regele Siciliei spunea: „Nu-l invidiez pe Dumnezeu și Paradisul Lui, pentru că sunt mulțumit să trăiesc în Sicilia!"

 

Ziua 1 Cluj-Napoca - Catania

Ora 04:30 întalnire cu ghidul agenției la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Îmbarcare la cursa WizzAir cu decolare la ora 06:15, aterizare pe Aeroportul „Fontanarossa” din Catania la ora 07:35. Transfer aeroport -centrul Cataniei. Pauză pentru mic dejun. Ora 10.30 întalnire cu ghidul local. Vizităm Catania - cea „Renăscută din cenușă, mult mai frumoasă decât înainte" stă scris pe poarta Garibaldi. Distrusă de 9 ori de cutremure, erupții și invazii, a fost mereu reconstruită tot mai frumos. Catania pe care o vedem astăzi - o bijuterie a barocului sicilian - este reconstrucția de după 1693, când un cutremur a distrus în totalitate orașul. Începem vizita din P.ța del Duomo unde ne întâmpină cele mai reprezentative construcții ale orașului: Catedrala „Sant'Agata” și “O Liotru“- elefantul care este simbolul Cataniei. Nu poti veni în Catania fară să vizitezi Piața de Pește, să trăiesti și să guști din originalitatea Siciliei. Vom face o plimbare pe Strada Etnea, unde shoppingul se îmbină perfect cu barocul palatelor și al bisericilor si vom ajunge în Piața Universității. Vizita durează aproximativ 2 ore.

Ne îmbarcăm în autocar și ne îndreptăm câtre Etna "Vulcanul care dă spectacol". La cota 1912 m ne întâlnim cu ghidul local unde vom face o vizită ghidată de aproximativ 1 oră și jumătate. La ora 15:30 plecăm spre Ragusa. Sosim în Ragusa aproximativ la ora 18:00.

Cazare și cină în Ragusa la hotel 3*

 

Ziua 2 Ragusa

Mic dejun. Ne întalnim cu ghidul local pentru vizita pietonală în Ragusa, unde vom vedea: Catedrala „San Giovanni” și Ragusa Ibla.Transfer la hotel cu autocarul.

Cazare și cină în Ragusa la hotel 3*

 

Ziua 3 Ragusa sau opțional Modica - Scicli - Marina di Ragusa

Mic dejun. Program liber în Ragusa sau opțional excursie de o zi la Modica - Scicli - Marina di Ragusa. Vizităm centrul istoric al orașului Modica cu degustare de ciocolata Modicana, apoi vizităm centrul istoric al orașului Scicli cu ghid local, apoi vom face o pauză pe malul marii la Marina di Ragusa.

Cazare la Ragusa la hotel 3* (nu se asigură cina)

 

Ziua 4 Caltagirone - Agrigento - Palermo

Mic dejun la ora 07:00. Ne îmbarcăm cu bagajele în autocar la ora 08:00. Vizităm cu ghid local Caltagirone și ne oprim la un atelier de ceramica. Ora 11:00 plecăm spre Agrigento, unde vizităm cu ghid local Valea Templelor. Îmbarcare în autocar, apoi ne îndreptăm către Palermo, iar dacă la data efectuării programului va fi posibil, vom face o oprire la Scala dei Turchi - unul dintre cele mai vizitate locuri din Italia.

Cazare în Palermo la hotel 3* (nu se asigură cina)

 

Ziua 5 Palermo - Monreale - Cefalu - Taormina (Giardini Naxox)

Mic dejun. Vizităm Palermo cu ghid local (aproximativ 2 ore). Palermo care după secole de istorie și numeroase ocupatii care și-au lăsat amprenta, este acum orașul cu o mie de fețe, un amalgam de culturi și tradiții, care ne vorbește de trecutul său glorios prin patrimoniul artistic și arhitectural, poate prea puțin valorificat. Vom atinge cele mai importante obiective de la renumitul Dom, apoi la Chiesa della Martorana și San Cataldo și apoi vom admira Fantana Pretoria și P.ta Quatro Canti (cel mai fotografiat loc din Palermo). Îmbarcarea în autocar. Astăzi vom vizita două dintre cele mai importante catedrale din lume: Catedrala „Sfânta Maria din Monreale”, apoi Catedrala din Cefalu. Cefalu este cea mai frumoasă stațiune balneară din Sicilia, considerat și cel mai bine păstrat sat pescăresc. Continuăm traseul spre Taormina. Sosire aprox. ora 19:00.

Cazare si cina la Giardini Naxox - hotel 3*

 

Ziua 6 Giardini Naxox sau opțional Siracusa și Noto

Mic dejun. Program liber în Giardini Naxox sau opțional excursie de o zi la Siracusa & Noto. Siracusa este una dintre cele mai antice colonii grecești - fondată în 734 î.H, considerat cel mai mare și mai frumos oraș din Magna Grecia. Începem vizita cu Parcul Arheologic Neapolis - unde se găsesc cele mai reprezentative monumente. Vom admira arhitectura orașului reconstruit dupa cutremurul din 1693 și vom savura frumusețea barocului sicilian. Continuăm cu o scurtă vizită pe Peninsula Ortigia, unde vom admira Templul lui Apolo și ne vom plimba pe străduțele tipic siciliene. Continuăm cu vizita orașului Noto (Patrimoniu Unesco) considerat un "muzeu în aer liber" - renumit pentru balcoanele ornamentale, simbol al barocului.

Cazarea si cina la Giardini Naxox - hotel 3*

 

Ziua 7 Giardini Naxox sau opțional Taormina

Mic dejun. Program liber în Giardini Naxox sau opțional excursie de o zi în Taormina - considerată „Perla Siciliei" sau „Saint Tropez-ul Siciliei", este situat la 200 m deasupra nivelului mării, de unde se vede o panoramă splendidă asupra mării și a vulcanului Etna. Facem o plimbare pe Corso Umberto, unde magazinele, cafenelele și restaurantele dau impresia unui de oraș de lux. Vom vizita catedrala și apoi vom merge pe terasa panoramică, unde priveliștea este parcă rupta din povești. Vizităm Teatrul Grecesc, simbolul orașului și apoi opțional, pentru cine mai are putere, o plimbare de 30 min. pana pe Isola Bella.

Cazare la Giardini Naxox - hotel 3* (nu se asigură cina)

 

Ziua 8 Catania - Cluj-Napoca

Mic dejun apoi transfer la aeroport. Ne îmbarcăm pe cursa WizzAir, cu decolare la ora 08:20, aterizare în Cluj-Napoca la ora 11:30.

 

Excursii opționale (se realizează cu minim 25 de turiști și includ transport și ghid local):

Siracusa & Noto - 55€; 

Modica - Scicli - Marina di Ragusa - 50 €; 

Taormina - 20 €

 

*Tarifele au fost calculate la un grup de minim 30 plătitori. Pentru grup mai mic de 30 de persoane tariful se va recalcula, iar diferența se achită cu 5 zile înainte de plecare, la închiderea înscrierilor.

Tarif standard în cameră Dbl/trpl: 740 € 

Tarif early booking (50% - 20.05.2022): 699 € 

Suplimente: Cameră sgl - 175 € 

Persoanele înscrise până la data de 20.05.2022 vor beneficia de excursia opțională la Taormina - gratis

*Excursiile în stăinătate nu pot fi achitate cu Vouchere de Vacanță

 

Bine de ştiut: în Italia este obligatoriu “Certificatul Verde” obținut doar în urma vaccinării.

 

ARATĂ CONDIŢII DE ÎNSCRIERE

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
-la înscriere se achită un avans de 30% din tarif, iar diferenţa de 70 % se achită cu minim 30 de zile înainte de data plecării.

-înscrierea se face în baza unui document valabil.

-în momentul achitării avansului, călătorul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program, în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti şi condiţiile de retragere şi penalizări.

-aşezarea călătorilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, numărul locului fiind trecut pe factură.

-preţurile la intrările obiectivelor turistice sunt informative, acestea pot suferi modificări în timp, agenţia nu este răspunzatoare.

-transportul se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus al şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă.

-călătorii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt premise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare.

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

-cazarea călătorilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din fiecare ţără şi ca atare respectă standardele locale.

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către călător direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup.

-conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice, fără să modifice structura programului iniţial.

- ghizii naţionali care insoţesc grupul pe destinaţii externe, conform legii, nu pot face ghidaj pe tururile de oraşe, în faţa sau în interiorul obiectivelor. Pentru aceste servicii este obligatoriu angajarea ghizilor locali. Ghidul din partea agenție va asigura traducerea în limba româna dacă este cazul.

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum blocarea traficului, greve, condiţii meteo nefavorabile, epidemii etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite însă nu este răspunzătoare şi nu are obligaţia să suporte cheltuielile suplimentare rezultate din aceste motive şi nici să reorganizeze programul pentru recuperarea serviciilor pierdute.

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

 

Agentia Itar, in calitate de agenție organizatoare garantează rambursarea sumelor achitatate în caz de insolvență prin OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP, polita nr.54929 seria I, valabilă pănă la data de 05.01.2023 (poliţă expusă vizibil la sediul agenţiei). Contact reprezentant agenţie: Flori Pestriţu tel. 0722 410 178. Recomandăm asigurarea storno pentru recuperarea sumelor achitate, în caz de renunțare din motive medicale, decese, Covid, etc., la pachetul turistic.

 

Condiţii de renunţare, penalități, rambursări și despăgubiri

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează agenţiei penalizări după cum urmează:

În cazul serviciilor turistice circuite realizate cu autocarul, penalizările sunt de:

a) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 100 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal de 29 zile calendaristice înainte de plecare sau prin neprezentarea la program;

Călătorul trebuie să trimita, pe suport durabil sau e-mail, cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice la sediul agenţiei. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, etc. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi, se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere agenţia.

În cazul în care călătorul este nemulțumit de serviciile de călătorie primite, acesta are obligația de a întocmi, în nume personal, o sesizare în scris (pe suport durabil sau e-mail) la fața locului, fără întârzieri nejustificate, clar şi explicit, cu privire la deficiențele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii de călătorie contractat, ce se va transmite prompt atât reprezentantului Intemediarului, al agenției, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, reprezentanților locali ai organizatorului).

 

Datele de contact: Sc Fornari s.r.l–Agentia de Turism Itar, Str. Horea, Nr.67-73, Sc. A, Ap.2, Cluj-Napoca, Tel: 0722 410 178; E-mail: itar_agency@yahoo.com.

 

Important!!!

În situația în care prin măsurile luate de autorități, călătoria nu se va putea realiza, turistul va beneficia de un voucher pentru suma integrală achitată. Voucherul poate fi utilizat în termen de 12 luni, integral sau parțial pentru rezervarea unui alt pachet de servicii al Agenției Itar.

***

 

În cazul in care ţările de destinaţie sau ţările de tranzit solicită testarea sau vaccinul Covid sau alte acte doveditoare pentru a intra pe teritoriul lor, turistul înscris este obligat să respecte reglementările acestor ţări pe cont propriu. În cazul refuzului respectării acestor reglementări, turistul poate fi respins la intrarea în ţara respectivă. De asemenea, refuzul respectării reglementarilor impuse de aceste ţări nu exonereaza turistul de la penalităţile contractuale. În cazul în care toate ţările din traseul turistic permit călătoria turistică, conform reglementărilor MAE şi a ţărilor de destinatie, frica de Covid-19 nu este motiv contractual de renunţare, fără penalităţi, indiferent dacă se solicită test Covid sau vaccin.
 

to top

Copyright Agenția de Turism ITAR,2021. Toate drepturile sunt rezervate.

Sc. Fornari – Agenția de Turism ITAR Cod Unic de Înregistrare – RO 13949067 Nr. de ordine in Registrul Comerțului – J12/836/ 2001 Licența de turism – 557/15.01.2019 Capital social 25000 RON Asigurare de insolvență : City Insurance 000002182 valabilă pană la 05.01.2022

A.N.P.C.- https://anpc.ro/ Sugestii și reclamații la itar_agency@yahoo.com